Forum » Omrežja in internet » Posebaj email in web server
Posebaj email in web server
milosm ::
Pozdravljeni,
zanima me, če je tole kar bom opisal sploh možno.
Prostor za spletno stran imam na nekem serverju na katerega je vezana tudi določena domena. Na tem serverju imam omogočeno tudi uporabo večih emailov tudi vezanih na to domeno (email server je v obliki mail.domena.com). Sedaj pa mene zanima ali lahko imam spletno stran na enem serverju, email pa na drugem, oboje pa seveda vezano na isto domeno? In če ja, kako stvar rešiti?
Hvala vsem za odgovore.
zanima me, če je tole kar bom opisal sploh možno.
Prostor za spletno stran imam na nekem serverju na katerega je vezana tudi določena domena. Na tem serverju imam omogočeno tudi uporabo večih emailov tudi vezanih na to domeno (email server je v obliki mail.domena.com). Sedaj pa mene zanima ali lahko imam spletno stran na enem serverju, email pa na drugem, oboje pa seveda vezano na isto domeno? In če ja, kako stvar rešiti?
Hvala vsem za odgovore.
Bakunin ::
vse je v DNS:
www.domena.org. IN CNAME ime.streznika.kjer.gosti.www.stran.
domena.org. IN MX 10 ime.streznika.kjer.zelis.imeti.eposto.
MX zapis je tisti, ki oznacuje streznik za e-posto (Mail eXchange).
www.domena.org. IN CNAME ime.streznika.kjer.gosti.www.stran.
domena.org. IN MX 10 ime.streznika.kjer.zelis.imeti.eposto.
MX zapis je tisti, ki oznacuje streznik za e-posto (Mail eXchange).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | preusmeritev domeneOddelek: Pomoč in nasveti | 2362 (2120) | NeMeTko |
» | VPS ali dedicated hosting s cPanelOddelek: Izdelava spletišč | 2141 (1901) | user4683 |
» | pddomenaOddelek: Omrežja in internet | 3035 (2687) | Gwanaroth |
» | web server in usmerjanje domene nanj?Oddelek: Omrežja in internet | 1299 (1221) | madmitch |
» | http://freeweb.siol.net/$username$Oddelek: Omrežja in internet | 3065 (2739) | UrMaN |