» »

TV kartica in Slackware 10.1

TV kartica in Slackware 10.1

klevic ::

Lep pozdrav

Po tridnevnem in dvonocnem bedenju s katerim sem zelel usposobiti tv kartico od Pinnacla, da bi pokazala slko (kdetv, xawtv,tvtime...- v nobenem ne uspem) v Slackware Linuxu 10.1 sem se dolocu da kartico prodam in kupim drugo.

Sedaj pa me zanima ali ima kdo kaksne izkusnje z tv karticami na Linuxu oziroma se bolje na Slackware Linuxu. Katero se mi splaca kupiti, da bo sigurno delovala.0:)

lp klemen
www.gwost.com

ql000 ::

keč pri TV karticah v linuxu je sam v chipsetih na karticah. V principu lahko kupiš katerkoli firmo, sam, da software na linuxu podpira čipovje!
Poglej si dokumentacijo od npr. xawtv, kdeTV,... pa boš takoj vidu. Jaz osebno sem uporabljal lifeview-jevo FlyVideo, in je boljš delala pod linuxom (Redhat 9) kot pa pod winsi! FlyVideo mislim, da ima BT čipset.

LP

P.S.
ne obupat! Jaz sem se tudi jebal, pa malo več kot par dni.

Živjo

Zanima me kateri program si uporabljal za tv?
www.gwost.com

xawTV, ta je bil nekak najboljš.

Kaj pa mogoče preko emulatorja Wine, bi se dalo gledat tv na programju od kartice za Win XP?
www.gwost.com

osebno dvomim, zaradi tega ker dostopaš do hardware-a, ki ni glih samo kak port ampak kar kompleksna komunikacija.

pa si probal pol z xawTV-jem?

jimmi ::

Jaz uporabljam na slackware-u 10 tvtime in lepo dela. tv kartica je avertv98 z chipsetom BT848, pa tudi averjevi tv tunerji z BT878 chipsetom lepo delajo, vključno z daljincem (preko lirc-a)... Kolikor vem so BT8X8 chipseti najbolj podprti (celo na nivoju jedra). Mogoče pa bi ti kompajlanje jedra (2.6.11) pomagalo...

Gwanaroth ::

Sam uporabljam FlyVideo 3000. Chipset ima Philipsov, saa7134, na Debianu, 2.6.x kernel, xawtv super deluje.

Ampak ni hudič, da nebi tvoje usposobil. Poglej malo naokoli za kak modul, pripadajoč tvoji verziji kernela.
Lights often keep secret hypnosis..

Sem probal z emulatorji, vendar imate prav, ne deluje.
Drugače pa sem probal vse te programe od KETV, XAWTV, TVTIME....pa ne deluje

Bom poizkusil z novim kernelom, bomo vidli.
www.gwost.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov članek: DVB-T pod Linuxom

Oddelek: Novice / Nova vsebina
395100 (3657) Alexius Heristalski
»

Ubuntu 7.04 + Pinnacle PCTV = slika super, zvoka ni - Linux n00b here (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
706820 (4261) poweroff
»

[Linux] Pinnaclova kartica

301781 (1536) christooss
»

TV tuner pod Linux-om

151674 (1436) Skrat
»

FlyVideo 98 problem!