» »

Deaktivacija win xp

Deaktivacija win xp

ejga40 ::

To sem poslal na microsoft slovenija:
from: borut krančan [mailto:borut. Krancan@siol. Net]
sent: tuesday, february 08, 2005 3:34 pm
to: microsoft podpora
subject: deaktivacija izdelka?
Spoštovani! :d

Jutri 9. 2. 2005 nameravam kupiti nov pc ter poleg njega windows xp home edition (ne bodo instalirani! ). Ker v sedanjem starejšem računalniku uporabljam
kupljene windows xp profesional, me zanima naslednje:
- kako deaktiviram xp pro v starem računalniku, da jih bom lahko naložil na novega?
(na starem bi družina uporabljala home edition)
- ali obstaja težava pri deinstalaciji xp pro iz računalnika. Rad bi čisto deinstalacijo, najrajši s formatiranjem. Ali je to izvedljivo z zagonom xp home edition
in izdelavo nove particije diska?
To je njihov odgovor:;(
pozdravljeni,

Deaktivacija produkta v praksi pomeni odstranitev produkta iz samega sistema.
Prenosi programske opreme na nov računalnik so odvisni od licence programske opreme - tako na primer oem in dsp licenca (nakup programske opreme z delom strojne opreme oziroma celotnim računalnikom) ne dovoljujeta prenosa programske opreme na drug računalnik, medtem ko vam fpp oziroma retail verzija omogoča enkraten prenos na drug računalnik.

Aktivacija poteka torej v skladu z licenco in pri oem in dsp produktih ta ni mogoča na drugem računalniku.

Če želite izvedeti kaj več o licenciranju produktov lahko pokličete vsak delavnik med 8. In 16. Uro na telefonsko številko 01/585 34 49 - microsoft center za uporabnike - informacije.
Za odgovore na vprašanja glede aktivacije produktov se lahko prav tako obrnete na zgoraj navedeno telefonsko številko oziroma nam pišete po elektronski pošti. Oddelek microsoft aktivacije lahko dobite vsak delavni med 8. In 16. Uro ob ponedeljkih pa do 19. Ure.
-
to pomeni, da sem kupil windows xp in zraven še računalnik( gotovo je bil ravno poceni in oem verzija)?
Od danes podpiram samo še p2p in crackane verzije xp-jev. Štos je ta, da sploh ni težav s cracki, samo človek hoče biti pošten, in vsaj nekaj kupiti legalno. Sedaj še tega ne bom več. Kaj če bi menjal matično ploščo oz. Disk (crkne)? Novi winsi?
Ve kdo za pameten nasvet, razen cracka?
L. P. Borut
Ni važno kol`k si star ampak kol`k s`neumen!
  • polepsal: moj_nick ()

_WilL_ ::

Kot prvo mi spoh ni znan razlog za deaktivacijo. Drugače pa čisto enostavno namestiš Windowse in ponovno aktiviraš, če nisi tega nnaredil že 3x preko interneta ti bo rekel da moraš klicat na Microsoft, kar ni problem, če maš kupljene windowse, v ostalih primerih pa pač aktivacijo opraviš preko neta.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

ejga40 ::

Najlepša hvala. Jaz budala sem mislil da če imaš enkrat aktivirano, pač ne bo še enkrat aktiviral preko neta, lahko da kaj prečekira, tako kot Steam. Sedaj sem aktiviral, tip na podpori pa po moje sploh ni prebral kaj sem hotel.
Še enkrat hvala!

L.p. Borut
Ni važno kol`k si star ampak kol`k s`neumen!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29056989 (38730) mtosev
»

Nakup rabljenih Windows 7

273927 (3188) Zvezdica27
»

Kje kupiti Windows 7 ? (strani: 1 2 )

6212830 (9435) Pesimist
»

Je legalno naložiti Visto na drug računalnik??

363903 (2809) nonenone
»

Kje kupit Windows XP Pro in koliko stane?

384920 (3870) bond007

Več podobnih tem