Forum » Hlajenje in modifikacije » pasivno hlajenja
pasivno hlajenja
raab himself ::
Doma sem si naredil pasivna hladilna telesa (čisti baker), z namenom da jih namestim na radeon 9550 (ram), vendar imam kar nekaj pomislekov glede tega.
dimenzije hladilnega telesa
š=10 mm
v=6 mm
d=20 mm
debelina osnove je 2 mm-je to preveč???
5 reber širine 1 mm v 4 mm
Za namestitev pa sem uporabil termalne trakce (lepilo)-je to vredi ali bi bilo bolje na sredini termalna pasta eno še mam -arctie silver 5???
izgleda podobno kot tole
a obstaja kakšen točen program kjer bi lahko opazoval kako se spreminja frekvenca npr rama (grafične karte) glede na obremenjenost???
dimenzije hladilnega telesa
š=10 mm
v=6 mm
d=20 mm
debelina osnove je 2 mm-je to preveč???
5 reber širine 1 mm v 4 mm
Za namestitev pa sem uporabil termalne trakce (lepilo)-je to vredi ali bi bilo bolje na sredini termalna pasta eno še mam -arctie silver 5???
izgleda podobno kot tole
a obstaja kakšen točen program kjer bi lahko opazoval kako se spreminja frekvenca npr rama (grafične karte) glede na obremenjenost???
kopriwa ::
ja tist termalni trakc raj za kake rame porab, na GPU pa raje kar termalno pasto rukn, na vogalih pa termalno lepilo, sam morš vedt da boš pol težko še kdaj hladilnik dol dobu. Za hladilnik pa čim več površine. Raje tanjša rebra pa mal več reber.
kopriwa ::
pardon nism vidu da je za ram. Če ja za ram pol pa lohk termalne trakce uporabš, debelina coolerja pa je ok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje na matični plošči - prenosnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1736 (1623) | solatko |
» | hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7801 (5640) | M-XXXX |
» | pritrditev hladilnega rebraOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1015 (927) | TommyBoy |
» | Hercules 8500LE:: zamenjava hladilnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1002 (879) | SnakeBite |
» | Izkusnje z zalmanovim termalnim lepilomOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1425 (1217) | ali3n |