Forum » Kaj kupiti » Katera klima
Katera klima
fosil ::
Samo pri tej klimi nič ne piše da naj bi šlo za samomontažno klimo.
Ali potem to lahko kar sam zmontiraš?
Ali potem to lahko kar sam zmontiraš?
Tako je!
Magic1 ::
Na lastno odgovornost lahko narediš kar hočeš. Največji problem pri takih je, da rabiš črpalko za izčrpat zrak iz sistema preden spustiš plin vanj. Znajo pri garanciji komplicirat, ker s tem da pustiš zrak notri, ni ravno najbolš za klimo.
Magic
barakus ::
Kako pa pri samomontažnih dobiš ven zrak?
Kaj pa glede dolžine cevi, ali monterji prilagodijo količino plina? Ker sklepam, da če je cev dolga je potrebno več plina kot če je kratka ali ne? To vse verjetno vpliva na izkoristek klime.
Kaj pa glede dolžine cevi, ali monterji prilagodijo količino plina? Ker sklepam, da če je cev dolga je potrebno več plina kot če je kratka ali ne? To vse verjetno vpliva na izkoristek klime.
Pyr0Beast ::
Monterji ne prilagajajo nič če je cev krajša
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Kako pa pri samomontažnih dobiš ven zrak?
Pri samomontažnih je to skompenzirano, tako da klima še vedno deluje v normalnem delovnem področju. Ne morejo bit nastavitve enake, če je 1/4 zraka vmes, ali pa 1/40.
Magic
Se pravi kaj, samomontažna klima je narejena, da dela z zrakom v sistemu, ona druga pa ne?
MadMax ::
Ne.
Le količina zraka, ki je v hitrih spojkah, je zanemarljiva.
Le količina zraka, ki je v hitrih spojkah, je zanemarljiva.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Po moje gre tko: V samomontažnih klimah imaš že tovarniško plin v notranji in zunanji enoti , tako da dobiš zrak le iz potegnjenih cevi med enotama(kar dvomim da je pri 8m zanemarljivo- seveda so lahko razdalje krajše, a do 2x4m naj bi delal bp).
Pri navadnih se mi zdi da imaš plin v ločenem kanistru, katerega spustiš v vakumaniziran sistem. Če pa tukaj prej ne izčrpaš zraka, ga pa zna bit res veliko, kar zna faktor izkoristka močno znižat.
Pri navadnih se mi zdi da imaš plin v ločenem kanistru, katerega spustiš v vakumaniziran sistem. Če pa tukaj prej ne izčrpaš zraka, ga pa zna bit res veliko, kar zna faktor izkoristka močno znižat.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Egii ::
Pozabil sem povedat ,da rabiš kar nekaj orodja plus vakumerko.
Nasrečo poznam ljudi ki so mi posodli orodje.
Nasrečo poznam ljudi ki so mi posodli orodje.
Za daljšo morajo dofilati.
Kar pa ne pomeni da to tudi počno.
Načeloma bi tudi moral z dušikom preverit tesnost sistema, pa, a koga vidiš da to počne ?
>Se pravi kaj, samomontažna klima je narejena, da dela z zrakom v sistemu, ona druga pa ne?
Nobena ni narejena da dela z zrakom (ali vlago) v sistemu.
>Nasrečo poznam ljudi ki so mi posodli orodje.
Orodja ti nobeden serviser ne bo sposojal - ker se je že večkrat zgodilo da se ni vrnilo. + Ponavadi pride nazaj vse zjebano
fosil ::
Načeloma bi tudi moral z dušikom preverit tesnost sistema, pa, a koga vidiš da to počne ?
Kako pa zgleda tako preverjanje?
Tako je!
Zvakumiraš, nafilaš z dušikom na 10 ali več bar (ta ima tudi funkcijo odstranjevanja vlage) in pustiš par ur, še najbolje čez noč.
Če tlak ne pade, je to to.
Samo vakuumiranje ne bo pokazalo vsek napak ker je razlika tlakov prenizka. Pa tudi podtlak sili cevi skupaj, in ne narazen
Če tlak ne pade, je to to.
Samo vakuumiranje ne bo pokazalo vsek napak ker je razlika tlakov prenizka. Pa tudi podtlak sili cevi skupaj, in ne narazen
K0K0 ::
Mogoče kdo pozna monterja, ki bi mi lahko v nekem doglednem roku v Lj. zmontiral 7Kw klimo ?
Klima je malo starejša in uporablja R-22 plin.
Tip ki naj bi mi jo zmontiral me že več kot en mesec nateguje, tko da sem obupal.
p.s.
Se rabljene klime res rade kvarijo ?
Zadnjič je slučajno prišel en monter in je rekel, da bi blo bolš da vzamem novo klimo za 1500€+ddv z montažo in imam potem vsaj 3 leta mir. Garancija naj bi veljala tudi brez letnega servisa, sam tistih 50€/leto za servis ni tak problem.
Tip ki naj bi mi jo zmontiral me že več kot en mesec nateguje, tko da sem obupal.
p.s.
Zadnjič je slučajno prišel en monter in je rekel, da bi blo bolš da vzamem novo klimo za 1500€+ddv z montažo in imam potem vsaj 3 leta mir. Garancija naj bi veljala tudi brez letnega servisa, sam tistih 50€/leto za servis ni tak problem.
Kaj bi pa ti servisiral vsako leto pri novi klimi? Ti bo serviser prašni filter spucal? Men je uradni zastopnik rekel, da klime vsaj tri leta nimaš kaj servisirat(bolj tko neuradno). Plin ne sme puščat, razpade tudi ne tako hitro. Moja že pet let dela brez rednega servisa, s tem da pozimi ogrevam z njo! Bom na koncu poletja naročil serviserja, da jo malo pregleda, zdaj si je že pošteno zaslužila:D
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Ne vem, ker to ni moje področje :). Verjetno se naredi kak pregled če je vse ok in po potrebi preventivno zamenja kak košček preden naredi večjo škodo.
Ajnstajn` ::
Pozdravljeni!
Imam namen kupit naslednjo klimo:
http://www.kupipoceni.si/klimatska-napr...
hladil bi približno 40m2 (mogoče malo manj)
rabil jo bom samo za hlajenje.
Mogoče ma kdo kake izkušnje.
So kakšni problemi s samsunogovimi klimami?
po specifikacijah se mi zdi zelo zanimiva.
Ali sem kaj pomembnega spregledal za to klimo?
Ima kdo izkušnje s to klimo
in ali lahko dobim kje drugje kaj boljšega za ta denar
Imam namen kupit naslednjo klimo:
http://www.kupipoceni.si/klimatska-napr...
hladil bi približno 40m2 (mogoče malo manj)
rabil jo bom samo za hlajenje.
Mogoče ma kdo kake izkušnje.
So kakšni problemi s samsunogovimi klimami?
po specifikacijah se mi zdi zelo zanimiva.
Ali sem kaj pomembnega spregledal za to klimo?
Ima kdo izkušnje s to klimo
in ali lahko dobim kje drugje kaj boljšega za ta denar
//
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ajnstajn` ()
Bolj kot berem, bolj sem razdvojen ali kupiti poceni klimo za 500eur ali mitsubishi za jurja za ogrevanje pozimi. Kak nasvet?
No, če ti je tudi glasnost eden od nezanemarljivih kriterijev, ga boš upošteval.
Če imaš v proračunu dovolj rezerve, da ne bo treba kakih hudih rebalansov delat, ima dražja opcija kar nekaj prednosti pred "toliko da hladi".
Če imaš v proračunu dovolj rezerve, da ne bo treba kakih hudih rebalansov delat, ima dražja opcija kar nekaj prednosti pred "toliko da hladi".
easyrider3 ::
Neslišna ja tud po moje sploh k dela z več kot 30db. Mislim da si moraš ušesa umit ker v sobi mora to kar dost motit
Mogoče kdo pozna monterja, ki bi mi lahko v nekem doglednem roku v Lj. zmontiral 7Kw klimo ?
p.s.
R-22 ti ne bo nobeden več filal. Cena tega plina na sivem trgu je pa ohohoho.
Kupi novo.
To je 7kW iz bolhe za 200€?
3-split/3-delna nekaj
Namesto R22 mislim da bi lahko vanjo zatlačil R600.
Toda glede na to, koliko časa je R22 že "out", s tem ne bi izgubljal časa, še manj denarja.
Toda glede na to, koliko časa je R22 že "out", s tem ne bi izgubljal časa, še manj denarja.
Kupiš novo z višjimi izkoristki in kraj
mat xxl ::
Nadomestek plina R22 je R417, sicer se pa R22 še dobi na hrvaškem in v Srbiji.... R417 pa je povsem legalen in namenjen ravno zamenjavi R22, čeprav prodajalci raje rečejo ni plina kupi novo .....
Serviser, ki mi je ponudil novo za 1500€ (ne un k me že en mesec nateguje)ima tudi R-22. Sam ima tud full gužvo. Če bi vzel novo bi bla seveda v enem tednu gor :).
Klimo sem kupil že lansko jesen, ko smo opremljali prostor in sem dobil ponudbo od kolega za 400€.
Sem mislil, da sem naredil dober deal, dokler mi ni serviser razložil, da on tako klimo šenka.
Dolgoročno je sigurno bolš nova, ker bo kar obremenjena. 109m2 4m visoki stropi, pa še skos smo not. Sam trenutno mi je precej lažje dat 400€ za montažo tud če bi bla sam za letos. Sam ko bi vedu, da ne bo ob prvi vročnini odpovedala.
Kako je kej z ogrevanjem z klimo, pri -15 neha gret al ji sam izkoristek pade ?
Klimo sem kupil že lansko jesen, ko smo opremljali prostor in sem dobil ponudbo od kolega za 400€.
Sem mislil, da sem naredil dober deal, dokler mi ni serviser razložil, da on tako klimo šenka.
Dolgoročno je sigurno bolš nova, ker bo kar obremenjena. 109m2 4m visoki stropi, pa še skos smo not. Sam trenutno mi je precej lažje dat 400€ za montažo tud če bi bla sam za letos. Sam ko bi vedu, da ne bo ob prvi vročnini odpovedala.
Kako je kej z ogrevanjem z klimo, pri -15 neha gret al ji sam izkoristek pade ?
XrobertoX ::
Jaz imam Panasonic INVERTER in deluje brez vsakršnih posegov in servisov že 7 leto in to brezhibno razen filtre pa moraš počistiti, so mi pa takrat predlagali da naj VSAJ na 5 let če se prav spomnim servisiram in dam pregledat v primeru težav pa še prej skratka edino pripomnil bi da se glede gretja s klimo ne naslanjajte preveč nanjo to je samo za silo in še to moja sicer naj bi delovala do -10 stopinj čeprav j kdaj delala tudi pri nižjih, ampak bistvo klime je HLADITI za to jo imejte čeprav bo inverter Cool/Heat varianta, tudi jaz sem sprva hotel samo za hlajenje pa sem spoznal da je bolje da vseeno vzamem INVERTER.
Glede montaže pa odsvetujem lastnoročno montiranje VEDNO se za montažo dogovorite s prodajalcem kateri naj bi zagotovil pooblaščene monterje seveda ni zastonj vendar to vse odtehta čez čas delovanja in posledično je manj okvar sploh pri takih boljših klimah ki nimajo raznih "čričkov" in izogibajte se MUTANOV in takih ki si ne morejo vzeti časa za vas.
LP
Glede montaže pa odsvetujem lastnoročno montiranje VEDNO se za montažo dogovorite s prodajalcem kateri naj bi zagotovil pooblaščene monterje seveda ni zastonj vendar to vse odtehta čez čas delovanja in posledično je manj okvar sploh pri takih boljših klimah ki nimajo raznih "čričkov" in izogibajte se MUTANOV in takih ki si ne morejo vzeti časa za vas.
LP
Robi
Pa še to klima ki pozimi deluje in greje se zaradi ledu na zunanji enoti občasno na notranji enoti preneha delovati v smislu tako da obrna sistem in samodejno začne ogrevati zunanjo enoto da jo tali in da lahko naprej ogreva prostor in kot sem rekel to naj bo za silo ,predhodno obdobje in ne kot primarno ogrevanje, ker le ta lahko večkrat zaradi zunanjega mraza odpove in ne deluje poleti pa 100% brezhibno mora delat.
Robi
BRBR ::
ATLAS klima KFR 35GW ZMONTIRAJ SAM
link
O tem je bilo govora v eni temi, nazadnje leta 2010, kao se ne zajebavaš, zmontiraš in dela. Plin je not in sistem zvakumiran tovarniško.
Ali se to še dobi (kolikor gledam po netu ni več) ali kaj podobnega ?
link
O tem je bilo govora v eni temi, nazadnje leta 2010, kao se ne zajebavaš, zmontiraš in dela. Plin je not in sistem zvakumiran tovarniško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Že vse lepo in prav ampak jaz se s klimo na vašem mestu če niste vešči vseeno nebi "zajebaval" sicer pa naj avtor sam presodi jaz upam da smo mu dali vsaj nekaj pametnih nasvetov.
Moj nasvet je, če nisi vešč je lahko še tako preprosta stvar zelo težka in predvsem draga.
Jaz da grem kupit še enkrat klimo nimam kaj razmišljat kaj in kako bi zopet postopal tu ni dileme pa verjemi znam zelo veliko stvari sam narediti.
In še en nasvet, zakaj bi se učil na svojih napakah na svoj račun kajti napake so lahko tudi drage.
Izbira pa vsak sam, in na to nimamo vpliva razen tega da mu damo kak nasvet.
Sicer pa zanimivo kaj vse ne pogruntajo tole z hitro montažo vseeno ti bo vzelo precej časa ker tega ne delaš vsak dan, jaz sem imel ko so montirali monterji cca 20 min vse kvaliteno narejeno in zmontirano še stestirali smo jo
LP
Moj nasvet je, če nisi vešč je lahko še tako preprosta stvar zelo težka in predvsem draga.
Jaz da grem kupit še enkrat klimo nimam kaj razmišljat kaj in kako bi zopet postopal tu ni dileme pa verjemi znam zelo veliko stvari sam narediti.
In še en nasvet, zakaj bi se učil na svojih napakah na svoj račun kajti napake so lahko tudi drage.
Izbira pa vsak sam, in na to nimamo vpliva razen tega da mu damo kak nasvet.
Sicer pa zanimivo kaj vse ne pogruntajo tole z hitro montažo vseeno ti bo vzelo precej časa ker tega ne delaš vsak dan, jaz sem imel ko so montirali monterji cca 20 min vse kvaliteno narejeno in zmontirano še stestirali smo jo
LP
Robi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XrobertoX ()
Okapi ::
Ali se to še dobi (kolikor gledam po netu ni več) ali kaj podobnega ?Seveda se še dobi. Znane so recimo Zibro. Ampak montaža ni tako zelo preprosta, kot si morda kdo predstavlja. Je le treba narediti kar veliko luknjo v nosilni steni, recimo. Pa ni nujno, da je ves potreben material priložen (konzole za pritrditi zunanjo enoto na steno, recimo, ali nosilci za pritrjevanje cevi, kar zadevo še malo podraži). Omejitev je tudi oddaljenost zunanje in notranje enote, ker so cevi (običajno) dolge samo 4 m.
O.
carota ::
ATLAS klima KFR 35GW ZMONTIRAJ SAM
link
Par montiraj-sam klimatskih naprav sem videl na Gospodinjski Aparati.
Takole bom rekel tukaj sem jaz kupil pred 7-mi leti klimo Panasonic INVERTER in možakar je bil zelo fer in strokoven seveda pa ima vsak kdaj kak slab dan,jaz sicer nisem naletel na kakega takega in je bilo vse korektno. "Vprašati ni greh" vsak info. vam bo prav prišel.Verjemite splača se z njimi pogovoriti. Takrat so bili eni redkih ki so bili pripravljeni se komu bolj posvetiti in kako stvar razložiti.
http://www.plural.si/podjetje.html
http://www.plural.si/podjetje.html
Robi
Zgodovina sprememb…
p4 ::
Živjo,
zanima me kakšno je vaše mnenje o tejli klimi: http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...
Imam jo priložnost dobiti kar poceni.
Še eno vprašanje glede postavitve, namreč klimo bi postavil v predsobo (3,80x3,50m), hladiti pa mora še sosednji sobi seveda z odprtimi vrati, vsaka po 3,50x4m. Skupaj nanese to 40km2, kar naj bi ta klima zmogla, glede na to, da naj bi lahko hladila 53m2.
Postavitev sob si lahko ogledate tukaj: http://shrani.si/f/2u/ja/2R3PYmvm/posta...
Mislite, da bo ta klima, dovolj ohladila te prostore?
Hvala!
zanima me kakšno je vaše mnenje o tejli klimi: http://www.gospodinjski-aparati.si/apar...
Imam jo priložnost dobiti kar poceni.
Še eno vprašanje glede postavitve, namreč klimo bi postavil v predsobo (3,80x3,50m), hladiti pa mora še sosednji sobi seveda z odprtimi vrati, vsaka po 3,50x4m. Skupaj nanese to 40km2, kar naj bi ta klima zmogla, glede na to, da naj bi lahko hladila 53m2.
Postavitev sob si lahko ogledate tukaj: http://shrani.si/f/2u/ja/2R3PYmvm/posta...
Mislite, da bo ta klima, dovolj ohladila te prostore?
Hvala!
floyd1 ::
Postavi jo vsaj točno nasproti obeh vrat. Še tako postavljena ti ne bo ful ohladila tistih sob, tako kot pa si narisal, pa nekako dvomim da se bo sploh kaj poznalo. Po termometru že, a važen je občutek...
Klimo imam v dnevni, nasproti vrat iz te sobe in kljub odprtim vratom je na hodniku hudo manj hladno. Pa piha direktno tja - 3,5m razdallje.
Klimo imam v dnevni, nasproti vrat iz te sobe in kljub odprtim vratom je na hodniku hudo manj hladno. Pa piha direktno tja - 3,5m razdallje.
Skrbi me, da se ne bo dalo tja postaviti, zaradi dolžine med zunanjo in notranjo enoto, je namreč le 10m?
Drugače pa so možnosti tudi druge recimo na eno zunanjo enoto lahko če se prav spomnim priklopiš nekje do 2 notranji je pa po moje najbolj optimalna razdalja med notranjo in zunanjo enoto cca3 lahko je tudi več.
Če je možno vzemi INVERTER nisem pa preverjal točno kaka je ta klima ki si jo izbral.
Če je možno vzemi INVERTER nisem pa preverjal točno kaka je ta klima ki si jo izbral.
Robi
Ta je brez inverterja, sem gledal razliko v pokurjenih kilovatnih urah in ni neke bistvene, ali se motim? So še kakšne druge prednosti?
Sem dal gor link in tam boš še kaj več našel, verjemi da je bolje. Pa napiši še kaj je katera soba in pa pomembno je tudi kje je pohištvo da čimmanj piha direktno na "osebe" probaj karseda porazdeliti da bo bolj enakomered dostop zraka je pa dejstvo da bo prostor kjer bo itak najbolj hladen.
Robi
Zgodovina sprememb…
Jaz sem govoril z enim monterjem pa je rekel, da je Panasonice nehal prodajat nekaj let nazaj, ker so velike tezave dobit kose, ce se kaj pokvari, razen ce zamenjas pol klime, kar je pa ful drago.
Hehe to pa prvič slišim tudi to da se naj bi KAO kvarile, vse je tudi odvisno od monterjev da ti ne zafušajo.
7 let mi dela 100% in niti enega črička ali okvare priznam pa da so bili takrat monterji zelo izurjeni bi rekel da z dobrimi izkušnjami. Pa poznam tudi kar nekaj takih ki že dolgo delajo brez popravil.
Če ti pa tako dolgo dela ti pa že skoraj odsluži in še bo.
7 let mi dela 100% in niti enega črička ali okvare priznam pa da so bili takrat monterji zelo izurjeni bi rekel da z dobrimi izkušnjami. Pa poznam tudi kar nekaj takih ki že dolgo delajo brez popravil.
Če ti pa tako dolgo dela ti pa že skoraj odsluži in še bo.
Robi
Zgodovina sprememb…
No, tako je meni povedal, da v slo ni distributerja za kose in namesto zamenjat kos za 10eur mors vzet cel podsistem za 150eur. Je kaj na tem?
bi skoraj težko verjel kar prvi govorici ki jo slišim sicer pa danes skor ne dobiš slabe je pa res kot je nekdo omenil da je ravno z ostalimi večji problem kot pa s Panasonic. Monter ki lahko samo vleče na svoj mlin zato bolje da slediš svoji "intuiciji".
Je pa vse mogoče glede delov nisem preverjal pa tudi če je res tako mislim da bo to zelo redko ker če bi se veliko kvarilo bi bilo mogoče tudi več delov sam sicer kar malo dvomim in raje dam vseeno nekaj na kvaliten izdelek in je vsaj mir.
Je pa vse mogoče glede delov nisem preverjal pa tudi če je res tako mislim da bo to zelo redko ker če bi se veliko kvarilo bi bilo mogoče tudi več delov sam sicer kar malo dvomim in raje dam vseeno nekaj na kvaliten izdelek in je vsaj mir.
Robi
Zgodovina sprememb…
Mogoče bi pa jaz to klimo postavil mogoče isto v tem okvirčku ki si ga narisal le da bi jo prestavil na spodnjo črto, točno med dvema vratoma nasproti, sicer je važna tudi postavitev kaj in kje je kaj od pohištva in je potem še lažje določiti kam jo dati. Lahko je tudi v dnevni le da recimo ne piha direktno na sedežno nekako tako imam v mislih.
Robi
Zgodovina sprememb…
Panasonic se je pred leti zasral z določeno serijsko napako. Slednjo je tudi priznal in nadomestni deli so bili na voljo.
Naslednji problem pa so monterji, ki bi radi celo bogastvo za menjavo kompresorja in jim ni po godu znesek, ki jim ga dodeli proizvajalec.
Nikoli ni bil problem dobavljivost delov, vedno le aftersale podpora uvoznika/monterja.
Naslednji problem pa so monterji, ki bi radi celo bogastvo za menjavo kompresorja in jim ni po godu znesek, ki jim ga dodeli proizvajalec.
Nikoli ni bil problem dobavljivost delov, vedno le aftersale podpora uvoznika/monterja.
Ja to bo pa že bolje ja to je pa itak znano že kar nekaj časa tako da moje mnenje je ne se preveč ozirati ne mnenja monterjev bolj ali man naj sledi svoji presoji pa bo in pa kaki bolj strokovni osebi. Sicer pa mislim da kdor si bo kako tako klimo umislil nima popolnoma kaj izgubiti predvsem lahko dosti pridobi, še posebej če bodo uporabniki zadovoljni...
Robi
@XrobertoX: Pohištva v teh predsobi ni. Leva zgornja soba je spalnica, ki ima posteljo takoj levo od vrat, tako da naj nebi direktno pihalo.Desna pa je računalniška (dnevna).
Tudi jaz bi dal klimo na spodnjo steno (3,80), vendar me skrbi, da bo cev več kot 10m? Na tesno bo, glede na to da je iz desne sobe 2m v "predsobo".
P.s.: to novo klimo dobim za 325eur, mislim da je to ugodno, sploh za Panasonic.
Tudi jaz bi dal klimo na spodnjo steno (3,80), vendar me skrbi, da bo cev več kot 10m? Na tesno bo, glede na to da je iz desne sobe 2m v "predsobo".
P.s.: to novo klimo dobim za 325eur, mislim da je to ugodno, sploh za Panasonic.
Če nimaš kam drugam dati zunanjo enoto recimo spodaj ali levo potem ti ostane tista lokacija ki si jo narisal je pa mislim da oddaljenost nisem siguren če se prav spomnim max 15 lahko da se močno motim vendar naj bojo cevi tudi dobro izolirane.
je pa tako z inverter boš vseeno bolj zadovoljen kot pa z ON/OFF klimo
je pa tako z inverter boš vseeno bolj zadovoljen kot pa z ON/OFF klimo
Robi
Zgodovina sprememb…
...mislim da je to ugodno, sploh za Panasonic.
Če bi podal primerjavo z avtomobili, bi rekel, da imam še vedno raje tadražjo Dacio kakor pa najcenejšega naziwagna, če imata isto ceno. Pa nisem pristaš nobenega.
Če misliš, da je klima dobra zgolj zato, ker na njej piše "Panasonic" ti pač ni pomoči. Prepričevati prepričanega, ali kako ze gre to...
@MadMax: hvala za mnenje. Nikakor nisem prepričan, če bi bil nebi spraševal. Te je zmotil kakšen od tehničnih podatkov klime? Predvsem želim nekaj kar je poceni in bo hladilo. Mi svetuješ kaj drugega?
Hvala!
Hvala!