Forum » Pomoč in nasveti » HELP - izginila particija na disku
HELP - izginila particija na disku
buhica1 ::
V računalniku imam dva diska 160 GB in 80 GB, ki sta vsak razdeljena na dve particiji. Na particiji C: prvega (160 gb) diska so win XP pro z sp2, particija je velika 20 GB, podatkovna particija D: tega istega diska pa ostalo (cca. 130 GB). Do sedaj je vse laufalo brez problema, danes zjutraj pa prižgem mašino in v raziskovalcu ni več particije D: !!!!!!!
Ostale tri particije so vidne, winsi delajo normalno, disk (160 GB) dela, vendar nikakor ne morem do particije D: kjer so seveda gor vsi važni podatki !!!!
Nihče ni na računalniku delal nič kar se tiče formatiranja in dela s particijami, računalnik sem ponovno zagnal in win xp ne vidijo te "izgubljene particije" D:
Kaj mi je storiti da bi xp-jem dopovedal da obstaja ta particija, seveda brez izgube podatkov ????
Za vsak namig in pomoč bom do groba hvaležen...
lp Buhica
Ostale tri particije so vidne, winsi delajo normalno, disk (160 GB) dela, vendar nikakor ne morem do particije D: kjer so seveda gor vsi važni podatki !!!!
Nihče ni na računalniku delal nič kar se tiče formatiranja in dela s particijami, računalnik sem ponovno zagnal in win xp ne vidijo te "izgubljene particije" D:
Kaj mi je storiti da bi xp-jem dopovedal da obstaja ta particija, seveda brez izgube podatkov ????
Za vsak namig in pomoč bom do groba hvaležen...
lp Buhica
Ziga Dolhar ::
S kakim orodjem za urejanje particij (Partition Magic recimo, Disk Management Console v WinXP, če to obvlada) poglej, da ni particija slučajno skrita [hidden].
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Manjkajoči del diskaOddelek: Strojna oprema | 1405 (1142) | opeter |
» | Skrita paricija na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1153 (1113) | LuGi |
» | Kako narediti particijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2961 (2851) | CSSSS |
» | Bios zazna samo 136 GB diska namesto 160GBOddelek: Strojna oprema | 1830 (1410) | 5er--> |
» | Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1448) | jernejc |