» »

[Access 2000] Večuporabniško okolje

[Access 2000] Večuporabniško okolje

krofko ::

Imam narejen program v Accessu. V eni datoteki (BE - backend) imam samo tabele, v drugi datoteki (FE - frontend) pa vse ostalo - poizvedbe, obrazci, poročila. Zanima pa me, na kakšen način naj bazo uporabim v omrežju.
Ko sem v BE dal zaklepanje na urejan zapis, ni bilo možno dodajati novih podatkov, ampak samo pregledovati obstoječe podatke (na obeh računalnikih). Če pa sem uporabil brez zaklepanja, pa je bilo možno odpreti datoteko le na enem računalniku, na drugem pa mi je javljal, da je datoteka trenutno v uporabi in ni bilo mogoče odpreti datoteke. Za obdelavo zapisov v obrazcih uporabljam DAO objekte. BE ni zaščiten z geslom, pa tudi ne uporabljam ločenih računov.
Prosim za kakšne napotke, kako prilagoditi BE in FE, da bi bilo mogoče bazo urejati na večih računalnikih.

LP,
Janez

Ni nobenih idej, nasvetov ... ?

LP,
Janez

Igor0 ::

Poskusi v smeri uporabe začasnih tabel. Če potreben podatek prebereš v originalni tabeli in ga urejaš v začasnih, ti to ne blokira uporabe tabele. Za update, append ali delete podatka pač pogledaš, če je podatek prost in blokiraš dostop do tabele, opraviš mahinacijo in ji ponovno omogočiš dostop. Edino paziti moraš, da označiš podatek, da je v obdelavi pri nekom, tako, da ga lahko drugi samo berejo, popravljajo pa šele, ko ti končaš svojo obdelavo tega podatka.
LP Igor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Igor0 ()

Hvala lepa za namig. Bom poskusil.

LP,
Janez

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL ali Domači internet

Oddelek: Omrežja in internet
93722 (2754) beta1
»

MAC (Apple) funkcionalnosti

Oddelek: Operacijski sistemi
81969 (1738) klinker
»

Izdelava svojega "dropboxa"

Oddelek: Izdelava spletišč
344730 (3207) techfreak :)
»

pomoč v MS access - filtriranje, zaščita baze, dodeljevanje uporabnikov in pravic

Oddelek: Programiranje
101323 (1169) dvojka
»

PHP + MySQL excel export pomoč?

Oddelek: Izdelava spletišč
121484 (1331) sumoborac

Več podobnih tem