Forum » Strojna oprema » Notebooki aus Sweden
Notebooki aus Sweden

leinad ::
OK zanima me ali so drugje v tujini(Nemčija, VB itd.)iste cene prenosnikov kot na Švedskem. Namreč zasledil sem švedski oglas za notebooka s sledečo konfiguracijo:
15" 1400x1050 TFT
Pentium M "Dothan" 1.8 GHz
1024 MB DDR
ATI Radeon Mobility 128 MB
60GB 7200rpm HDD
Intel Pro 2200 52Mbit WLAN
Tv vhod/FIrewire/USB2
DVD-R/RW
In cena te zverine 14k SEK kar je v našo valuto preračunano 400k SIT
Pa to te pri nas ja stane celo premoženje. Če tako pogledaš se splača iz švedske naročit takšen prenosnik in še pač doplačati tistih 20-30 jurjev poštnine(več po mojem ni).
15" 1400x1050 TFT
Pentium M "Dothan" 1.8 GHz
1024 MB DDR
ATI Radeon Mobility 128 MB
60GB 7200rpm HDD
Intel Pro 2200 52Mbit WLAN
Tv vhod/FIrewire/USB2
DVD-R/RW
In cena te zverine 14k SEK kar je v našo valuto preračunano 400k SIT

Pa to te pri nas ja stane celo premoženje. Če tako pogledaš se splača iz švedske naročit takšen prenosnik in še pač doplačati tistih 20-30 jurjev poštnine(več po mojem ni).
- spremenil: leinad ()

alesrosina ::
Hm. Meni se ne zdi cena nic kaj blazno poceni. Isto kot pri nas. Ce to seveda ni ksn IBM ali HP notebook. Recimo prestigio 159W ima dosti boljso konfiguracijo, samo rama ima manj (pa pristej ceni se recimo 20 jurijev za 512rama, pa te se vedno pride manj).
Tko da ne vem ....
Tko da ne vem ....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alesrosina ()

leinad ::
A cene rama za notebooka so iste kot za navaden PC?
No tale notebook resnično nekako je enak, ampak ne tej strani še nisem bil, drugje (mimovrste, janus trade, razni reklamni katalogi) vsepovsod zaslediš dosti višje cene za notebooke, pa še zgodi se, da imajo tudi tisti za 100k več slabšo konfig.
BTW: A je res takšna kvalitativna razlika med recimo temi "navadnimi" notebooki in IBMi, HPji, da si lahko privoščijo toliko višje cene?
No tale notebook resnično nekako je enak, ampak ne tej strani še nisem bil, drugje (mimovrste, janus trade, razni reklamni katalogi) vsepovsod zaslediš dosti višje cene za notebooke, pa še zgodi se, da imajo tudi tisti za 100k več slabšo konfig.
BTW: A je res takšna kvalitativna razlika med recimo temi "navadnimi" notebooki in IBMi, HPji, da si lahko privoščijo toliko višje cene?

alesrosina ::
Hm, recimo RAM 512MB za prenosnike ....
Drgac pa jst osebno mam Prestigio 157, in je cist kul zadeva. Seveda je HP ali IBM bolj kvalitetna (predvsem tipkovnica, ohisje je mogoce boljse izdelave, plastika lepse zgleda itd), odlocitev o nakupu pa seveda tvoja :)
Drgac pa jst osebno mam Prestigio 157, in je cist kul zadeva. Seveda je HP ali IBM bolj kvalitetna (predvsem tipkovnica, ohisje je mogoce boljse izdelave, plastika lepse zgleda itd), odlocitev o nakupu pa seveda tvoja :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7799 (6283) | Jan987 |
» | Kateri disk za prenosnik?Oddelek: Kaj kupiti | 1572 (1319) | zee |
» | Prenosnik HP ali AcerOddelek: Kaj kupiti | 2570 (2270) | Zheegec |
» | zopet malce pomoci pri izbiri prenosnikovOddelek: Kaj kupiti | 1598 (1246) | nurmaln |
» | Prosim za nasvet pri nakupu prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 2494 (2192) | NURS |