Forum » Strojna oprema » matična piska - kaj je crknilo???
matična piska - kaj je crknilo???
tomaz255 ::
OK stvar je sledeča. V računalnik sem si namontiral thermaltakovo vodno hlajenje. Vse skupaj je šlo brez problema, računalnik sem zagnal, hladilna tekočina je lepo začela krožit, matična plošča pa je začela piskat. Potem sem izklopil računalnik, ga ponovno zagnal, v biosu preveril temperature (vse OK) in računalnik se je do konca zagnal. Potem pa se spet vstavi in začne piskat. Zdaj pa karkoli naredim pe vedno piska.
Aja matična plošla je ASUS A7V... procesor pa Athlon XP 2000. Zapiska pa mi približno vsako sekundo enkrat.
Mi lahko kdo pove, kaj je narobe???
POMAGAJTE PROSIM ČIMPREJ
Aja matična plošla je ASUS A7V... procesor pa Athlon XP 2000. Zapiska pa mi približno vsako sekundo enkrat.
Mi lahko kdo pove, kaj je narobe???
POMAGAJTE PROSIM ČIMPREJ
Eddy ::
Preveri če imaš nastavljeno "cpu fan fail" ali nekaj takega, kar pomeni da če nimaš ventilatorja priklopljenega na matični CPU1 potem ti nebo zaštartal računalnik...
www.ekwaterblocks.com
Kje pa lahko to preverim? Aja pa tam ko je bil prej vklopljen ventilator od CPU-ja, mam zdaj vklopljeno ledico, ki je v vodnem bloku.
OK probal sem spet priklopiti ventilator na CPU fan, pa še kljub vsemu piska. Tak da se vedno bolj bojim, da sem pri nameščanju vodnega bloka okrušil jedro procesorja. Če ima kdo še kako idejo naj prosim čimprej pomaga, drugač zjutraj takoj letim po nov procesor.
ČIP 008 ::
Ja potem pa vzemi dol vodno in poglej če si res okrušil proč, oziroma si sploh dobro in vzporedno privil vodno na grafo ter proč?
Eddy ::
Tisto nastaviš v biosu nekje, mislim pa da pod system monitoring al nekj takega... al pa pa PC health status...
No pri moji AN7 je pood PC health status -> Fan speed monitoring -> CPU FAN fail Shutdown -> (disable)
Pa mislim da če imaš premalo obratov ti ga ne zazna in potem je štala... Poskusi pa priklopit kr nek 80 vent ča ga maš pa boš videl...
No pri moji AN7 je pood PC health status -> Fan speed monitoring -> CPU FAN fail Shutdown -> (disable)
Pa mislim da če imaš premalo obratov ti ga ne zazna in potem je štala... Poskusi pa priklopit kr nek 80 vent ča ga maš pa boš videl...
www.ekwaterblocks.com
jupi, stvar spet dela. Vodni blok sem vzel s procesorja in pogledal, če je jedro okrušeno ampak na srečo ni blo. Potem sem procesor vzel iz podnožja in ga spet vstavil, pritrdil vodni blok in še zadnjič probal prižgat računalnik (sem bil že na poti po nov procesor) in potem AUA računalnik spet dela, zdaj ga pa malo testiram z raznimi benchmark programi.
Še enkrat hvala za odgovore.
Še enkrat hvala za odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU fan errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1263 (675) | BivšiUser2 |
» | ugasanje_racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1515 (1249) | kubanc |
» | Abit AN7 Izklop NB fan opozorila?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1061 (971) | maxsustar |
» | Vodno ali zračno za P4? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5618 (4530) | mimax |
» | AN7-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 924 (802) | Dr_M |