» »

Vmesnik - printserver za printer???

Vmesnik - printserver za printer???

Keyser Soze ::

Zanima me če obstaja, kakšen vmesnik(takšen cenejši), ki se ga da priklopiti na LPT ali pa USB in omogoča priklop printerja na omrežje(wired ali wireless).

Vem da obstajajo routerji s printserverji, ampak to ni to, ker že imam router. Kakšna mala zadeva, s katero se da omogočit, da je printer dostopen vedno ko ga kdo rabi.

Company ::

Seveda obstaja. Recimo firma LinkSys proizvaja modele z USB ali LPT vhodom, povežeš na Ethernet (ali kupiš wireless varianto) in to je to. Je pa še veliko drugih cenejših proizvajalcev. Načeloma imajo Web interface, s katerim ga konfiguriraš (nastaviš fiksni IP naslov, ...)
LP!

Keyser Soze ::

Jou, hvala za info.

Predvidevam da obstajajo take stvari, glede na to da so implementirane v routerje, ipd. Samo se nisva razumela. Če ima kdo info o direktnem produktu, ki se prodaja tudi pri nas in ga mogoče tudi uporablja in ve da je zadeva OK.:)

gfighter ::

Edimax Printserver je recimo stvar zate. Potem pa odvisno, a rabiš LPT al USB. LPT je nekaj cenejši se mi zdi, pa z edimaxovimi printserverji mam drugač dobre izkušnje, edino če misliš imeti HP-ja znajo biti problemi zaradi driverjev. Aja, pa tudi pomisli ne, da bi nanj obesil kaj drugega kot printer(s tem mislim razne Skener/printer/fotokopirc variante). Dobiš pa jih tudi v TechTradeu ali kje drugje, se mi zdi.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Keyser Soze ::

Samo je kar drag(15K). Sem mislil, da bi me toliko prišel brezžični. Moram malo pogledat še tele D-linke.

A kdo uporablja te vmesnike? Pa je kakšna vidna oz. opazna razlika med USB in LPT portom.

Printer bom pa v kratkem kupil Lexmarka E232.

fakinx ::

Hm, berem tole, pa me nekaj zanima.

Imam en LevelOne router z vgrajenim printserverjem (LPT), pa mi je že pred časom crknil edini printer, ki sem ga še imel z možnostjo priklopa na ta port. Zdaj imam eno multifunkcijsko igračko (hp >:D ), pa ploter (tudi hp :D ). Sicer že nekaj časa iščem en spodoben printserver, pa ni nekaj za malo dinar pa da ustreza mojim zahtevam po priklopu dveh omenjenih tiskalnikov na strežnik, da se znebim hrupa tonamenskega pc-ja.
In evo nagradno vprašanje:
Je mogoče na LPT port na routerju na kakršenkoli način priklopit dva USB tiskalnika???? >:D

Saj vem - dream on..... :8) - pa kaj hočem, sem pač entuzijast....:8)
Howgh!!!

Keyser Soze ::

Na žalost sem ugotovil, da je cenejši laserc z možnostjo vgradnje mrežne kartice, kot pa če kupiš posebej laser in namenski printserver. So pa v tujini zelo poceni tejle printserverji(Avstralija:D )

Skratka. Malo bom pomislil, pa bom videl, če bom vrgel toliko kešha za enga Samsunga se mi zdi, ki podpira tudi vgradnjo brezžičnega adapterja. Mislim da ga imajo pri mimovrste.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabel - adapter za starejši tiskalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
173044 (2696) andromedar
»

Print server

Oddelek: Pomoč in nasveti
171782 (1378) Invictus
»

10 printerjev na en server?

Oddelek: Strojna oprema
212307 (1757) Veron
»

Linksys WRT54G in zunanji trdi disk?!?

Oddelek: Strojna oprema
71523 (1395) Spajky
»

Kater printserver?

Oddelek: Kaj kupiti
71405 (1338) cryptozaver

Več podobnih tem