» »

Gigabit/crossover cat6 kabli

Gigabit/crossover cat6 kabli

fahrenGONE ::

Imam 2 Gigabit mrezne in bi rad vedel kje dobiti po ugodni ceni CAT6 gigabit crossover kable. Normalne patch CAT6 lahko dobim za crossover pa nevem. :(

PaJo ::

Tudi preko dobrih CAT5e kablov bi ti moralo delat komot 1Gbit.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

marjanX ::

Ne potrebuješ CAT6, CAT5e (kar danes dobiš povsod) bo čisto OK, preverjeno.

Navaden (100Mbps) cross-over ne bo dovolj, saj gigabitna kartica 'nuca' vse štiri pare žičk, tako da moraš 'obrnit' še ostala dva para. Pri cross-over za 100Mbps zamenjaš para na pinih 1-2 in 3-6, za 1Gbps pa moraš dodatno zamenjati še para na pinih 4-5 in 7-8.

Sam do danes še nisem iskal narejenih giga-cross-over kablov, je bilo hitreje urejeno, če sem sam zakrimpal nov konektor na kabel. 8-)
Ajd, Marjan

fahrenGONE ::

Bom danes oz. jutri testiral in sporocil kako deluje s CAT 5e. Kaj dolzina kabla veliko vpliva? Imam namrec 10m 5e crossover, lahko pa dobim tudi krajse, ceprav pod 8m ne bo slo brez premikanja PCjev.

Mimogrede... Kateri router se vam zdi boljsi, LevelOne 14xx ali D-Link 604? Tisti LevelOne 1409 s print serverjem je kar dobra zadeva, samo stane cez 20k sit, drugi cenejsi modeli so okrog 11k, tudi D-Link.

PaJo ::

Jaz ti LevelOna ne bi kaj prevec priporocal, vsaj s p2p imamjo kar probleme, ce zelis zanimiv router raje vzami kaksnega LinkSys-a.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

fahrenGONE ::

Imam LeveOne FBR-1418TX, navaden model, brez print serverja, za 11k sit. Dela OK, ampak sem ga sele danes prikljucil. Vcasih, ko posnamem kaksno nastavitev, kar nekaj caka (web interface), drugace pa vse dela do sedaj. Zakaj so problemi s P2P? Zaradi firewall-a? Trenutno imam vse na OFF in tudi crossover speed se nisem testiral. Ce ima kaksen drug router vec prednosti, ni problem, lahko nabavim drugega in tega prodam.

Zgodovina sprememb…

PaJo ::

LO routerji so imeli obicjano probleme z bufferjem, ki se je pri p2p progrmih hitro zafilal in ti ni dela nic vec, mogoce so zdaj zadevo ze kaj popravili, bos videl, problem se obicajno ne pokaze takoj, ampak cez nekaj casa delovanja:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Neon Dei ::

Živjo!

Mislim, da bo ta tema kar primerna za moje vprašanje - in sicer: S cimrom bi rada imela gigabiten LAN + deljeni kabelski internet. Pa me zanima, kako je to mogoče združiti? A potrebujem gigabiten router ali kako?

Najlepša hvala za odgovor!

Lep pozdrav,
Jure
"Honest disagreement is often a good sign of progress." -Mahatma Gandhi

bastadu ::

Rabiš gigabiten switch, nakaterega priklopiš oba računalnika (ki imata gigabit povezavo) in en router, ki pač preusmerja promet na vajina računalnika.
Druga opcija je še, če imata računalnika direktno povezana z cross kablom, da se v en računalnik priklopi modem, in ta ima potem funkcijo routerja, ki deli internet... Seveda v tem primeru mora biti en računalniko skoz online...:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

profesionalni hardware za networking (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
818027 (5297) Poldi112
»

WDTV Live + DIR-655

Oddelek: Omrežja in internet
5737 (667) axee
»

Gigabitni switch

Oddelek: Omrežja in internet
302863 (2317) ender
»

Gigabitna mrežna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
484115 (2532) Spc
»

Crossover/UTP kabl?!

Oddelek: Omrežja in internet
134516 (4359) AndrejS

Več podobnih tem