Forum » Strojna oprema » usb ohišje in zaznava diska
usb ohišje in zaznava diska
ajagodnik ::
Živjo,
imam canyon usb 2.0 ohišje za 3,5" disk. Noter je 40gb WD disk, nastavljen na master, na novo formatiran z ntfs (prej je bil pa gor linux in grub v mbr). Ko ga priklopim, najprej usb potem štrom, mi ga le delno zazna (tako v winXP kot v linux). Pomaga samo, če dam enkrat ven/noter usb kabel, oz to ponovim dvakrat.
V linuxu sem moral to ponoviti tudi do 6x. Podobno dela tudi na drugem računalniku z winxp.
V linuxu "/var/log/messages" pokaže, da sistem vidi usb napravo disk, vendar rabi več poskusov, da mu potegne, da vidi tudi prvo in edino particijo.
A je to običajna praksa pri usb ohišjih ali je kaj narobe nastavljeno?
Hvala
imam canyon usb 2.0 ohišje za 3,5" disk. Noter je 40gb WD disk, nastavljen na master, na novo formatiran z ntfs (prej je bil pa gor linux in grub v mbr). Ko ga priklopim, najprej usb potem štrom, mi ga le delno zazna (tako v winXP kot v linux). Pomaga samo, če dam enkrat ven/noter usb kabel, oz to ponovim dvakrat.
V linuxu sem moral to ponoviti tudi do 6x. Podobno dela tudi na drugem računalniku z winxp.
V linuxu "/var/log/messages" pokaže, da sistem vidi usb napravo disk, vendar rabi več poskusov, da mu potegne, da vidi tudi prvo in edino particijo.
A je to običajna praksa pri usb ohišjih ali je kaj narobe nastavljeno?
Hvala
Tugo ::
identično ohišje in disk.
z USB in linuxom nimam izkušenj, imam pa odstranjen jumper in ti svetujem, da vsaj probaš to.
XP in USB deluje zelo lepo.
moj način: priklopim vse skupaj in vklopim stikalo. malo počaakaš, da se "naloži sistem" v ohišju in ga lepo najde. Probano na več različnih PCjih!
javi kako bo brez jumperja!
lp, T.
z USB in linuxom nimam izkušenj, imam pa odstranjen jumper in ti svetujem, da vsaj probaš to.
XP in USB deluje zelo lepo.
moj način: priklopim vse skupaj in vklopim stikalo. malo počaakaš, da se "naloži sistem" v ohišju in ga lepo najde. Probano na več različnih PCjih!
javi kako bo brez jumperja!
lp, T.
ajagodnik ::
ja, zdaj odvisno katero distribucijo imaš, v suse 9.2, se takoj po prikolpu pokaže v "Moj Računalnik"...
prej jo niti "fdisk -l" ni zaznal.
prej jo niti "fdisk -l" ni zaznal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava,iz eide diska bi rad presnel podatke preko eide conektorja pa ne greOddelek: Pomoč in nasveti | 2012 (1481) | alese |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3476 (2703) | Voluharr |
» | usb hdd corrupt transferOddelek: Pomoč in nasveti | 1916 (1729) | jest10 |
» | Notranji disk v zunanji diskOddelek: Strojna oprema | 3943 (3647) | Duhec |
» | Pomoč za enga, ki je malo manj pametn..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1114 (958) | HUDICEK25 |