» »

Kateri AA polnilec za digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri AA polnilec za digitalni fotoaparat naj kupim?

AtaStrumf ::

Mal sem gledal pa je kar precej izbire. Tukaj so Hahnel-i, tukaj pa GP-ji in SONY-ji in cenovna razlika je precejšnja, različnih modelov je tudi kar dosti, zdaj me pa zanima kakšne imate kaj izkušnje z polnilci in pripadajočimi baterijami. Kaj se najbolj splača, kaj je najboljše, kaj je izrazito slabše, itd.?

Jaz sem nabavil kar Hahnel PowerStation HSC-104 za 9.306 SIT pri Beseničarju, ker mi je najbolj priročen, samo se bojim, da sem mal preplačal.

MEDENA ::

itak,da si preplačal.....

tssssss GP je čist dober.

GTi ::

Čez vrhunskega ANSMANN-a ga ni :D

AtaStrumf ::

Mam dve GP 2000 NiMH AA bateriji, pa nisem preveč navdušen nad njimi (od osmih navadnih GP baterij, ki sem jih kupil, je bila recimo 1 zanič), zato sem se raje odločil za neko drugo firmo, samo po pravici povedano sploh ne vem kam spada Hahnel. Ali je boljši, slabši, isto sranje, ...

Slowenc ::

GP PowerBank... nimaš kaj falit.
Skiny gate.

OnTheMic ::

Kar se polnilcev tiče, je Ansmann res "best of the best", čeprav je tudi cena temu primerno malce višja kot pri GP in ostalih firmah. Če pa se že tako navdušujete nad GP, se vsekakor izogibajte tistim ultra hitrim 15-minutnim polnilcem, ker se zaradi močnega segrevanja celicam življenjska doba (število ciklov) drastično zmanjša.
Vendar pozor, ni vse zlato, kar je Ansmann. Čeprav izdelujejo res vrhunske polnilce, pa z njihovimi AA celicami nimam ravno dobrih izkušenj, saj so glede na ostale celice precej bolj temperaturno občutljive. V mrazu se jim namreč napetost precej prej sesede, kot recimo pri GP celicah. Zadevo sem večkrat testiral v hribih pri -10 stopinjah in najprej še sam nisem mogel verjeti, da je razlika res tako velika. Po parih urah na mrazu je sveže napolnjen Ansmannov komplet celic popolnoma "zmrznu", da se objektiv digitalca še zapreti ni več utegnil. V "mrzlih" razmerah se GP-jeve celice obnesejo precej bolje, po mojih izkušnjah pa je absolutni zmagovalec nizkih temperatur Energizer. In čemu je to tako pomembno? Hja, zima je, sneg, smučanje in ostale snežne vragolije... vendar v mrazu zaradi napačne "firme" akumulatorjev lahko dokaj hitro ostanemo sredi akcije z "mrtvim" aparatom...

LP:D

nodrim ::

ansmann mikroprocesorski polnilec je ful dobra stvar ... glede mraza in ansmannovih baterij, se pa čist strinjam ... sm tudi jaz opazil, da so kr kmalu mrknile sredi gore ...

drugače sem ga kupil v BTCju v hiši energije in svetlobe v hali A za ene 8 jurjev se mi zdi in so ble še štiri 2400 mAh baterije zraven, ki so ful dobre (razen občutljivosti na mraz) ... baje, da se da zdej dobit že 2500 mAh ...

Hypno ::

Varta polnilec, zraven so ble še 4 ACCU baterije, zna polnit 3 vrste baterij pa neko "pamet" glede vzdrževanja polnih baterij naj bi mel. Stal je mislim, da 7.800 al tam nekje, dela gut že celo leto. :)
Great are mysteries of the mind ...

AtaStrumf ::

No glede hitrosti je tale Hahnel HSC-104 polnilec kar zakon. Baterije (1300 mAh), ki sem jih prej tako "na pamet" polnil 6 ur sem sedaj napolnil v 2 urah :) Me zanima, če bojo sedaj kaj več zdržale.

dela ::

pred letom sem za nabavil Ansmann photo cam 4 in 6 Ansmannovih 2000mAh AA baterij. Polnilec je dober- polni 12 ur.
Baterije so pa 3 umrle, 3 so pa kot nove. Uporabljane v hudih pogojih (vročina)

jaz imam isto vprašanje. Le za AAA baterije. Torej, kateri so najboljši AAA polnilci?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

SodVina ::

Jaz imam GP powerbank U-smart(polurni). Baterije delajo isto kot pred pol leta, ko so bile kupljene. Stvar stane pribl. 15k sit, AA nafila v cca 40min(2300mah), AAA hitreje. Ima ventilator, ki hladi baterije med polnjenjem, da se ne grejejo prevec. Polni AA in AAA NiMH baterije. V kompletu so bile se stiri 2100mah AA baterije.

Kaj naj recem? jaz sem zadovoljen. Mogoce malo drag.

neres ::

Jaz tudi kupujem en polnilec, predvsem za AAA baterije, ampak še bolje univerzalen.

Najbolj me mika ta, ki bi ga kupil tukaj.
Me pa zelo zanima zakaj je tam na Mimovrste tako slabo ocenjen... Evo še en link, kjer so vsi hkrati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnilne baterije

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
448394 (6180) darkolord
»

"Fake" baterije za digitalne fotoaparate

Oddelek: Kaj kupiti
152967 (2080) energetik
»

Kateri polnilec za digitalca ? " HELP "

Oddelek: Kaj kupiti
81069 (987) BlackHole
»

Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556061 (5174) Zdravko

Več podobnih tem