» »

Prekinjanje wireles povezave ob obremenitvi

Prekinjanje wireles povezave ob obremenitvi

bastadu ::

Imam eno čudno težavo, in sicer imama s kolegom wileless mrežo za potrebe dostopanja do interneta za mene... Težava je v tem, ker se mi je že sedaj drugič naredilo, da imam nekakšne probleme s povezavo, in sicer če interneta ne uporabljam je povezava normalna (pinga z 0% packet loss), tudi MSN Messenger ali pa prva stran Googla se mi vredu odpre, čim pa odprem kakšno malo bolj požrešno zadevo (ki mora malo več podatkov prinesti) pa mi prekine wireless povezavo, kot bi zmanjkalo signala... Zanima me, če je že kdo imel podobne težave in kaj bi lahko bil vzrok za to? Potem kr naenkrat (ponavadi po kakšnem dnevu ali dveh) začne spet normalno delati, nevede da bi jaz karkoli takšnega spreminjal... Je pa zadeva zelo moteča, ker ponavadi ravno takrat rabim net...

Povezava je med AP Trendware in pa AP D-Link 900AP+. Hvala za pomoč:)

pujsek_ ::

Kot prvo ta d-link se ne rad kapira z drugimi proizvajalcami, včasih ga je treba resetniti in postiti brez štroma kakih 15min!

Da se ti pa sama povezava ob obremenitvi zruši, pa je težava s preslabim signalom! Lahko zadevo malo izboljšaš tako da na APju nastaviš pasovne širine na minimalno Tx 1-2Mbps in Rx 1-2Mbps! Ali dodaš kakšne zunanje antene...:\
Welcome shop.wlan-sat portal...

bastadu ::

In res, sem postavil d-linkov AP malo višje in zdej deluje vredu... Čeprav ne vem zakaj je prej dosti časa delal vredu na prejšnjem položaji... Hvala!
Aja, nastavljanje pasovne širine na minimalno vrednost ni nič pomagalo:P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hitrost internetne povezave za 4k na TV

Oddelek: Zvok in slika
258862 (8139) ...:TOMI:...
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22256982 (45541) Senitel
»

Filitriranje prometa pri ISP-jih

Oddelek: Omrežja in internet
423120 (2515) BlazP
»

IP-TV

Oddelek: Omrežja in internet
252040 (1449) Tody
»

ka je hitreje