Forum » Kaj kupiti » zamenjava athlona2600+ Barton za athlon64 3000+
zamenjava athlona2600+ Barton za athlon64 3000+
mili ::
Ali se splača menjat athlona xp2600+ Barton za atlon 64 3000+. Zanima me namreč koliko se pridobi z tako konfiguracijo. Se pa računalnik uporablja za igre, in obdelavo video datotek.Plata je sedaj Gigabite GA-7N400 Pro2.Ostale komponente ostajajo enake in sicer graf. Radeon9600XT, Sata disk, Geil rami 400ddr
LP
LP
tomaz321 ::
Plato morš pol tut menjat!
Raje navij bartončka, če boš hotu pa kej več, boš pa itak vse zamenjal (se bo prej na grafični poznal) ampak zadeva se še ne splača menjat!
Raje navij bartončka, če boš hotu pa kej več, boš pa itak vse zamenjal (se bo prej na grafični poznal) ampak zadeva se še ne splača menjat!
cosmos ::
Kot kaže zaenkrat, se zelo splača, pod pogojem, da narediš popoln prehod in greš na PCIe S939 sistem.
Za 754 pa nisem tako siguren, seveda bo opazno hitrejši, samo še vedno maš neki, kar bo kmalu sistem poln legacy komponent.
BTW sam sem šel iz NF2 + 2,4Ghz (3400+) na NF4 + 2.5Ghz (trenutno) in recimo, samo superpi je padu skoraj za 10 sec, trenutno sem pri 34sec za 1MB. Tko da gre za nekje 25% pohitritev, če upoštevaš še vse možnosti nadgradnje in opcijo SLI v prihodnosti, se pomojem splača.
Pa še S939 procesorji so skoraj vsi (razen nekaterih 3500+) 90nm procesorji, i.e. viso overclock.
Za 754 pa nisem tako siguren, seveda bo opazno hitrejši, samo še vedno maš neki, kar bo kmalu sistem poln legacy komponent.
BTW sam sem šel iz NF2 + 2,4Ghz (3400+) na NF4 + 2.5Ghz (trenutno) in recimo, samo superpi je padu skoraj za 10 sec, trenutno sem pri 34sec za 1MB. Tko da gre za nekje 25% pohitritev, če upoštevaš še vse možnosti nadgradnje in opcijo SLI v prihodnosti, se pomojem splača.
Pa še S939 procesorji so skoraj vsi (razen nekaterih 3500+) 90nm procesorji, i.e. viso overclock.
Za enkrat nimam namena it na PCIe, ker potem zadevo res zelo podraži. Kupit pa sem imel namen proc z 939 podnožjem.
Hvala za nasvete.
LP
Hvala za nasvete.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mili ()
SavoS ::
Samo za info...saj obstaja varianta tudi socket 939 z AGP režo in sicer NF3 čipovje.......mogoče bi ti pa to bilo vredo, seveda če sedaj poseduješ eno iber doro grafiko na AGP vodilu......drugače počakaj še kakega pol leto do enega leta in potem kupi ...NF4 na PCI-e
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
boštjan ::
mili,žal za nov proc AMD64 rabiš še novo plato,minimalno.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
Ja to mi je čisto jasno, da menjam plato in proc. Samo zanimalo me je, kakšne so vaše izkušnje z menjavo robe. Ali se kaj pridobi z menjavo samo teh dveh konponent. Ne bi rad samo metal denarja v tuj koš, ampak bi rad imel tudi nekaj od tega. Kakšna je stara konfiguracija sistema sem pa omenil zgoraj.
LP
LP
MEDENA ::
Iz 2600+ na athlon 64 3000+ 754 se ne splača ....ampak 939 sistem ....spet ne splača ker je PCIE NF4....
pust na mir 3-4 mesece pa ne sanjaj če nimaš keša.
pust na mir 3-4 mesece pa ne sanjaj če nimaš keša.
DominusSLO ::
Pri igrah boš opazu edino, če menjaš grafično... sicer pa bi ti moral 9600xt kr lepo poganjat vse igre..
Zheegec ::
Ja, kakšen UT2004 res ni ne vem kako procesorsko intenziven, toliko kot kakšen Half-Life 2 že ne, ki je pa precej odvisen tudi od CPUja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
cosmos ::
ej vsakemu svoje
jest10 če nimaš pojma o čem govoriš, potem morda nima smisla, da komentiraš, a ne?
ONS misije s po 32 igralci na netu, ki jih UT comunity stalno producira, so neprimerno bolj zahtevne kot pa DM.
Nekatere pravzaprav zahtevajo procesor klase P4 3Ghz in grafično klase X800PRO za normalno igranje na resoluciji 1280*1024 - tipična resolucija LCD monitorjev, ki jih ima večina lastnikov takih sistemov.
jest10 če nimaš pojma o čem govoriš, potem morda nima smisla, da komentiraš, a ne?
ONS misije s po 32 igralci na netu, ki jih UT comunity stalno producira, so neprimerno bolj zahtevne kot pa DM.
Nekatere pravzaprav zahtevajo procesor klase P4 3Ghz in grafično klase X800PRO za normalno igranje na resoluciji 1280*1024 - tipična resolucija LCD monitorjev, ki jih ima večina lastnikov takih sistemov.
Kot kaže ne bom veliko pridobil z novim sistemom in očitno ostajam na starem. Ostale periferije nimam namena menjat. Samo bila je šansa da se znebim stare robe.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med S754 in S939Oddelek: Kaj kupiti | 2674 (2021) | AndrewSmith |
» | Nadgradnja sistem pomoč.Oddelek: Strojna oprema | 1765 (1407) | scancarm |
» | Athlon 64 + maticna ploscaOddelek: Kaj kupiti | 1669 (1060) | Caligula |
» | Komentar in predlogi k konfiguraciji ATHLON 64 3000+...Oddelek: Kaj kupiti | 1786 (1269) | _Dejan_ |
» | Athlon 64 DA ali NE? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7492 (5015) | Jeronimo |