Forum » Programiranje » Kako dobim koordinatemiske v javi
Kako dobim koordinatemiske v javi
pro549 ::
Lep pozdrav,
poskušal semi dobil koordinate miške, ampak mi nikakor ne uspe. V bistvu neznam točno kako bi to naredil. Poskusil sem implementirat v Classo MouseMotionListener in pod metodo MouseMoved sem napisal naslednje
public void mouseMoved(MouseEvent e) {
mousex=e.getX();
mousey=e.getY();
System.out.println(mousex);
}
Nikoli nisem še delal z misko, a ve kako naj to nastimam da mi bo to delalo?
poskušal semi dobil koordinate miške, ampak mi nikakor ne uspe. V bistvu neznam točno kako bi to naredil. Poskusil sem implementirat v Classo MouseMotionListener in pod metodo MouseMoved sem napisal naslednje
public void mouseMoved(MouseEvent e) {
mousex=e.getX();
mousey=e.getY();
System.out.println(mousex);
}
Nikoli nisem še delal z misko, a ve kako naj to nastimam da mi bo to delalo?
v bistvu jst imam problem, ker hočem da mi program dela v ozadju, in da mi ni omejen na določen objekt. Saj sem dost primerov pogledal, samo kaj ki je bil omejen na določeno območje.
Zadevo sem rešil, to tako da sem si dal novo verzijo jave gor (1.5.0), kjer sem importal java.awt.PointerInfo. S tem sem si rešil težave.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java script -> Navigacija s smernimi tipkamiOddelek: Programiranje | 886 (638) | tadejp81 |
» | Želvica Logo [Java]Oddelek: Programiranje | 1834 (1329) | medobear |
» | [NALOGA][Java] Težave pri pisanju slikarjaOddelek: Programiranje | 2290 (1932) | l0g1t3ch |
» | Kako se tole naredi?Oddelek: Izdelava spletišč | 1499 (1199) | njok |
» | Ker program uporabljate za srfat?Oddelek: Programska oprema | 1886 (1378) | pivmik |