Forum » Omrežja in internet » WLAN na 15 km
WLAN na 15 km
poweroff ::
Zanima me naslednje. Rad bi potegnil Wlan na malo večjo razdaljo - cca 15 km. Vidne razdalje.
Katero opremo naj nabavim?
Za antene sem gledal tukaj: Trival - katero ppriporočate?
Kaj pa glede AP (router) in na sprejemni strani mrežne kartice?
Oba morata imeti možnost priključiti zunanjo anteno, moč oddajanja pa mora biti čim večja. Kateri model priporočate?
Katero opremo naj nabavim?
Za antene sem gledal tukaj: Trival - katero ppriporočate?
Kaj pa glede AP (router) in na sprejemni strani mrežne kartice?
Oba morata imeti možnost priključiti zunanjo anteno, moč oddajanja pa mora biti čim večja. Kateri model priporočate?
sudo poweroff
poweroff ::
Nekaj sem že našel: http://www.d128.com/wireless/, kajti Cisco Aironet zadeve so precej drage...
sudo poweroff
Jst ::
Jaz ti predlagam, da greš na wlan-sat.com portal in kontaktiraš človeka z nickom pujsek.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
pujsek_ ::
Hehe, pozdrav...
Jah majster nimaš dosti izbire, saj v poštev ti pridejo samo parabole + kakšen ojačevalec nebi škodil, če hočeš nemoteno delovanje...
Res, da so testi in postavitve lepo delovale tudi na 2x večji razdalji, vendar se moraš za konkretno postavitev, ki bo delala nemoteno v vseh vremenskih vplivih kar precej potruditi!
Če hočeš nekaj prišparat, lahko za kar nekaj manj denarja dobiš antene tudi pri nas z dodatnim kablom H-500 (5m) + konektorjem! Kar te pri trivalu pride še dodatnih 20EU.
Home WiFi antene
Glede hardwara, ti bi najbolj priporočal 2x D-Link stara APja DWL-900AP+, stvar res da včasih mal serje, vednar je zadeva daleč pred ostal konkurenco za tako velike razdalje!
Polek ti bi še priporočal en ojačevalec 500mW, dobiš v Pelugi v AUT, imamo pa tudi novega netgear uvoznika, ki obljublja da bomo tudi pri nas imeli v kratkem stvar na zalogi, če še je ni...
Jah majster nimaš dosti izbire, saj v poštev ti pridejo samo parabole + kakšen ojačevalec nebi škodil, če hočeš nemoteno delovanje...
Res, da so testi in postavitve lepo delovale tudi na 2x večji razdalji, vendar se moraš za konkretno postavitev, ki bo delala nemoteno v vseh vremenskih vplivih kar precej potruditi!
Če hočeš nekaj prišparat, lahko za kar nekaj manj denarja dobiš antene tudi pri nas z dodatnim kablom H-500 (5m) + konektorjem! Kar te pri trivalu pride še dodatnih 20EU.
Home WiFi antene
Glede hardwara, ti bi najbolj priporočal 2x D-Link stara APja DWL-900AP+, stvar res da včasih mal serje, vednar je zadeva daleč pred ostal konkurenco za tako velike razdalje!
Polek ti bi še priporočal en ojačevalec 500mW, dobiš v Pelugi v AUT, imamo pa tudi novega netgear uvoznika, ki obljublja da bomo tudi pri nas imeli v kratkem stvar na zalogi, če še je ni...
Welcome shop.wlan-sat portal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WiFi na površini 1,75 hektarja - nasvetOddelek: Omrežja in internet | 5813 (4030) | Daniel |
» | Long range WLAN z 2 hopiOddelek: Omrežja in internet | 4539 (3891) | wini |
» | Brezžična povezava (povezava z sosedom)Oddelek: Omrežja in internet | 1575 (1575) | mmaestro |
» | Koliko nese WLAN?Oddelek: Omrežja in internet | 1611 (1015) | pujsek_ |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12802 (9356) | pujsek_ |