» »

Hitrost ventičev iz 12v na 5v?

Hitrost ventičev iz 12v na 5v?

damirez ::

Kišta je glasna, kot ...... Rad bi jo mal utišal pa nevem kako, eni mi pravjo, naj dam ventiče iz 12v na 5 , ok če bi se men sanjal kako se to nardi. V moji kišti so sledeči ventilatorji:
Napajalnik: stock iz comtronove kište 300w
Procesor: stock od 2500+ box navadnega
Grafična: en mulc ventič od 9800se saphire
Ohišje: not piha ker sam ga obrnil, stock od comtronove kište, ven piha en star iz enga napajalnika.
Comp je navit iz 2500+@3200+ Grafična @8 cevk in na pro frenkvence več ne gre, in proc ma pri idle 52C 8-O saj mbm 5 tko kaže, od asus progič kaže 10C več 8-O mislim da bios tud, temperatura je ista tud če je dovit razen pod obrenitvami je tedaj malce nižja.
Zdej bi jest to rad mal utišal ampak da bi bil sistem še vedno stabilen, se pravi podobne temperature. Nimam pojma kaj moram nabavit, vsi ventilatorji so na plato prklopleni, razen un na kišti k not piha je na napajalnik.

In seveda vprašanja:
1. A mam zdej vse ventiče na 12v al je samo un k je na napajlanik prkloplen na 12v ostali pa 5v?
2. Kok se bo poznal pri temperturi, če zmanjšam ventičem vrtlaje?
3. Zakaj ne deluje, fan control na moji plati ASUS a7v600, nič se ne zgodi kar kol štelam?
4. Kaj je najbolje nabavt za moj problem, kok stane, pa kakšen link, da vidim kako zadeva sploh zgleda?
5. Ker ventič, po vašem mnenju je najglasnejši?
6. Neumesno... Kako vem ali mi disk deluje na UDMA 133 oboje mi to podpira plata in disk?

Sorry k sm se tok raspisal, ampak tako nekako najbolje vidite moj problem, upam da mi boste pomagal, ker sm si res cajt vzel za ta topic.0:) :D
Hvala!

DominusSLO ::

Tvoj procesor se mi zdi pretopel-62°idle8-O , da bi mu zniževal pretok zraka...
Drugače pa imaš pod hardware monitor(v biosu) opcijo q-fan. Če jo enable-aš, lahko nastaviš hitrost venta. Cifre so neki takega 10/15 11/15 12/15 13/15 14/15 15/15
Pri 10/15 se venti vrtijo najpočasneje, pri 15/15 pa je full speed. Zanima me tudi, kakšno imaš temp v škatli?
Na vsak način pa ti priporočam boljše hlajenje proca.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

p|X| ::

se strinjam če bos dal vente na 5 V ti bo sla temp za 10°C min gor
kar pa se bo poznalo pri stabilnosti.

kupi nov hladilnik za proc ostale pa daj na 5 V pa bo pa kupi silente :D

Spajky ::

Za takšno mašino jest ne bi dajal ventov na manj kot 7V ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Lepo sm se potrudu napisat lep topic, pa ste mi odgovoril na samo eno vprašanje.

xabre ::

Kuler za procesor boš mogu drug kupit, vent na napajalniku daš na 7v, ostale vente narediš stikala da jih lahko ugasneš tut za grafično, ali pa po potrebi preklapljaš med 7 in 12v. Ali pa ubodeš kak fan controler. Pa mrežice pred ventilatorji stran porezat.

al pa greš na vodo:D

DominusSLO ::

1vpr-moraš pogledat sam, ponavadi je vse na 12V
2Vpr-odgovorjeno
3vpr-odgovoru jst, če ne dela probaj zadnji bios dat gor...btw katerega imaš? daj 1008
4vpr-razmisli o enem heat pipe hladilniku za procesor(cene in modele ti ne bom iskal, strošek od 7-14k sit)
5vpr verjetno procesor, pol pa napajalnik
6vpr-poglej v biosu in v windowsih, ne vem pa na pamet kje..

NISI POVEDAL KOLIKO °C IMAŠ V ŠKATLI(senzor nas plati)!!

V kišti mam 37C a je to normaln?

Mr_Globus ::

ja normalna je poleti ko je v sobi 32 stopinj

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

utišanje in orodja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
564813 (3588) nuclear
»