Forum » Kaj kupiti » Katera klima
Katera klima

Rozy ::
Pri obeh modelih Mitsubishi glede moči ni razlike, vprašanje je samo koliko ti pri FD modelu pomeni Plasma duo - filtracija, ter I see sensor...ostale lastnosti so skoraj identične...seveda ne COP in EER, kjer so podatki sledeči..
FD GC
EER 4,19 3,26
COP 4,62 3,79
Potem premleješ...in se odločiš ali je vse to vredno razlike v ceni cca. 160€?
L.P.
Rozy
P.S. Ali bi cenejša klima (GC 35) zadostovala tovrstnim potrebam ali bi bilo bolje poseči po dražji. Obe klimi sta 3,5kW, zato v moči ne bo ralike, razen v dodatkih...
FD GC
EER 4,19 3,26
COP 4,62 3,79
Potem premleješ...in se odločiš ali je vse to vredno razlike v ceni cca. 160€?
L.P.
Rozy
P.S. Ali bi cenejša klima (GC 35) zadostovala tovrstnim potrebam ali bi bilo bolje poseči po dražji. Obe klimi sta 3,5kW, zato v moči ne bo ralike, razen v dodatkih...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rozy ()

hamurabi ::
Rozy, hvala za odgovor. Torej če sem prav razumel, bi GC čisto zadostila osnovnim potrebam ogrevanja in hlajenja. Kaj pa je to EER in COP?

COP ( Coeficient Of Performance ):
Razmerje med oddano toplotno energijo in porabljeno električno energijo. W/W
EER ( Energy Efficency Ratio ):
Razmerje med oddano hladilno energijo in porabljeno električno energijo. W/W
torej večje kot je število boljše je, več toplotne/hladilne energije za enako električno energijo. Če vložiš npr. 1W električne energije ti klima odda 4,19W hladilne energije - kar posledično pomeni samo to, da je poraba električne energije manjša...vse kar je nad COP 3,60 je A energetski razred, prav tako nad EER 3,20...
GC ti zadosti vsem potrebam gretja in hlajenja in to ne samo osnovnim...GC je zelo dobra klima...FD je pač najboljši Mitsubishijev model, a te dodatne funkcije, ki jih premore FD ne vplivajo na hlajenje in gretje...
P.S. Imam pa jaz eno vprašanje za vse na tem forumu, ali je delal kdo primerjavo koliko je razlike v EUR; med klimo, ki ima A energetski razred ter klimo z C energijskim razredom. Saj je moje mišljenje (nisem delal izračuna), da je v denarju zelo mala razlika a zanima me koliko je to...ali to odtehta razliko v ceni klime.
L.P.
Rozy
Razmerje med oddano toplotno energijo in porabljeno električno energijo. W/W
EER ( Energy Efficency Ratio ):
Razmerje med oddano hladilno energijo in porabljeno električno energijo. W/W
torej večje kot je število boljše je, več toplotne/hladilne energije za enako električno energijo. Če vložiš npr. 1W električne energije ti klima odda 4,19W hladilne energije - kar posledično pomeni samo to, da je poraba električne energije manjša...vse kar je nad COP 3,60 je A energetski razred, prav tako nad EER 3,20...
GC ti zadosti vsem potrebam gretja in hlajenja in to ne samo osnovnim...GC je zelo dobra klima...FD je pač najboljši Mitsubishijev model, a te dodatne funkcije, ki jih premore FD ne vplivajo na hlajenje in gretje...
P.S. Imam pa jaz eno vprašanje za vse na tem forumu, ali je delal kdo primerjavo koliko je razlike v EUR; med klimo, ki ima A energetski razred ter klimo z C energijskim razredom. Saj je moje mišljenje (nisem delal izračuna), da je v denarju zelo mala razlika a zanima me koliko je to...ali to odtehta razliko v ceni klime.
L.P.
Rozy
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rozy ()

hamurabi ::
Rozy, še enkrat hvala za tako izčrpen odgovor. Bom potem kar cenejšo vzel. Potem praviš, da so Mitsubishijeve klime, kar dobra izbira.

hamurabi
Zato smo tu, da si pomagamo...
Seveda se tudi najboljšim klimatskim napravam lahko zgodi da se pokvarijo, pa naj bo to DAIKIN, TOSHIBA, PANASONIC, COOLWEX...a ne glede na to je Mitsubishi ena izmed če že ne najboljša izbira kar zadeva ceno/kvaliteto...pomembna informacija je tudi kolikor vem (in vem) da je reklamacij manj kot 1%...
L.P.
Rozy
P.S. Hamurabi, če boš potreboval še kakšne informacije...veš kje nas najdeš...
Zato smo tu, da si pomagamo...
Seveda se tudi najboljšim klimatskim napravam lahko zgodi da se pokvarijo, pa naj bo to DAIKIN, TOSHIBA, PANASONIC, COOLWEX...a ne glede na to je Mitsubishi ena izmed če že ne najboljša izbira kar zadeva ceno/kvaliteto...pomembna informacija je tudi kolikor vem (in vem) da je reklamacij manj kot 1%...
L.P.
Rozy
P.S. Hamurabi, če boš potreboval še kakšne informacije...veš kje nas najdeš...

sulaco ::
Pozdrav,
ker se počasi bliža poletna sezona in me je kar malo strah lanskoletne izkušnje ko smo švicali julija, me je obiskal monter ter mi ponudil mitsuja GA25+montaža za 880€. Je to poštena cena??
Ker prebivamo v večstanovanjskem bloku me zanima tudi kako ste rešili "probleme" s sosedi. Kot sem bral na netu za montažo ni potrebnega nobenega dovoljenja, ampak ne sme motiti etažnih solastnikov in mora biti na "vizualno neizpostavljeni lokaciji"........kako pa kaj ropotajo zunanje enote???
Je potrebno soglasje solastnikov večstanovanjske zgradbe=??
Hvala, LP
ker se počasi bliža poletna sezona in me je kar malo strah lanskoletne izkušnje ko smo švicali julija, me je obiskal monter ter mi ponudil mitsuja GA25+montaža za 880€. Je to poštena cena??
Ker prebivamo v večstanovanjskem bloku me zanima tudi kako ste rešili "probleme" s sosedi. Kot sem bral na netu za montažo ni potrebnega nobenega dovoljenja, ampak ne sme motiti etažnih solastnikov in mora biti na "vizualno neizpostavljeni lokaciji"........kako pa kaj ropotajo zunanje enote???
Je potrebno soglasje solastnikov večstanovanjske zgradbe=??
Hvala, LP

sss ::
Močno, močno dvomim, da je kateri od mojih sosedov spraševal po dovoljenju svoje najbližje sosede, ko so montiral klime

Dami ::
Si bom mal sposodil tole temo.
Mene zanima po kolkem času je priporočljivo pregledati/zamenjati/servisirati filtre/plin/razno? Mamo 2 3leta stari panasonicovi klimi (ločene zunanje enote) pa ne vem al bi blo treba servis poklicat še pred sezono.
Mene zanima po kolkem času je priporočljivo pregledati/zamenjati/servisirati filtre/plin/razno? Mamo 2 3leta stari panasonicovi klimi (ločene zunanje enote) pa ne vem al bi blo treba servis poklicat še pred sezono.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

cryptozaver ::
Vsako leto bi blo fajn.
Mene so celo lani klicali od tam kjer sem kupil klimo, če bi mi nardili servis po enem letu (čiščenje kontrola pritiska). Strinjal sem se, a potem ni bilo nikogar ???
Mene so celo lani klicali od tam kjer sem kupil klimo, če bi mi nardili servis po enem letu (čiščenje kontrola pritiska). Strinjal sem se, a potem ni bilo nikogar ???

beta1 ::
Pozdravljeni
Kupujem klimo - srednji rang Panasonic itd... Prioriteta je tišina. Zdaj me pa zanima, kje kupit ugodno in kje imajo dobro montažo in nepreveč predrago.
Sem iz štajerskega konca.
LP
Kupujem klimo - srednji rang Panasonic itd... Prioriteta je tišina. Zdaj me pa zanima, kje kupit ugodno in kje imajo dobro montažo in nepreveč predrago.
Sem iz štajerskega konca.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beta1 ()

beta1
Jaz bi ti predlagal raje Mitsubishi ... imajo jih pa na več koncih v Mariboru ...
Rozi
Jaz bi ti predlagal raje Mitsubishi ... imajo jih pa na več koncih v Mariboru ...
Rozi

Mravlek ::
Lani sem si nabavil Hitachi AIR25JX5 in sem zelo zadovoljen tako da ce kdo kupuje kaj podobnega jo toplo priporocam in verjetno se tudi Rozy pridruzuje mojim priporocilom in prilaga tudi Hitachi klime v razred ki so faj
lp
lp
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mravlek ()

MadMax ::
Ima kdo link do specifikacij in opisa tega Hitachija?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

YaN-cH ::
Mi se tudi letos odločamo za klimo. Včeraj je bil pri nas monter in nam priporočil Hitachija. Sedaj me zanima kake modele se splača vzeti. Montira pa tudi Mitsubishi in Panasonic klime. Od Mitsubihi nam je predlagi FA25 model sam kar sem jaz gledal je to star model "lanski" ker letošnji je FD ali se motim.
Pri klimi mi je pomembno, da je tiha in da se lopute da nastavlajti oz. fiksirati v določen položaj. Klima je namenjena ohlajevanju garsonjere 46m^2.
Kaj vi predlagate.
Pri klimi mi je pomembno, da je tiha in da se lopute da nastavlajti oz. fiksirati v določen položaj. Klima je namenjena ohlajevanju garsonjere 46m^2.
Kaj vi predlagate.

toplakd ::
Jaz sem dal montirat Mitsubishi FD25 2 kom. Razlika v ceni med FA (lanski model) in tem novim FD je manj kot 10€.
Cena z montažo je bila 1080€ po komadu, vključno s črpalkami kondenza in cca 20m inštalacije.
Cena z montažo je bila 1080€ po komadu, vključno s črpalkami kondenza in cca 20m inštalacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toplakd ()

Prosil bi vas, če bi mi lahko našteli nekaj firm v MB, ki prodajajo in montirajo klime. Nekaj sem jih že našel, vse ostalo so pa spletne trgovine.
Rad bi jih pa osebno poklical in naredil povpraševanje.
Hvala za odgovore.
LP
Rad bi jih pa osebno poklical in naredil povpraševanje.
Hvala za odgovore.
LP

Men je montirala Catena iz Malečnika
www.catena.si
Klima Horizont bi mi po predračunu za isto stvar zakasirali 600€ več :)
Če imaš pa čist osnovno montažo pa je vsepovsod nekje enaka cena.
www.catena.si
Klima Horizont bi mi po predračunu za isto stvar zakasirali 600€ več :)
Če imaš pa čist osnovno montažo pa je vsepovsod nekje enaka cena.

toplakd:
hehehe...potem pa svizec zavije čokolado...:)))
Vsi prodajalci klim v sloveniji imajo približno iste nabavne in prodajne cene klim, enako velja za montaže, ki se gibljejo od min. 200EUR - max 250EUR. Da bi pri klimi, ki stane cca. 820EUR nastala razlika 600EUR - kratko malo ne verjamem...
Rozy
hehehe...potem pa svizec zavije čokolado...:)))
Vsi prodajalci klim v sloveniji imajo približno iste nabavne in prodajne cene klim, enako velja za montaže, ki se gibljejo od min. 200EUR - max 250EUR. Da bi pri klimi, ki stane cca. 820EUR nastala razlika 600EUR - kratko malo ne verjamem...
Rozy

@ Rozy
Mislim da ti nisi dobro prečital kaj sem napisal.
Če imaš osnovno montažo majo vsi nekje enake cene.
Pri men pa je bilo dodatno še 2 črpalki za kondenz in dodatnih 12m inštalacije plus montaža na višino 7m.
In če zračunaš:
2x črpalka z montažo = 220€
12m dodatne instalacije = 180€
2x dodatni preboj = 20€
Monaža na višini = 100€
------------------------
Suma 520€
Ok. Sem rekel malenkost preveč. 520€ me je manj prišlo
Mislim da ti nisi dobro prečital kaj sem napisal.
Če imaš osnovno montažo majo vsi nekje enake cene.
Pri men pa je bilo dodatno še 2 črpalki za kondenz in dodatnih 12m inštalacije plus montaža na višino 7m.
In če zračunaš:
2x črpalka z montažo = 220€
12m dodatne instalacije = 180€
2x dodatni preboj = 20€
Monaža na višini = 100€
------------------------
Suma 520€
Ok. Sem rekel malenkost preveč. 520€ me je manj prišlo

Hmm...in pri tem drugem podjetju ti tega niso računali in je zato bil račun toliko cenejši?
Nočem biti pameten...zanima me le kako je lahko prišlo do takšne razlike. Torej če vzamem obe podjetji in enako storitev, so ti eni zaračunali 520EUR več. Mislim, da je to dobro vedeti potem bodo tudi ostali izbrali ponudnika, ki je veliko cenejši.
Hvala za natančen odgovor
Rozy
Nočem biti pameten...zanima me le kako je lahko prišlo do takšne razlike. Torej če vzamem obe podjetji in enako storitev, so ti eni zaračunali 520EUR več. Mislim, da je to dobro vedeti potem bodo tudi ostali izbrali ponudnika, ki je veliko cenejši.
Hvala za natančen odgovor
Rozy

Pri tem drugem podjetju so mi za ceno osnovne montaže zmontirali komplet z črpalkami in vsemi dodatnimi metri inštalacije.
Sicer bom pa še enkrat citiral sam sebe:
Če imaš osnovno montažo, imajo vse firme skoraj enake cene.
Ko je pa montaže več, recimo črpalke, veliko dodatnih metrov inštalacije, takrat pa se pojavijo razlike med firmami.
Cena dodatnega metra inštalacije variira od 10-25€. Odvisno od firme.
Na manjših firmah izven sezone lažje kaj dosežeš glede cene.
Plus tega je bilo treba vso inštalacijo potegnit po podstrešju, katero je visoko samo 1m. Torej delo na kolenih :)
V končni fazi pa je glavno, da meni in moji familiji poleti ne bo vroče, pa da lahko v prehodnih obdobjih kdaj pa kdaj ogrejem.
Lep pozdrav, Dejan
Sicer bom pa še enkrat citiral sam sebe:
Če imaš osnovno montažo, imajo vse firme skoraj enake cene.
Ko je pa montaže več, recimo črpalke, veliko dodatnih metrov inštalacije, takrat pa se pojavijo razlike med firmami.
Cena dodatnega metra inštalacije variira od 10-25€. Odvisno od firme.
Na manjših firmah izven sezone lažje kaj dosežeš glede cene.
Plus tega je bilo treba vso inštalacijo potegnit po podstrešju, katero je visoko samo 1m. Torej delo na kolenih :)
V končni fazi pa je glavno, da meni in moji familiji poleti ne bo vroče, pa da lahko v prehodnih obdobjih kdaj pa kdaj ogrejem.
Lep pozdrav, Dejan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toplakd ()

Bolj ko gledam firme, manj vem, sem že čist zmeden. 1000 EUR dam za klimo največ z montažo, hladit more 55m2. More imet inverter pa naj bo tišja.
V kateri firmi se splača kupit pa katero klimo (okolica MB) . Jaz se neznam odločit. PROSIM POMAGAJTE!!!!!!!!!!!!!!
V kateri firmi se splača kupit pa katero klimo (okolica MB) . Jaz se neznam odločit. PROSIM POMAGAJTE!!!!!!!!!!!!!!

Za ta keš imaš Panasonic! Best buy po moje! Vzet se splača v kakšni večji spletni štacuni, imate ziher na štajerskem kakšno...

mat5 ::
Ker smo dobili majhnega otroka, bi morali kupiti klimo. Tukaj vidim, da priporočate klime, ki stanejo okoli 1000 €; sam pa ciljam na kakšno, ki bi stala cca 600 € (z montažo). Ali se za ta denar da kupiti kaj solidnega ali bi moral dati malo več???
Stanovanje, ki naj bi ga ohladilo je veliko cca 60 m~2, višina 2.5m . Vprašal bi tudi, kje bi bilo najbolj smiselno namestiti notranjo enoto v stanovanje ki ima 1*dnevna soba(20mˇ2), 1*spalnica(16m~2), 1*kuhinja(12m~2), 1*kopalnica(6m~2) ter hodnik(7m~2), ki je na sredini?
Stanovanje, ki naj bi ga ohladilo je veliko cca 60 m~2, višina 2.5m . Vprašal bi tudi, kje bi bilo najbolj smiselno namestiti notranjo enoto v stanovanje ki ima 1*dnevna soba(20mˇ2), 1*spalnica(16m~2), 1*kuhinja(12m~2), 1*kopalnica(6m~2) ter hodnik(7m~2), ki je na sredini?

Mali otrok rabi klimo manj kot mi odrasli. Pazi pri uporabi, ker so otroci veliko bolj občutljivi na temperaturne razlike, suh zrak in morebitno direktno pihanje mrzlega zraka.
Morš bit precej previden, sicer ti lahko zboli...
Morš bit precej previden, sicer ti lahko zboli...

Gospodinjski Aparati - GA - imajo zelo konkurenčne cene z montažo Panasonic klim. Slučajno kdo ve kakšna je montaža??? Naredijo dobro ali površno???

abss ::
Drgač pa tko je tle na tem forumu že kdo slišal za LG klimo? k mate same neke panasonice k niso vredni pocenga grosa, ce kdo hoce kvaliteto in izgled je to edino LG.
Lp
Lp

Tomay ::
Samo inverter je tišji. Sam imam panasonic klasiko in je zunanja enota kar glasna, sploh pri ogrevanju. Drugače pa b.p.
Če postaviš klimo v hondik je tako kot bi zmontiral samo en radiator v hodnik potem pa poskušal z njim ogrevati celo stanovanje.
Sem videl že malo večje stanovanje s 7 notranjimi enotami, torej v vsak prostor eno.
Če postaviš klimo v hondik je tako kot bi zmontiral samo en radiator v hodnik potem pa poskušal z njim ogrevati celo stanovanje.

Sem videl že malo večje stanovanje s 7 notranjimi enotami, torej v vsak prostor eno.
Voodoo 4Ever

sleeperman ::
Tomay --> ni ravno tako. Velika razlika med hlajenjem in gretjem je ta da gre vroč zrak gor, hladen pa dol. Radiator na hodniku zelo malo ogrel sosednje sobe, ker vroč zrak na stropu ne more neovirano krožiti (ker vrata niso do stropa), dočim klima na hodniku zelo lepo ohladi sosednje prostore, ker hladen zrak kroži po tleh. Preizkušeno to dela. Seveda ne ravno celop stanovanje, lahko pa recimo dnevno, spalnico, če sta obe iz istega hodnika.

zup ::
Zdravo. Izbiram klimatsko napravo za mansardno stanovanje z galerijo s skupno kvadraturo odprtega prostora cca 60m2. Situacija je razvidna iz tlorisa. Spodnji tloris je mansardna etaža, zgornji pa galerija - delovni prostor, ki se zaradi dviganja toplega zraka precej segreje. Streha je dobro izolirana, na oknih pa so predvidena zunanja screen sencila. Na desnem prerezu je označena lokacija montaže klime nad balkonskimi vrati, takoj za njo na zunanji strani na balkonu bo zunanja enota. Pripenjam še lina dveh fotk.
Vprasanja:
1. lokacija klime po višini, da bo izkoristek oz. efekt tem boljši za spoodnji in zgornji prostor tako pri ogrevanju kot pri hlajenju, če upoštevamo dejstvo, da klime vpihujejo navzdol in da se segret zrak dviga?
2. katero klimo (3,5kW) izbrati v rangu Toshiba DAISEIKAI inverter, ali Mitsubishi MSZ-FD. Koliko je koristen plasma duo in i-see senzor. Panasonica sem zaradi povedanega opustil. Mogoce se kak drug predlog?
Hvala, LP B
http://picasaweb.google.com/zup000/Klim...
Vprasanja:
1. lokacija klime po višini, da bo izkoristek oz. efekt tem boljši za spoodnji in zgornji prostor tako pri ogrevanju kot pri hlajenju, če upoštevamo dejstvo, da klime vpihujejo navzdol in da se segret zrak dviga?
2. katero klimo (3,5kW) izbrati v rangu Toshiba DAISEIKAI inverter, ali Mitsubishi MSZ-FD. Koliko je koristen plasma duo in i-see senzor. Panasonica sem zaradi povedanega opustil. Mogoce se kak drug predlog?
Hvala, LP B

energetik ::
Če boš hotel hladiti/greti VSE prostore, boš moral montirati kar nekaj notranjih enot! Če hočeš predvsem hladno galerijo, priporočam montažo čim višje, drugače bo hladen zrak ostal na tleh. Pri gretju pa obrneš šobe čisto navzdol.
Če hočeš klimatizirane še ostale sobe, bo morala biti klima tudi tam. (predvsem zg. spalnica)
Če hočeš klimatizirane še ostale sobe, bo morala biti klima tudi tam. (predvsem zg. spalnica)

destiny ::
Pozna kdo kakšnega dobrega monterja klim na gorenjskem? Kupil bi pa Mitsubishi napravo...

WhiteWolf ::
Lani sem nabavil Fujitsu Asya 12lc( inverter, energijski razred A) in zaenkrat sem še zelo zadovljen. Zadeva zelo dobro hladi/greje in je tiha (odvisno na kakšno moč se nastavi ventilacija).
Uporabljam jo za predvsem za hlajenje mansarde oz zgornje nadstropje hiše (cca 100 kvadratov).
Je pa res, da ni med najcenejšimi, ker je inverter (lani mislim da je bila cena 800€ + montaža okrog 190€ (2 preboja in pa ene 5m razlike med notranjo in zunanjo enote). Fujitsu sem vzel tudi zaradi garancije, ki je 6 let.
Tast je pa nabavil eno iz Špar akcije lani (cca 200€, mislim da Cooltech 3.6kW, energijski razed D) ampak ni zadovoljen. Pravi da mu je žal, da mu zadeva ne uspe dovolj shladiti (pa ima manj kvadratov), je pa res, da ima zmontirano na malo "čudnem" delu. Pri montaži je hotel prišparat, verjetno bi bil izkoristek bojlši, če bi takrat ob montaži klimo recimo 4-5 metrov prestavil bolj v center stanovanja.
Zanima me mnenje kakšnega monterja, če je vredno pačati za klimo več (recimo 800€) ali je čisto dovolj kakšna za 300€? Oz sem se nategnil s to klimo in bi lahko za manj dobil približno enako?
Uporabljam jo za predvsem za hlajenje mansarde oz zgornje nadstropje hiše (cca 100 kvadratov).
Je pa res, da ni med najcenejšimi, ker je inverter (lani mislim da je bila cena 800€ + montaža okrog 190€ (2 preboja in pa ene 5m razlike med notranjo in zunanjo enote). Fujitsu sem vzel tudi zaradi garancije, ki je 6 let.
Tast je pa nabavil eno iz Špar akcije lani (cca 200€, mislim da Cooltech 3.6kW, energijski razed D) ampak ni zadovoljen. Pravi da mu je žal, da mu zadeva ne uspe dovolj shladiti (pa ima manj kvadratov), je pa res, da ima zmontirano na malo "čudnem" delu. Pri montaži je hotel prišparat, verjetno bi bil izkoristek bojlši, če bi takrat ob montaži klimo recimo 4-5 metrov prestavil bolj v center stanovanja.
Zanima me mnenje kakšnega monterja, če je vredno pačati za klimo več (recimo 800€) ali je čisto dovolj kakšna za 300€? Oz sem se nategnil s to klimo in bi lahko za manj dobil približno enako?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteWolf ()

davy1234 ::
Mene tudi zanima tale klima BALAY 3XP3800 iz merkurja, znižana na 320 eur. A je kdo to kupil/preizkusil, ima kdo kakšen komentar? Razen očitnega naj kupim vgradno klimo, kar ni opcija?

davy1234 ::
Glede BALAY klim:
Na internetu sem našel podatek, da je firmo Balay pevzel Bosch:
http://www.fundinguniverse.com/company-...
Klimi BALAY 3XP3800 je tako zelo podobna Bosch-ova klima b1rkm15001, o kateri na internetu nič konkretnega ne najdem, še najboljši link je tale:
http://www.airconditionerguide.co.uk/bo...
A kdo kaj ve o tem?
Na internetu sem našel podatek, da je firmo Balay pevzel Bosch:
http://www.fundinguniverse.com/company-...
Klimi BALAY 3XP3800 je tako zelo podobna Bosch-ova klima b1rkm15001, o kateri na internetu nič konkretnega ne najdem, še najboljši link je tale:
http://www.airconditionerguide.co.uk/bo...
A kdo kaj ve o tem?

MCblue ::
Kupujem klimo za svojo sobo, velikosti ca. 24 kvadratnih metrov. Ne mislim ravno razmetavati z denarjem, zato bi rad za povprečen denar, dobil kar se da najboljše. Prosil bi za nekaj predlogov. Mogoče kaj takšnega - klik? Hvala za vse nasvete in pripombe.
P.S.: Kako je z montažo? Cena?
P.S.: Kako je z montažo? Cena?

Vzemi vsaj PW9GKE, ki ima boljši izkoristek, EER več kot 3,2, se mi zdi. Je pa Panasonic čist v redu kvaliteta - zdele me hladi in jo skoraj ne slišim, pa ni inverterska.
Se mi zdi pa da se splača vzet v taki firmi, ki ti jo potem tud montira, to je mogoče mal cenejš.
Lansk let sem dal za popravilo konusov na ceveh, vakumiranje in polnenje s plinom 100€. Montaža pa še mal zravn doda.
LP
Se mi zdi pa da se splača vzet v taki firmi, ki ti jo potem tud montira, to je mogoče mal cenejš.
Lansk let sem dal za popravilo konusov na ceveh, vakumiranje in polnenje s plinom 100€. Montaža pa še mal zravn doda.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

LuGi ::
Je ta klima za kej? Klima
Rabim neki poceni za sobo :)
Btw: Koliko stane, da ti pride napolnat klimo s plinom?
Rabim neki poceni za sobo :)
Btw: Koliko stane, da ti pride napolnat klimo s plinom?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()

dolenjska ::
Zdravo.
Naročil sem klimo Panasonic CS/CU-E9HKEW in čakam na montažo. Zanima me, kam bi jo bilo smotrno postaviti. (Glej sliko spodnjega linka). Stanovanje je dvosobno veliko 54m2.
slika
Hvala za odgovor.
Naročil sem klimo Panasonic CS/CU-E9HKEW in čakam na montažo. Zanima me, kam bi jo bilo smotrno postaviti. (Glej sliko spodnjega linka). Stanovanje je dvosobno veliko 54m2.
slika
Hvala za odgovor.

Uf zelo zaj.... postavitev. Jaz bi jo dal na steno WC-ja da piha proti dnevni sobi. Sosed jo ima namreč nekako podobno, le da je usmerjena sever -jug kar je bolje in ima na mestu kjer imaš ti kuhinjo, spalnico.
Pravi da idealno ni, ampak za silo ima pa celo stanovanje ohlajeno pod pogojem da so seveda povsod odprta vrata in da klima dela skozi cel dan.
Pravi da idealno ni, ampak za silo ima pa celo stanovanje ohlajeno pod pogojem da so seveda povsod odprta vrata in da klima dela skozi cel dan.

dolenjska ::
thx, jz sm razmišlju o postavitvi nad wc al pa nad vrata spalnice (pihanje v hodnik)...
bom vidu, kaj bo monter povedu...
bom vidu, kaj bo monter povedu...

jverne07 ::
Zanima me kaj menite o klimi Panasonic YW12GKE 580€ z montažo ali se to splača. Moja soba ima 20m2, glede klime pa bi dal do 600€.
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jverne07 ()

MadMax ::
Dajte se pri takih vprašanjih vsaj toliko potrudit, da napišete zraven link do specifikacij!
Porkenduš, a naj zdaj poleg branja in študiranja podatkov o vaši željeni klimi še pol ure izgubljamo za iskanje specifikacij?
Ob poplavi že proizvajalcev, kaj šele modelov, je nemogoče o vseh vedeti vse napamet.
V grobem je 12-ka za 20m2 totalni overkill, že pametna 9-ka je preveč...
Ampak če ima COP in EER v qurtzu, zgornja izjava ne nujno drži vodo.
Zato pa rabim specifikacije.
Porkenduš, a naj zdaj poleg branja in študiranja podatkov o vaši željeni klimi še pol ure izgubljamo za iskanje specifikacij?
Ob poplavi že proizvajalcev, kaj šele modelov, je nemogoče o vseh vedeti vse napamet.
V grobem je 12-ka za 20m2 totalni overkill, že pametna 9-ka je preveč...
Ampak če ima COP in EER v qurtzu, zgornja izjava ne nujno drži vodo.
Zato pa rabim specifikacije.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Uf, slabo, EER=2,74...
YW12GKE
Split klimatska naprava
Elektronsko upravljanje
Hlajenje prostora do: 60 m2
Največja moč hlajenja: 3,10 kW
Največja poraba energije za hlajenje: 1,13 kWh
Največja moč gretja: 3,60 kW
Največja poraba energije za gretje 1,13 kWh
Najvišji pretok zraka 594 m3/h
Daljinsko upravljanje
Razvlaževanje 1,8 l/h
Brezstopenjska nastavitev ventilatorja
Ena notranja enota
Energijski razred: D
YW12GKE
Split klimatska naprava
Elektronsko upravljanje
Hlajenje prostora do: 60 m2
Največja moč hlajenja: 3,10 kW
Največja poraba energije za hlajenje: 1,13 kWh
Največja moč gretja: 3,60 kW
Največja poraba energije za gretje 1,13 kWh
Najvišji pretok zraka 594 m3/h
Daljinsko upravljanje
Razvlaževanje 1,8 l/h
Brezstopenjska nastavitev ventilatorja
Ena notranja enota
Energijski razred: D

brezdelnez ::
A kdo pozna klimo, ki je trenutno v šparu CoolTech cac-09hr2l2? Nič nepiše v kateri energijski razred spada in ali se jo sploh splača vzeti. na internetu nenajdem nobenih podatkov.
Spec:
Cooltech CAC-09HR2L2 Hladilna moč = 2,5 kW, (poraba pri hlajenju 0,83 kW), grelna moč 2,6 kW (poraba pri ogrevanju 0,78 kW), digitalni prikaz na notranji enoti, daljinski upravljalnik z LCD zaslonom, funkcije: "sleep", časovna nastavitev, razvlaževanje, samodejni izklop, primerna za prostore cca 35 m2... Ekološki plin R 410 A.
Ali bi se mogoče bolj splačalo vzeti kaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/364001...
HVALA za odgovore
Spec:
Cooltech CAC-09HR2L2 Hladilna moč = 2,5 kW, (poraba pri hlajenju 0,83 kW), grelna moč 2,6 kW (poraba pri ogrevanju 0,78 kW), digitalni prikaz na notranji enoti, daljinski upravljalnik z LCD zaslonom, funkcije: "sleep", časovna nastavitev, razvlaževanje, samodejni izklop, primerna za prostore cca 35 m2... Ekološki plin R 410 A.
Ali bi se mogoče bolj splačalo vzeti kaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/364001...
HVALA za odgovore

O tej Šparovi klimi je bilo že ogromno napisano, mislim da prav tej temi. Mal se potrudi in poišči.

Šparova klima ima zanič izkoristek, je pa tako poceni da se v veliko primerih splača. Sem računal z današnjimi cenami elektrike in se ti investicija v neko invertersko podobne moči povrne šele v desetinah let (pri uporabi recimo 3 mesece na leto, 12h na dan). Je pa res, da če ti crkne kompresor po izteku garancije, jo lohk samo stran vržeš, ker pride nova taka skor isto kot nov kompresor.