Forum » Programiranje » c++ program
c++ program
Mediator ::
Dobil sem naslednjo nalogo pri prog:
Napišite program, ki iz tekstovne datoteke VHOD tvori tekstovno datoteko IZHOD tako, da so na datoteki IZHOD podčrtane vse tiste besede, ki se pojavijo več kot N krat ( N vpiše uporabnik preko terminala), ter vsebujejo natančno K črk (K prav tako vpiše uporabnik preko terminala) iz množice M, ki jo vnese uporabnik s pomočjo terminala.
A mi lahk nekdo prosim razlož drug del naloge?
"ter vsebujejo natančno K črk (K prav tako vpiše uporabnik preko terminala) iz množice M, ki jo vnese uporabnik s pomočjo terminala."
Za odg. se zahvaljujem!
Napišite program, ki iz tekstovne datoteke VHOD tvori tekstovno datoteko IZHOD tako, da so na datoteki IZHOD podčrtane vse tiste besede, ki se pojavijo več kot N krat ( N vpiše uporabnik preko terminala), ter vsebujejo natančno K črk (K prav tako vpiše uporabnik preko terminala) iz množice M, ki jo vnese uporabnik s pomočjo terminala.
A mi lahk nekdo prosim razlož drug del naloge?
"ter vsebujejo natančno K črk (K prav tako vpiše uporabnik preko terminala) iz množice M, ki jo vnese uporabnik s pomočjo terminala."
Za odg. se zahvaljujem!
OwcA ::
Konkreten primer:
Želim si vse besede v katerih 3 izmed znakov predstavljajo bodisi a, bodisi e, bodisi i, bodisi o, bodisi u.
To bi ustrezalo K=3, M={a,e,i,o,u}
Edina neroečena stvar je, ali je veljavna beseda z dvema a in še enim samoglasnikom, ali mora vsak element M-ja nastopati natanko enkrat. Verjetno je prva možnost.
Želim si vse besede v katerih 3 izmed znakov predstavljajo bodisi a, bodisi e, bodisi i, bodisi o, bodisi u.
To bi ustrezalo K=3, M={a,e,i,o,u}
Edina neroečena stvar je, ali je veljavna beseda z dvema a in še enim samoglasnikom, ali mora vsak element M-ja nastopati natanko enkrat. Verjetno je prva možnost.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Mediator ::
o men.
kak bi pa zdaj množico znakov implementiro?Če jih vnese uporabnik? V pascalu je šlo z množicami delat .Tu pa ne gre?
kak bi pa zdaj množico znakov implementiro?Če jih vnese uporabnik? V pascalu je šlo z množicami delat .Tu pa ne gre?
OwcA ::
S poljem (array) ali kakšno podatkovno strukturo iz STL, recimo std::vector.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Gundolf ::
Ali pa s std::set. To je dobesedno množica. Če se pa bojiš STLa, bo pa tudi navadna tabela zadostovla, mar ne?
Bockor ::
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam podobno nalogo vendar le do tega, da podčrta besede, ki se ponavljajo več kot N krat.
Zanima me, kako naj iščem enake besede. Z strcmp? In pred tem moram vse spremeniti toupper, da bo dalovalo pravilno a ne?
Zanima me pa še katera je funkcija za podčrtanje besed.
Counter do kam ti je uspelo narediti nalogo?
Tudi jaz imam podobno nalogo vendar le do tega, da podčrta besede, ki se ponavljajo več kot N krat.
Zanima me, kako naj iščem enake besede. Z strcmp? In pred tem moram vse spremeniti toupper, da bo dalovalo pravilno a ne?
Zanima me pa še katera je funkcija za podčrtanje besed.
Counter do kam ti je uspelo narediti nalogo?
Gundolf ::
Če lahko uporabljate C++, potem se izogibajte strcmp in podobnim.
Uporabljite C++ funkcije za to. Se pravi uporabljite raje string - za nize znakov in fstream - za branje iz datoteke. Stringe se da primerjat kar z ==. Vseeno jih bo pa verjetno pretvoriti v upper. Samo mislim da C++ za to nima posebne funkcije, pa če imate slovenske znake ste s temi funkcijami itak v zosu. No toliko pač, znajdite se.
Uporabljite C++ funkcije za to. Se pravi uporabljite raje string - za nize znakov in fstream - za branje iz datoteke. Stringe se da primerjat kar z ==. Vseeno jih bo pa verjetno pretvoriti v upper. Samo mislim da C++ za to nima posebne funkcije, pa če imate slovenske znake ste s temi funkcijami itak v zosu. No toliko pač, znajdite se.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri programiranju z javoOddelek: Programiranje | 3526 (2453) | milc |
» | Python - problemOddelek: Programiranje | 2779 (2509) | slevin |
» | [C++][naloga]strukture, delo s tekstom in datotekamiOddelek: Programiranje | 2639 (2224) | 'FireSTORM' |
» | [C++][Naloga] Tekstovne datoteke, realna številaOddelek: Programiranje | 4003 (3619) | Gundolf |
» | c++ problem s text datotekamiOddelek: Programiranje | 1156 (992) | akabane |