» »

Katera klima

Katera klima

««
130 / 132
»»

NuMaN ::

V nekem drugem vesolju.

Sam si želim tudi ukinitev reklam na pločnikih, panojev.

Dovolil bi samo table za firme ...

PINki ::

Kako boš pa sankcioniral pranje perila ponoči? Lahko se to da v pravilnik, kaznovati pa ne moreš osebka, ki to ne spoštuje.

Glede klim pa je fajn, da se na sestanku doreče kam se montira. Pri nas se zbira rezervni sklad za novo fasado. Ko pa vidim te klime in odtoke kako so speljani, bomo imeli fasado spet črno čez eno leto. Nekje pač ni vertikalnega žleba in tudi, če bi ga dodatno postavili ob prenovi fasade je vprašanje koliko stanovalcev bi popravilo odtoke, da so speljani v žleb. Ker to pač stane.

starfotr ::

V Švici, na Danskem in drugod so pravila dosti strožja kot pri nas. In da, tudi vode ne smeš potegnit od WCja. Kaj šele prat perila. Da ne omenjam, da imajo skupne pralnice in moraš v naprej določit, kdaj pereš.

Sicer je res, da bolj severno ne potrebujejo klimatizacije v taki meri kot pri nas.

Jaz se tolažim s tem, da imamo dobro penetracijo kabelske in optike, zato vsaj ni satelitskih in zunanjih TV anten po vseh mogočih objektih in balkonih.

easyrider3 ::

Mene pa zanima kako to,da klima katera ima zapisano večji SEER 10,5 ima večjo porabo elektrike kakor tista katera ima SEER 8,6. Kaj je zdaj pomembno gledati za čim manjšo porabo ali je to na koncu majhna razlika. Kdo proizvajalcem klim pripiše SEER ali je to isto kot pri proizvajalcem pnevmatik,ko si menda kar sami dajo označbo kako so dobre v mokrem ali snegu.

Zanima me pa tudi ali je kakšna drastična razlika med 2,0 Kw in 2,5 kw klimo glede same porabe elektrike,ker tukaj na tem LINKu spodaj je prikazana majhna razlika https://www.topten.eu/private/products/...

1

1

starfotr je izjavil:

V Švici, na Danskem in drugod so pravila dosti strožja kot pri nas. In da, tudi vode ne smeš potegnit od WCja. Kaj šele prat perila. Da ne omenjam, da imajo skupne pralnice in moraš v naprej določit, kdaj pereš.

Sicer je res, da bolj severno ne potrebujejo klimatizacije v taki meri kot pri nas.

Jaz se tolažim s tem, da imamo dobro penetracijo kabelske in optike, zato vsaj ni satelitskih in zunanjih TV anten po vseh mogočih objektih in balkonih.

Nimam kabelske in optike ampak samo po bakrenem kablu ADSL in imam pa tudi anteno na strehi tako,da ni vse rožnato kakor drugod in večinoma si dajem dostopno točko iz telefona,da lahko na tretjem TV kaj gledam.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa pravite na takšen izračun koliko močno klimo potrebuješ??????

1

1

2

2

https://simplyair.com.au/what-size-spli...
https://simplyair.com.au/most-energy-ef...

starfotr ::

Izračun je smiselno narediti glede na posamezen objekt. Kar vključuje lego, sestavo objekta in izolacijo, razporeditev prostorov itd.

Pri nas v stanovanjih in hišah 99 % pokrijejo 2,5 in 3,5 kW enote. Redko večje moči.

Potem je pa samo še odvisno katere prostore bi hladil, koliko časa in na koliko stopinj.

Jaz bom morda v kratkem nabavil kako 2,0 Kw ker baje je dovolj močna za prostor veliki slabih 25 kvadratov ali je tudi 2,5 Kw smiselno nabaviti,če je dobra cena. Sem pa opazil,da 2,0 Kw klime ne dosegajo tako visoki SEER kakor 2,5 Kw kaj je potem bolje izbrati?

Zdaj imam od leta 2012 Mitshubishi 2,5 Kw klimo katero bom menjal saj nekaj ne štima z njo pa tudi prestavil bom pozicijo klime.

Zgodovina sprememb…

Vitt ::

Glede SEER verjetno odvisno od proizvajalca in modela. Jaz imam kitajsko klimo, vstopni model, 3.5kW in ta ima malce višji SEER kot 2.5kW, verjetno ker je zunanja enota malo večja in s tem večji kondenzator, kompresor mislim da je isti. Hladi pa itak pri višjih zunanjih temperaturah preveč (dobro polovico stanovanja 60m2, ki je na južni strani bloka). Sklepam, da bi tudi 2.5kW hladila preveč za tole (minimum tiste je samo malo nižji), razlika v ceni je bila sicer majhna, a še to bi dobil nazaj mogoče v 20-tih letih na račun višjeg SEER, če bi klima tako dogo delala kar seveda ne bo ....

novak-t ::

kakšna pametna ideja za klimo z stropno enoto? dobil lani en predračun za mitsubishi 3.5kW z stropno enoto za 2.5k eur 8-O

Evo sedaj,ko ni več vroče pa klima hladi skoraj normalno in temperaturo v sobi lahko shladim z lahkoto do 18 stopinj a poprej pa nikakor ne izpod dobrih 20 stopinj. A mogoče kdo ve zakaj poleti včasih celo mlačno piha pa čeprav nastavim na 16 stopinj a je kaj narobe s senzorji ali premalo plina ???????

Vedno je tudi problem ,ko se notranjo enoto temeljito očisti in potem nastavi na 16 stopinj in polno hitrost ventilatorja,da spoh ne pihlja mrzel zrak ampak bolj kakor ne mlačen. Itak klinc gleda in to Micko bom nabavil neko drugo 2.0 Kw ali 2,5 Kw za v sobo.

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Premalo plina

OZZY ::

easyrider3 je izjavil:

Evo sedaj,ko ni več vroče pa klima hladi skoraj normalno in temperaturo v sobi lahko shladim z lahkoto do 18 stopinj a poprej pa nikakor ne izpod dobrih 20 stopinj. A mogoče kdo ve zakaj poleti včasih celo mlačno piha pa čeprav nastavim na 16 stopinj a je kaj narobe s senzorji ali premalo plina ???????

Vedno je tudi problem ,ko se notranjo enoto temeljito očisti in potem nastavi na 16 stopinj in polno hitrost ventilatorja,da spoh ne pihlja mrzel zrak ampak bolj kakor ne mlačen. Itak klinc gleda in to Micko bom nabavil neko drugo 2.0 Kw ali 2,5 Kw za v sobo.

Jaz bi prej rekel, da bi bilo verjeno treba plin dofilat. Pihanje nima veze. Drugo je, če si slučajno dal program na kako razvlaževanje.
Go with the flow.

Klima je bila montirana leta 2013 in serviser je še tako šlampasto naredil saj ni nič vakumiral,ker mi je rekel ni potrebe samo ne priviješ do konca matico na cevi in spustiš plin,da ven porine in zategneš matico.Sploh je pa rekel,da pri tej dolžini cevi samo preboj preko stene ni problem in brez veze vakumirati to ti reče serviser.

OZZY ::

easyrider3 je izjavil:

Klima je bila montirana leta 2013 in serviser je še tako šlampasto naredil saj ni nič vakumiral,ker mi je rekel ni potrebe samo ne priviješ do konca matico na cevi in spustiš plin,da ven porine in zategneš matico.Sploh je pa rekel,da pri tej dolžini cevi samo preboj preko stene ni problem in brez veze vakumirati to ti reče serviser.

V vsaki klimi je dovolj plina za kar nekaj metrov cevi in ni treba nič dofilat in podobno pri montaži. Problem nastane če začne plin kje puščati zelo počasi. To se lahko zgodi tudi po nekaj leti. Glede na to, da ne piha hladen zrak bi jaz rekel, da je mogoče plin kje spustil, lahko pa tudi kompresor ne dela kot bi moral.
Go with the flow.

Rašo ::

Ima kdo kaksne izkusnje z modelom Samsung Windfree (3,5kw)? Hvala.

Rašo ::

za dnevni prostor (ca 4,5x9m, višina ca 2,58cm) bi vzeli klimo za ogrevanje pa tudi hlajenje.
kateri model bi priporočali in proizvajalca glede na to, da nam je zelo pommenbo da dobro ogreva (laufala bi kar veliko). Predvidevam da bo 3,5kw dovolj za tak prostor (ca 40m2)?

Izkušnje imam samo z model Mitsubishi AY MSZ-AY35VGKP/MUZ-AY35VG 3,5 KW - trenutno me pride nekaj čez 1300 eur z montažo.

Kako je z ostalimi proizvajalci Midea, Gree ali kakšen tretji mogoče za priporočilo.

Hvala.

lp

Steinkauz ::

Za 40m2 je 2.5kw dovolj, razn če mate res orng nizke temperature pozimi.

Sheky ::

Zdravo,

kolk močni notranji enoti izbrati za 4 sobno stanovanje 105 m2(slika). Novogradja, višina stropa 2,7m

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sheky ()

vuki ::

2x 3,5kW (kvalitetni) več kot dovolj, glede na to, da gre za novogradnjo. Je odvisno ali se bo klima rabila sam za hlajenje ali tudi za ogrevanje. Na katero smer neba so orientirane steklene površine v bivalnem prostoru, senčenje?

- Klima v bivalnem prostoru je na dobri lokaciji (tako za ogrevanje kot ohlajevanje).
- Klima v hodniku pa ni na najbolj optimalni lokaciji. Veliko bolje bi bila lokacija nad vhodnimi vrati, da "porine" zrak v dve otroški sobi (če se da). V hodniku bo zaradi male kvadrature hitro dosegla optimum, dve sobi pa bosta zunaj tega udobja.

Arey ::

Tut desno na hodniku bi bla boljša postavitev kot pri vhodu če mene vprašaš.

Magic1 ::

2x35kW je overkill za to in to konkreten. Pa nisi povedal, kaj sploh potrebuješ od teh dveh klim. Gretje, hlajenje, kvadratura stekla in kakšno je senčenje le tega?

Arey je izjavil:

Tut desno na hodniku bi bla boljša postavitev kot pri vhodu če mene vprašaš.

Se strinjam.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Sheky ::

Klima se bo v večini uporabljala za hlajenje, gretje le občasno. Večina steklenih površin je orientiranih na vzhod ena spalnica ima okna na jug. Površina stekla v bivalnem delu je 17,5m2, v vsaki spalnici pa je 4,2m2. Vsa okna imajo zunanja screen senčila. Najbolj me skrbi, da do spalnic ne bo prišlo nič hladnega zraka.

To naj te ne skrbi v kolikor bo primerno zasenčeno in boš imel večji del dneva lahko odprata vrata. Jaz poleti furam klimo 2,5kW v zgornjem štuku in sta oba štuka hladna. Tudi okoli 100m2. Jaz bi predvideval, glede na to da okna senčiš, da bi bila že samo klima na hodniku dovolj.
Magic

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Jaz bi za začetek dal eno klimo, in sicer čisto na desni konec hodnika, med kopalnico in otroško sobo, ali pa nad vhodna vrata. Po mojem bi bila čisto dovolj (jaz imam na hodniku 1x3,5 kW za 80 m2 in je popolnoma dovolj).

Moraš pa imeti odprta vsa vrata, če ne ves čas, pa čim dlje. Mogoče daš na eno strateško mesto še ventilator, da pomaga širiti hladen zrak po stanovanju. Je pa res, da z eno klimo bo na hodniku bolj hladno, ampak tam se običajno tako ali tako ne zdržuješ. Če hočeš imet recimo 24 stopinj v dnevni sobi in spalnici, bo na hodniku verjetno okoli 20 stopinj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Za klimo v dnevni pa itak moraš ful pazit, da zrak iz nje ne piha kamorkoli, kjer se zadržuješ. Je zelo neprijetno.
Magic

lonewolf_ ::

Več kot 2x3,5kW ne potrebuješ. Jaz osebno pa ne bi dal manj, razen, če je v igri, da se vložek zmanjša. Za v dnevni prostor bi razmišljal nekaj v smeri "Windfree", na hodnik pa nekaj tihega in močnega (recimo Gree Soyal).
Razumeti je treba, da bo en klima ohladila, ampak bo porabila nekaj več sto Wh, da isto količino ogreje/ohladi kot pa dve enoti in seveda večji čas bo potreben za to ter težje bo vzdrževala temp., če se recimo vhodna vrata dosti odpirajo ali pa v času kuhanja.

Lahko pa kot je predlagal Magic1, daš na hodnik eno in pa kvalitetnejšo.

Jaz sem montiral gori otrokom eno Orca klimo, ki sem jo dobil v Merkurju izpod 340€ pa me kar pozitivno preseneča sedaj glede gretja. Je tudi zunanja enota tišja in lepše deluje kot pa Mitsubishijeva spodaj za ~900€.

Za info o montaži pa mi lahko pišeš ZS, montiramo MB-CE-LJ.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

energetik ::

Tudi premočna klima je lahko problem v dobro izolirani in senčeni bajti. Ker ali laufa na minimumu ali pa se pogosto ugaša in potem je problem, da premalo razvlažuje. Preizkušeno pri meni. Zame bi bila idealna 1kW klima v mansardi pa še ena ~800W v dnevni v pritličju.
Poleti moram pogosto laufati še razvlažilec, da se vlaga dovolj zniža. Oziroma jo dajem na quiet mode pa še na urnik. Ker če imam 24/7 na quiet mode, mi začne bajto ohlajat na 22° in še manj po parih dneh.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Jaz imam 2.5kW v zgornjem štuku in če ni res toplo zunaj mi že na minimumu (dry program) začne temperatura v obeh štukih padat. Potem imam izbiro ali 23°C ali več vlage. Ob primerni izolaciji in senčenju oken ne rabiš več kot 1x2.5kW za 100m2. Morate računat, da je to v povprečju čez dan manj kot 10°C spremembe med zunanjo in notranjo temperaturo. Če dela klima 24/7, je to šala. In tako je tudi najbolje da dela v izolirani stavbi.
Magic

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

A lahko kdo, ki ima klimo priključeno preko merilca porabe, pokaže graf za nekaj ur?

Sem mislil, da inverter klime delajo na konstantno nižji moči, pa se mi tako Hitachi, Gree in Toshiba non-stop prižigajo in ugašajo (kompresor), samo namesto 0-100-0-100-... delajo npr. na 0-40-0-40-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Okapi ::

A lahko termostat sploh deluje drugače?

OutOfTheBox ::

darkolord je izjavil:

A lahko kdo, ki ima klimo priključeno preko merilca porabe, pokaže graf za nekaj ur?

Sem mislil, da inverter klime delajo na konstantno nižji moči, pa se mi tako Hitachi, Gree in Toshiba non-stop prižigajo in ugašajo (kompresor), samo namesto 0-100-0-100-... delajo npr. na 0-40-0-40-...

Pri meni se kompresor ne ugaša razen če je temperatura zraka že presežena kot je na klimi nastavljena (npr da bi hladil na 21 stopinj, nato pa bi spremenil na 22, ko je bila ta temperatura že dosežena).

Drugače pa vedno deluje vsaj na minimumu (okoli 70 / 80W), če govorimo o hlajenju) da vzdržuje nastavljeno temperaturo, kot že rečeno izklopi se večinoma samo če je velika razlika v temperaturi.

Pri tvojem sistemu sicer ne vidim nekega problema, dokler se temperatura vzdržuje.

lonewolf_ ::

darkolord je izjavil:

Sedaj ko je okoli 0°C gredo klime tudi v defrost, se obrne cikel gretja, da se zunanja zagreje in kompresor nekaj časa laufa na 100% (recimo od 30-60s) obe moji delujeta na polno dokler ne začne notranja pihati vroče potem pa se zmanjša po recimo pol ure oz. ko doseže vsaj približno temp. Se dostikrat vgasne ampak po večini ko gre v defrost.

Mogoče imaš kak slab senzor. Daj premerit
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Jaz nimam kaj greti sedaj ampak še vedno klimo prižigam na razvlaževanje ali hlajenje saj je prevroče in prevlažno v prostoru a zaradi smradu v zraku ne morem okno odpirati ,da prezračim.

Sranje je to vse skupaj ,ko zunaj vse smrdi od kurjenja z drvami in daj potem prezrači prostore

geofull ::

Rabim nasvet glede klime. Velikost prostora 20m2, neizolirano, dve steni zunanji. Če že nabavim klimo, bo še za gretje, čeprav je že tudi obstoječe. V končni fazi bo najbrž 'laufala' neprekinjeno pozimi. Zato bo notranja enota talna. Odločili smo se zaenkrat za Mistubishi, ker naj bi bilo 'montiraj in pozabi'. Imam ponudbo za mufz-kw25vghz skupaj z mfz-kw25vg (talna enota) cca 2kEUR z montažo. 2,5kW, 3,2 kW (gretje). Gretje do -250C.
Ali bo to overkill? Kot že omenjeno, bo klima za gretje prižgana celo zimo in se bo manjko grel preko obstoječega sistema. Torej je lahko šibkejša kima?
Da se prišparati 0,4kEUR (-20%) če vzamem samo do -150C. Vendar se mi zdi bolje za ogrevanje če je do -25, ker bo prižgano tudi ponoči.
Karkoli se komu zdi ali ima pomislek, naj napiše, ker nimam izkušenj s klimami...

Pišeš da imaš gretje že obstoječe. Za kaj pa gre? Ker pod 15 stopinj C boš verjetno moral gret glih 1 dan v letu, če bo res mrzlo leto. Takrat si boš pač pomagal z obstoječim gretjem al pa kupil električni radiator.

Za 20m2 potrebuješ absolutno najšibkejšo klimo ki jih lahko najdeš.

Sedaj sem gledal spec. in je pri cenejši varianti do -100C in ne do -150C. Je kakšna razlika pri izkoristku, scop je 4,2 napram 4,1 za cenejšo?

Ja, en poceni el. radiator je trenutno po potrebi. Ker pa se bo poleti rabilo hlajenje (zadnje čase se poleti temperatura kar preveč dviguje), se vzame še za gretje.

Najšibkejšo, ja. Ne najdem manj kot 3,4kW gretje (Mitsubishi). Katere klime so še zanesljive da bi bile šibkejše in talne?

Za klimo je bolje, če stalno dela, ali vklaplja po potrebi, ali je vseeno?

Kakšne subvencije zrak - zrak, verjetno niso na voljo?

geofull je izjavil:

Rabim nasvet glede klime. Velikost prostora 20m2, neizolirano, dve steni zunanji. Če že nabavim klimo, bo še za gretje, čeprav je že tudi obstoječe. V končni fazi bo najbrž 'laufala' neprekinjeno pozimi. Zato bo notranja enota talna. Odločili smo se zaenkrat za Mistubishi, ker naj bi bilo 'montiraj in pozabi'. Imam ponudbo za mufz-kw25vghz skupaj z mfz-kw25vg (talna enota) cca 2kEUR z montažo. 2,5kW, 3,2 kW (gretje). Gretje do -250C.
Ali bo to overkill? Kot že omenjeno, bo klima za gretje prižgana celo zimo in se bo manjko grel preko obstoječega sistema. Torej je lahko šibkejša kima?
Da se prišparati 0,4kEUR (-20%) če vzamem samo do -150C. Vendar se mi zdi bolje za ogrevanje če je do -25, ker bo prižgano tudi ponoči.
Karkoli se komu zdi ali ima pomislek, naj napiše, ker nimam izkušenj s klimami...
Overkill se mi zdi samo cena, za enih 50%.
Moja Gree Fairy tudi greje do -25°, ima ogrevan pladenj za kondenz itd. Tudi talne izvedbe imajo.
vires in numeris

fikus_ ::

darkolord je izjavil:

Za to bi lahko bil vzrok, da je klima premočna glede na razmere in da ima min. moč 40...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

energetik je izjavil:

geofull je izjavil:

Moja Gree Fairy tudi greje do -25°, ima ogrevan pladenj za kondenz itd. Tudi talne izvedbe imajo.

So Mitsubishijeve dražje? Ne vem, pa če upravičeno. Gree so zanesljive? Ali jo bom menjal čez par let?
Se pravi Gree enakovredno dobim že za 1kEUR? Kje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: geofull ()

Se mi zdi, da je tvoja draga zgolj zaradi izvedbe. Pač talne niso glih pogoste pri nas. Stropna izvedba poskrbi za boljše kroženje zraka, ko seveda ventilator dela na kaj več kot minimumu. Sej lopute lahko nastaviš, da pihajo pod 45° ali še več proti tlom. Je pa res, da imaš zdaj že tako tihe klime, da na minimalni moči bolj malo pihajo. Samo glih 2x dražje ne bi plačeval za talno izvedbo.
Magic

ZveeZ ::

Ce bo klima vklopljena 24/7 bi jaz raje priporocal kaksen dober model stenske klime. V rezimu hlajenja nastavis lopute cimbolj vodoravno, v rezimu gretja pa navpicno.
Za 20m2 bi jaz vzel ali Gree Airy 2.5kw ali Amber Nordic.

Jaz drgač v prehodnih obdobjih včasih malo dogrevam s klimo ki je čisto navadna stropna varijanta. Sicer verjetno ni idealno, ampak vsakič ko piha avtomatsko usmeri zrak proti tlom in se mi ne zdi da bi bilo kej ful slabše kot če bi imel talni konvektor.
Lahko se motim, no, itak nisem ravno ljubitelj gretja s pihanjem toplega zraka, ampak dela pa vsekakor. Za klimo in montažo sem dal 650€, dela do -10 stopinj C.
Nisi napisal kakšno je obstoječo gretje. Če imaš recimo drva je to pol idealna situacija - v res mrzlih dneh pač zakuriš peč, drgač pa bi morala bit navadna klima čist dovolj. Razen če tega res eksplicitno nočeš, pol boš pač moral malo več plačat za napravo.

geofull je izjavil:

energetik je izjavil:

geofull je izjavil:

So Mitsubishijeve dražje? Ne vem, pa če upravičeno. Gree so zanesljive? Ali jo bom menjal čez par let?
Se pravi Gree enakovredno dobim že za 1kEUR? Kje?
Gree je največji svetovni proizvajalec klima naprav, poguglaj. Gree talna pride 1100 z montažo, če sem prav videl. Najdi cenik pri slovenskem uvozniku. Jaz sem stensko 3,5kW dobil za 900€ z montažo.
vires in numeris

Za tako kvadraturo nimaš kaj dost za razmišljat. Gree drugače da 2 leti garancije in še 5 let jamstva. Vendar ob pogoju letnega servisa, ki je cirka 65€.
Magic

Lonsarg ::

Jaz sem zlo zaj. z nakupom 3.5kW ker ima minimalno moc hlajenja 1.1kW in ne gre pod to in mi podhladi ce je skoz prizgano. Sem sele kasneje videl da obstajajo modeli ki imajo minimalno manj (ponavadi so to 2.5kW modeli, ampak imas tudi 3.5kW modele ki imajo nizko minimalno).

Magic1 je izjavil:

Za tako kvadraturo nimaš kaj dost za razmišljat. Gree drugače da 2 leti garancije in še 5 let jamstva. Vendar ob pogoju letnega servisa, ki je cirka 65EUR.

Kako je s tem servisom? Se konča pri 65 eur, ali uturijo en kup nepotrebnih stvari še zraven?

Lonsarg - Počakam še ponudbo za Gree...

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

Za tako kvadraturo nimaš kaj dost za razmišljat. Gree drugače da 2 leti garancije in še 5 let jamstva. Vendar ob pogoju letnega servisa, ki je cirka 65€.
Naj imajo "obvezne" servise. Če bo po 2 letih crknilo kaj dražjega, jo prodam za baker, kupim novo in jo prešraufam.
vires in numeris

gree airy (09) - najšibkejša: cca 1kEUR, 2,7kW hlajenje, talna notranja (naj bi bila - ni navedeno,čeprav je bilo v povpraševanju), ogrevanje zunanje enote, na različnih publikacijah piše seer/scop 9/4,6 ali 7,2/4,0 (mogoče razlika ali je notanja talna ali stenska), hlajenje 0,72kW, gretje 0,73kW (nazivna moč), ogrevanje do -22stopinjC.
https://gree.si/klimatske-naprave/konzo...

Za tako majhen prostor je mogoče res najbolje čim manj zapraviti. Lahko še kdo kaj o zanesljivosti? Chatgpt pravi da naj bi bili problemi pri montaži in zanesljivosti? Vprašam še kakšnega monterja...

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Gree je največji proizvajalec na svetu. Za manj denarja boš dobil več, kot pri konkurenci. Imam doma prejšnji model, fairy. Nimam pripomb. Zdajšnji je še boljši.

geofull je izjavil:

gree airy (09) - najšibkejša: cca 1kEUR, 2,7kW hlajenje, talna notranja (naj bi bila - ni navedeno,čeprav je bilo v povpraševanju), ogrevanje zunanje enote, na različnih publikacijah piše seer/scop 9/4,6 ali 7,2/4,0 (mogoče razlika ali je notanja talna ali stenska), hlajenje 0,72kW, gretje 0,73kW (nazivna moč), ogrevanje do -22stopinjC.
https://gree.si/klimatske-naprave/konzo...

Za tako majhen prostor je mogoče res najbolje čim manj zapraviti. Lahko še kdo kaj o zanesljivosti? Chatgpt pravi da naj bi bili problemi pri montaži in zanesljivosti? Vprašam še kakšnega monterja...
Problemi pri montaži nastanejo v veliki večini zaradi monterjev. Moraš se zavedati, da je večina monterjev šalabajzerjev, ki so še včeraj morda polagali keramiko ali pa knaufali. Glej jim pod prste. Nujno zahtevaj vakumiranje in pregled tesnosti povezave preden spustijo plin.
Meni so vakumiranje izvedli, sem pa zdaj po pol leta za štos pogledal spoje električnih povezav in se zgrozil. Mehko žilo so porinili v spojke, da je pol žičk štrlelo navzven, nekje sem pa lahko kar spulil ven. Sem hitro letel po tulce in vse na novo spojil. Drugič jo bom komplet zmontiral sam.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()
««
130 / 132
»»