» »

Potrebujem mnenja o trgovini PELUGA!

Potrebujem mnenja o trgovini PELUGA!

Windi ::

Rabil bi vaša mnenja glede te trgovine, ki je v Grazu, ker imam namen pri njih kupit nekaj komponent, ki so cenejše kot pri nas. Težijo kaj pri uveljavljanju garancije,...?

lp, Borut

Vanquish ::

jaz lahko samo rečem to - tako kot pa oni cenijo stranko pa lahko iščeš povsod po EU ne samo po SLO.

če povem konkretneje:

mi je crknila matična, sem prišo k njim, je vzel, neso nazaj prineso novo.
mi je crkno disk, je vzel prineso novega nazaj


v glavnem bilo kaj mi je kdja crknilo al pa kolegom so menjali na licu mesta ponavadi niti računa niso zahtevali - so me na videz poznali.

V glavnem super odnos

Windi ::

Sprašujem zato, ker skoraj eno leto nisem bil noter in eni pravijo, da so se zelo spremnili ni da so začeli težit. Sem pa se spomnil, da odvisno na katerge prodajalca naletiš, ker ko sem jaz nazadnje kupoval je bil prodajalec z črnimi lasmi, visok nekje 1,80m in zatežen u tri kra***. Sem tudi bil zadovoljen z njimi, samo me je zanimalo, če se je to sprmenil, drugače pa sem primerjal cene med Pelugo in Jae pa me je skoraj kap 80k SIT, to pa je že nekaj. Hvala zatako hiter odgovor vanquish.

lp, Borut

Vanquish ::

Windi no glede tega kako so sedaj ti ne morem zagotovo trditi, ker se je kot kaže res kader menjal.

Sem pa prejšnji teden nesel tja fotoaparat na servis (oz. uveljavljat garancijo), pa nič ni kompliciral - sam ker sem dal kalibrirat objektiv, mi ga niti nebi mogel menjat ampak ga dejansko more poslat.

Sem pa tudi kupil neke zadeve za nekega hrvata in sem mu dal na lisktu napisane podatke za mdwst, pa tudi ni kompliciral ampak brze problema napisal.

Drugače pa ti je mogoče zanimiva alternativa še: http://www.exacomp.at/

to pa je celo malo pred Grazom in imajo marsi katere stvari cenejše kot v Pelugi - z njimi imam tudi za1x dobre izkušnje

glinik ::

Meni se zdi, da je na splošno v Avstiji dosti bolši odnos kot tukaj. Kar se tiče takšnih prodajaln. Ne nem no, v Sloveniji je le redkokatera prodajalna ok. Vsekakor bom jaz še vedno hodil gor po takšno robo. Glede garancije je ni nad Pelugo. Sem menjal že vsega vraga, pa se je vse uredilo BP. Lepo je, če naletiš na onega prodajalca, ki ima očala in 40kg :) , ta je vredu. Tisti drugi pa res zna kaj zatežit. Jaz tud ne vem kako je zdaj, ampak prej ko so še bile meje ... nimaš kaj Peluga RULA :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Moonman ::

Tudi pri meni je Peluga 1A trgovina. Dober odnos, nizke cene(škoda je le, da je vse potrebno plačati z gotovino:\ ) Verjetno so tudi zato lahko kaj cenejši od konkurence.
Glede garancije: Ko sem šel zadnjič menjat matično za kolega me je sprejel en dolg z črnimi lasmi in prvič sem moral čakati, da je v eni uri " prečekiral " plato. (btw. v tem času sem lutal po Grazu in zapravil za pol plate:8), poleg tega pa sem se ravno ta dan odločil, da žrtvujem tista dva evra za parkirišče tam poleg, nato pa čakanje in ........ brrrrr, ko je tisti stari na poniju rekel cifro mi je zmanjkalo sape ).
Do tedaj pa vedno BP.
Aja, pa vedno se prepričaj, da imajo stvari na zalogi.
Če gre kdo prvič gor, naj se ne prestraši kot jaz, ko sem zagledal tisto "drvarnico", kjer prodajajo rač. opremo.

@ Vanquish
A bi lahko malo opisal kako priti do exacompa? Link do kakšne karte, etc ...

lp


VASkO ::

Moonman ::

Tnx.


Vanquish ::

še eno tako mapo najdeš na: http://www.austriamap.at/index.php

MEDENA ::

gledam cene na http://www.exacomp.at/

Nekatere stvari so dražje kakor pr nas pa še stroški za prevoz itd...čas...pa garancija gor...ewwww



[by GUFY] Ne preklinjaj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GUFY ()

Vanquish ::

katere stvari pa si gledal?

exacomp najdeš večkrat na gezhals-u kot najcenejšega ponudnika v Avstriji.

Kakšne stvari se pri nas vrjetno bol splačajo, sam takih je bol malo.

Drugače pa za MB in okolica ni problem gor, po stari cesti je stroškov bol malo - 1500 sit za bencin, tisti kateri pa se ne znajdejo kaj preveč, pa si brez problema naročijo poštno ležečo pošiljko na pošto ob meji.

kronik ::

Zanimivo je, da ste vsi ki ste kaj povedali tu - morali nosit stvari nazaj :D
Torej prodajajo zanic robo al kaj ?

DarwiN ::

Smo zgleda vsi overclockeri in nam pač crkuje roba, drugače je pa peluga sigurno med najbolj poštenimi trgovinami v EU..Jaz in kolegi smo tam zamejali robe že več kot ima običajni LCD monitor diod :D , manjal sem tut že robo brez garancije, napajalnik z napačnim drobovjem ( if u know what i mean ) etc. skratka peluga je med trgovinami to, kar je McDonalds v hitri prehrani...
L.P.

So long suckers

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

wat56 ::

Mene pa skrbi zaradi mojega radeona 9800pro.
Pac skrbi me to, da bi se mogel recimo 2x prevazat tja v graz.Nimam ravno blizu.
Ce je pa to res da zadeve vecinoma na mestu zamenjajo bi bilo pa izredno super!
Upam da bojo le.
No tja sem poslal mail pa pravijo da moram grafo prinest tja:) in da jo bodo verjetno poslali na servis.
hmmmmmmm...

Realman ::

Vas moram razocarat, poslovanje v Pelugi se je precej spremenilo od kar o menjali kader.TAko da vam res ne priporocam vec kupovat v tej trgovini.
JAz sem v teh parih leti obstoja, kar nekaj tisoc evrov zapravil v Pelugi.Pa tudi z garancijo tako kot so nekateri zgoraj napisali, ni bilo nikoli problemov.Vsako robo so mi menjali takoj na mestu, ne da bi kdo karkoli kompliciral.
Vendar sedaj, vse vzamejo, cakalni rok min. 1 teden, pa se tedaj ponavadi dobis isto stvar nazaj, vprasanje ce dela dobro.Ne vem to so moje izkusnje.
Ce pa ima kdo bolj pozitivne izkusnje v zadnjem casu, pa naj napise.
Sem pa videl prejsnji teden, ko sem se kregal z enim turkom, ki je kao sef v tej filiali, kako je dvema avstrijcema trgovec nazaj prinesel dve graficni, in jima zatrjeval, da sta kao ok.Kot kaze sta jih reklamirala.Pa sta jih dobla nazaj, to mi je kar dalo misliti, da se je politika te trgovine precej spremenila.

glinik ::

A tako je zdaj? Čisto možno, ker to, kar se je dogajalo prej je bilo prelepo. Pa tudi to je, da je prej dosti več Slovencev kupovalo robo. Zdaj ko ni več mej se jim je po moje posel zelo zmanjšal.

Zgleda, da so zlati časi Peluge minili :(

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Realman ::

Zal je tako.Tudi jaz sem prej kupoval, prav zaradi, saj glede garancije ni bilo nikoli nobenih problemov, tisti suhec z ocali, ki ga zgoraj eden omenja, mi je vedno vse menjal.Enkrat celo delujoc disk, ko sem mu razlozil kaj se znjim dogaja.Brez da bi kar testirali, je bilo takoj menjano za novo.Prelepo da bi bilo res, vendar je bilo tako v zlatih casih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup v Avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
273318 (2207) djordjevic
»

Metro - Kako kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
638242 (5665) Mr.B
»

A gre kdo v avstrijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645752 (2988) d0rK
»

Trgovina v avstriji exacomp - izkusnje

Oddelek: Kaj kupiti
61162 (977) DMX
»

veliko ohisje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
944874 (3130) boštjan

Več podobnih tem