Forum » Kaj kupiti » Samsung SyncMaster 913N ali 920T ?
Samsung SyncMaster 913N ali 920T ?
Xplicit ::
Cas je prisel da nabavm nov monitor (zdej imam CTR IIYAMO 511pro 22') in bom pa presel na LCD
odlocam se nekako med:
Samsung SyncMaster 913N -> KLIK
in
Samsung SyncMaster 920T -> KLIK
pomembno mi je predvsem, da so barve dokaj korektne (mam laptopa, na katerem je lcd totelno neprimeren za delo z grafiko),
da je po moznosti cim nozji odzivni cas (za obcasno igranje iger) in pa dobr je tudi da ima digitalni vhod.
seveda pa more biti tudi vidni kot cim vecji
prvi (913N) ima pac 8ms odzivni cas, drugi (920T) ima pa digitalni vhod pa za malenkost vecji/boljsi vidni kot
dons sem su u BOF, kjer imajo oba monitorja priklopljena pa kolikor sem gledal,
se mi zdi, da ima 920T mogoce celo malo boljse (bolj izrazite) barve,
ceprav je mozno da je to tud blo slucajno tak nastavljeno
glede odzivnega casa pri 920T (25ms), sem sprobal na filmu (nimajo nobene igre... ),
pa ni bilo nic zamazano ali kakrsni koli ghost efekt
me pa zdej zanima vase mnenje, kaj bolj proporocate? mogoce celo kej druzga (odstel bi tam do ene max 150, 160k za monitor)?
odlocam se nekako med:
Samsung SyncMaster 913N -> KLIK
in
Samsung SyncMaster 920T -> KLIK
pomembno mi je predvsem, da so barve dokaj korektne (mam laptopa, na katerem je lcd totelno neprimeren za delo z grafiko),
da je po moznosti cim nozji odzivni cas (za obcasno igranje iger) in pa dobr je tudi da ima digitalni vhod.
seveda pa more biti tudi vidni kot cim vecji
prvi (913N) ima pac 8ms odzivni cas, drugi (920T) ima pa digitalni vhod pa za malenkost vecji/boljsi vidni kot
dons sem su u BOF, kjer imajo oba monitorja priklopljena pa kolikor sem gledal,
se mi zdi, da ima 920T mogoce celo malo boljse (bolj izrazite) barve,
ceprav je mozno da je to tud blo slucajno tak nastavljeno
glede odzivnega casa pri 920T (25ms), sem sprobal na filmu (nimajo nobene igre... ),
pa ni bilo nic zamazano ali kakrsni koli ghost efekt
me pa zdej zanima vase mnenje, kaj bolj proporocate? mogoce celo kej druzga (odstel bi tam do ene max 150, 160k za monitor)?
- spremenil: Xplicit ()
presenetljivo nobenega odgovora...
no u glavnem - sem bil zdej se enkrat u BOFu, stestiral monitorja na 3dMark 03, pa morm rect da dejansko nism opazu
nobenih problemov z razmazano sliko oz. ghost efekt...
edino kar je 'rahlo' motece (pri 920T) je to da recimo ce scrolas po textu, da se opazi ta efekt, ni pa ne vem kolk motece...
torej sem se odlocu za 920T monitor
ima kdo slucajno kaksno mnenje o tem monitorju?
no u glavnem - sem bil zdej se enkrat u BOFu, stestiral monitorja na 3dMark 03, pa morm rect da dejansko nism opazu
nobenih problemov z razmazano sliko oz. ghost efekt...
edino kar je 'rahlo' motece (pri 920T) je to da recimo ce scrolas po textu, da se opazi ta efekt, ni pa ne vem kolk motece...
torej sem se odlocu za 920T monitor
ima kdo slucajno kaksno mnenje o tem monitorju?
[MYTiX] ::
Ni za prezret niti akcija, ki jo ima Dell po nekaterih drzavah (It, De). Ponujajo LCDje za 20% ceneje do konca februarja. Zanimivi so:
-19" 1905FP - ima isti panel kot samsung 193P - na anandtechu so ga označili, da je skupno (vse kar ponuja) celo boljši od 193P,
-20" 2001FP,
-20" widesreen 2005FPW (sm ga naroču)
-19" 1905FP - ima isti panel kot samsung 193P - na anandtechu so ga označili, da je skupno (vse kar ponuja) celo boljši od 193P,
-20" 2001FP,
-20" widesreen 2005FPW (sm ga naroču)
podpis
Hair_Y ::
Tudi sam se zanimam za Dell-a, sicer 19-ko,
pa je pri nas kar drag napram ostalim monitorjem
in cenam v tujini.
[MYTiX] povej mi, kje si ga naročil?
pa je pri nas kar drag napram ostalim monitorjem
in cenam v tujini.
[MYTiX] povej mi, kje si ga naročil?
McSpike ::
Meni totalno ni jasno kako lahko v Bofu za tako nizko ceno ponujajo 913N, ki ima 8ms odzivnega na 19" in 800:1 svetilnost. Nekej enostavno ne štima. Ni logike. Tak monitor bi moral koštat 200 jurjev ne pa nekje okorg 110 jurjev.
To bi ja bil gamer's heaven. Meni se zdi da je predobr da bi blo res. Me pa res zanima v katerem grmu tiči zajec. 193P je 144 jurjev v bofu pa ima enake karakteristike razen kot je 178, medtem ko je pa odzivni 25ms!! kako lahko potem ponujaš enak monitor z 8ms za 30 jurjev ceneje? Nekaj ne klapa.
To bi ja bil gamer's heaven. Meni se zdi da je predobr da bi blo res. Me pa res zanima v katerem grmu tiči zajec. 193P je 144 jurjev v bofu pa ima enake karakteristike razen kot je 178, medtem ko je pa odzivni 25ms!! kako lahko potem ponujaš enak monitor z 8ms za 30 jurjev ceneje? Nekaj ne klapa.
marnit ::
-193p v enaa že stane 120k.
-800:1 je KONTRAST
-193p ima mogoče 25ms (mislim da ma 20ms uradno) ampak ima zagotovo bolj lepšo sliko, dvi in boljše vidne kote. Sploh pa je 913N na začetku ko so ga začeli prodajat stal okrog 125k (sam cene drastično padajo in zagotovo še bodo).
-800:1 je KONTRAST
-193p ima mogoče 25ms (mislim da ma 20ms uradno) ampak ima zagotovo bolj lepšo sliko, dvi in boljše vidne kote. Sploh pa je 913N na začetku ko so ga začeli prodajat stal okrog 125k (sam cene drastično padajo in zagotovo še bodo).
kopriwa ::
Jst res ne vem kva bluzite. 193P se da res dobit že za cca 125k, zato cena 913N ne preseneča. Sliko ma 193 bolšo, tut oblike je lepše, za gamerje pa folk prav da je 913N bolši. Jst ga jutr dobim tko da bom vidu kak bo.
no zdej sm nabavu tega 920T in morm rect da je zaenkrat kr ql
ko kej bolj sprobam, povem se kej :D
ko kej bolj sprobam, povem se kej :D
McSpike ::
kontrast novih 193P je 1000:1
in pa v enaa stane slabih 130k in ne 120k.
in pa v enaa stane slabih 130k in ne 120k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McSpike ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1024315 (19713) | KTr1sk |
» | Pomoč pri sestavi novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2976 (1082) | fox3 |
» | LCD 17'' za 80k ali 19'' za 100k?Oddelek: Kaj kupiti | 3075 (1959) | milica |
» | lcd 19" monitorOddelek: Kaj kupiti | 1866 (1442) | Bevcan |
» | Kater 19"LCD kupit od nastetih?Oddelek: Kaj kupiti | 1705 (1436) | Grey |