» »

Program za editiranje videa za LINUX

Program za editiranje videa za LINUX

dipsi111 ::

Zanima me, če obstaja kakšen program s funkcijami kot VirtualDUB za Linux okolje? Potreboval bi ga za obdelavo (prekodiranje) DivX (XVid) video datotek. Kaj pa mogoče kot TMPegEnc za konvertiranje v VCD format?

Za vse informacije se zahvaljujem !

LP

Phoebus ::

Prekodiranje z mencoderjem, razrez in nekaj enkodiranja (npr. za dvd) v Kinotu, prava obdelava pa v Cinelerri.

Pithlit ::

mencoder je čist dost. Obvlada vse kodeke in formate k jih mplayer obvlada (*khm*vseživo*khm*), tko da ne rabiš nobenega kino-ta. Obvlada prekodiranje, encodiranje, razrez pa še kaj. Za AVI --> VCD ne rabiš drugega. Prav tako za AVI --> DVD. Aja če se sprašuješ kje to stvar najt... pride z mplayer-jem. Isto delo lahko zate opravi tudi transcode. Obe orodji sta uporabni v konzoli in nimata lastnega GUI frontenda. Hmmm... tolk sm zabluzil da sm prišel do spoznanja da je zate verjetno res najbolje da si Kino dol zvlečeš... Klele.

Cinelerra je pa že mal bl resna stvar (a la Adobe Premiere - sam ne me za besedo držat k se s tem ne ukvarjam, mencoder je dost za moje potrebe).
Life is as complicated as we make it...

dipsi111 ::

Hvala za info. Bom verjetno kar vse predloge preizkusil, potem pa se bom odločil.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako iz real video v mpeg?

Oddelek: Zvok in slika
161425 (1272) amigo_no1
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5815138 (8544) Revenant