» »

Spam? HELP!

Spam? HELP!

NetCom ::

Odpirajo se mi sama IE okna, včasih me v firefoxu vrže na spam sajt. Ad-aware, spy sweeper nič ne odstranijo...
Kakšna druga rešitev? (Poleg format c:)

fahrenGONE ::

Hm, najprej se poslovi od IE, ker je poln lukenj, ki jih razni spam/spy/toolbar programi s pridom izkoriscajo. Nekateri tudi preprecijo Windows Update in tudi rocno namestitev popravkov. Naredi virus/trojan scan z BitDefender Scan Online, lahko pa tudi uporabis druge online scannerje, na primer Google jih pozna kar nekaj.

Potem pozeni se Spybot-S&D in izberi update, scan in Advanced mode kjer lahko preveris aktivne procese v PCju in kaj se pozene ob zagonu. S&D ima tudi opise za vecino datotek, ki se pozenejo in lahko odstranis nepotrebne, vcasih so tudi cisto legalne zadeve povsem odvec. Sysinternals imajo tudi veliko koristnih freeware programov, ki po svoji funkcionalnosti presegajo marsikateri shareware, na primer Proces Explorer, ki pokaze vse procese, poti do datotek in ostalo. Pa seveda nepogresljiv Autoruns, kateri naredi spisek vseh zadev, ki se aktivirajo ob zagonu, vkljucno s servisi in dodatki za IE in shell, obenem pa lahko izkljuci certified/MS entries in tako lazje opazis kaksen nezazelen program.

Ce ti uspe resiti probleme, posodobi Windowse, lahko tudi s SP2 in firewall. Izogibaj se IE in Outlook, ker so en shit kar se varnosti tice. Firefox in Thunderbird so veliko boljsa resitev, ali pa Opera. Ali pa skoci na DistroWatch in poglej kateri Linux lahko namestis.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Orodja za odkrivanje rootkitov v Oknih

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
63218 (2931) pecorin
»

problem z brisanjem AVI

Oddelek: Pomoč in nasveti
131404 (1190) hdi
»

WinXP in odstranjevanje proramov

Oddelek: Operacijski sistemi
61198 (1055) Trinitron
»

Hackerji

Oddelek: Pomoč in nasveti
121056 (748) Phoebus
»

RASAUTOU.EXE; MMX.EXE in ostali spyware / adware problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
51717 (1221) MP

Več podobnih tem