Forum » Omrežja in internet » Problem z ADSL
Problem z ADSL
franci ::
Imam sam ADSL, in mi dela vse krasno.
Sem pa rihtal prijateljici, katera pa ima Win98. In nikakor ne morem porihtat.
Vse sem priklopil, mrežna, modem. Dam notri siolov CD, in potem nastane na namizju bljižnjica 'ADSL'
To kliknem in notri je bljižnjica 'Siol ADSL registracija'
Potem se bi moralo povezati na siol, da se bi registrirala ampak se noče. Takoj vrže sledečo napako: E0041: Failed on create device: NTSPPP3
Kaj bi to bilo?
P.S. Modem dela. Sem probal pri meni.
Sem pa rihtal prijateljici, katera pa ima Win98. In nikakor ne morem porihtat.
Vse sem priklopil, mrežna, modem. Dam notri siolov CD, in potem nastane na namizju bljižnjica 'ADSL'
To kliknem in notri je bljižnjica 'Siol ADSL registracija'
Potem se bi moralo povezati na siol, da se bi registrirala ampak se noče. Takoj vrže sledečo napako: E0041: Failed on create device: NTSPPP3
Kaj bi to bilo?
P.S. Modem dela. Sem probal pri meni.
Hello, hello, hello, how low?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Daedalus ::
Za začetek ne uporabljat Siol softvera, ker je navaden crap. Dobi si enega zastonskega PPPoE clienta za win98, pa še enkrat probaj... Recimo tale bi mogo biti kr OK...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
harvey ::
Ja vse lepo in prav Daedalus. Kako se bo pa registriral, če si bo že za začetek namestil RASPPOE? Zato je nasvet le polovičen in skorajda bi rekel v tem primeru neuporaben.
Registracija:
1. Resgistriraj se preko katerekoli povezave v internet. Lahko tudi pri sebi. Le pojdi na naslednji naslov.
2. Ne pozabi gesla in uporabiniškega imena.
PPPoE klient
3. Šele sedaj se loti Daedalusuvega nasveta in uproabi RASPPoE klienta. Kako nastaviti zveš tule.
Registracija:
1. Resgistriraj se preko katerekoli povezave v internet. Lahko tudi pri sebi. Le pojdi na naslednji naslov.
2. Ne pozabi gesla in uporabiniškega imena.
PPPoE klient
3. Šele sedaj se loti Daedalusuvega nasveta in uproabi RASPPoE klienta. Kako nastaviti zveš tule.
_Dejan_ ::
Drugač pa obstaja tut eno univerzalo uporabniško ime in geslo da lahko dostopaš do une strani za registrirat in izpolniš vse potrebno pol pa uporabljaš svoje naprej. Upor. ime in geslo mi je povedal inštalater o je pršu priklopit adsl sam sem ga že pozabil.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Jao, stoopid me. Na registracijo sem pa pozabo No ja, sej so drugi povedali...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Hvala za odgovore.
Nevem pa zakaj bi rabil univerzalno uporabniško ime, če sem pa ustvaril novo povezavo pa sem dal svoje podatke. Pa je napisalo
enako napako. Tako da sumim da je nekaj narobe s kišto ne povezavo.
In tudi ne piše da je kaj narobe s povezavo ampak se pojavi tist križec v rdečem krogu( a veste kaj mislim) pa napiše napako.
Nevem pa zakaj bi rabil univerzalno uporabniško ime, če sem pa ustvaril novo povezavo pa sem dal svoje podatke. Pa je napisalo
enako napako. Tako da sumim da je nekaj narobe s kišto ne povezavo.
In tudi ne piše da je kaj narobe s povezavo ampak se pojavi tist križec v rdečem krogu( a veste kaj mislim) pa napiše napako.
Lej, najprej se registraj na siolovi strani s podatko tvoje kolegice. Pol probaj z rasspppoe vspostavit povezavo. Če pol ne bo šlo, kliči uporabniško podporo na 116, pa jim pojasni situacijo.
Z neregistrirano povezavo ne boš daleč prišo... Pa kot sem ti rekel, pozabi na software z siol CD-ja, ker je crap. Sam siol odsvetuje uporabo tega...
Z neregistrirano povezavo ne boš daleč prišo... Pa kot sem ti rekel, pozabi na software z siol CD-ja, ker je crap. Sam siol odsvetuje uporabo tega...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
daedalus: Al sem probal z mojimi podatki( uporabniško ime in geslo) pa je vrglo napako.
Moja povezava pa je registrirana. Sem ravnokar povezan
1. Če jaz nesem svojo kišto prijateljici, mora tam tudi delat net, al moram biti doma na svoji liniji? (da preverim linijo, če je vredu)
2. A moram v win 98 naštimat IP pa DNS, al pa kake druge stvari v mrežnih nastavitvah? (Probal sem ip pa masko pa je blo isto)
3. Je možno da je napaka na mrežni kartici? ( v kar dvomim, ker potem je sploh nebi našlo)
Moja povezava pa je registrirana. Sem ravnokar povezan
1. Če jaz nesem svojo kišto prijateljici, mora tam tudi delat net, al moram biti doma na svoji liniji? (da preverim linijo, če je vredu)
2. A moram v win 98 naštimat IP pa DNS, al pa kake druge stvari v mrežnih nastavitvah? (Probal sem ip pa masko pa je blo isto)
3. Je možno da je napaka na mrežni kartici? ( v kar dvomim, ker potem je sploh nebi našlo)
Itak da ima mrežno inštalirano
Tudi mapo sem dal pod skupno uporabo. Bom probal z mojo kišto tja prit, pa bom vse probal.
Pa vam vse povem.
Hvala zaenkrat.
Tudi mapo sem dal pod skupno uporabo. Bom probal z mojo kišto tja prit, pa bom vse probal.
Pa vam vse povem.
Hvala zaenkrat.
harvey ::
Franci opis napake s Siolov CDjem je tule. Gre za to da da ne najde PPPoE adapterja. Morda je izostal kak reboot.
Make sure that you've rebooted after installing Enternet. This error will occur if you attempt to run EnterNet after a fresh install without rebooting, which is necessary to load the PPPoE adapter.
Upgrade to the latest version of EnterNet
Try adding the adapter by hand. Follow this procedure:
Click Start ->Settings -> Control Panel -> Networks
From the Configuration Tab, click Add -> Adapter
Select Manufacturers = Efficient Networks -> Efficient Networks PPPoE Adapter (NTSP3)
Click OK, wait for completion, then reboot.
Upam da si zadevo med tem že odpravil in da kolegica že online.
Make sure that you've rebooted after installing Enternet. This error will occur if you attempt to run EnterNet after a fresh install without rebooting, which is necessary to load the PPPoE adapter.
Upgrade to the latest version of EnterNet
Try adding the adapter by hand. Follow this procedure:
Click Start ->Settings -> Control Panel -> Networks
From the Configuration Tab, click Add -> Adapter
Select Manufacturers = Efficient Networks -> Efficient Networks PPPoE Adapter (NTSP3)
Click OK, wait for completion, then reboot.
Upam da si zadevo med tem že odpravil in da kolegica že online.
k4harvey: Hvala. Mislim da bo to to. Se pravi mrežna mal nagaja.
V sredo grem po njeno kišto, pa bom doma rihtal.
Povem rezultat.
V sredo grem po njeno kišto, pa bom doma rihtal.
Povem rezultat.
Gandalfar ::
btw .. za v prihodnost. SiOL te registrira tudi preko telefona. Samo poklicat moras.
Vem da je ta primer ze zrihtan, ampak da se bo v searchu pojavlo.
Vem da je ta primer ze zrihtan, ampak da se bo v searchu pojavlo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se mi resetiraOddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1380) | Parsifalius |
» | Adsl povezavaOddelek: Programska oprema | 1692 (1338) | zvitorepec |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2284 (2058) | TribesMan |
» | SIOL ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2513 (1872) | sash |