Forum » Operacijski sistemi » diski pod linuxom
diski pod linuxom
laxxyy ::
V mašini imam dva diska. Na prvem imam inštalirane xp-je na drugem pa suse 9.2. Mene zanima kako bi se dalo videt pod susetom disk kjer so inštalirani xp ji ker imam tam en par datotek ,ki bi jih rad vidi v linuxi.
- spremenil: laxxyy ()
Gost ::
Naložiš/mountaš željeni disk:
mount /dev/hdax /mnt/win
/dev/hdax -> particija, ki jo želiš mountati
/mnt/win-> lokacija kamor mountaš
mount /dev/hdax /mnt/win
/dev/hdax -> particija, ki jo želiš mountati
/mnt/win-> lokacija kamor mountaš
Pithlit ::
Če imaš v mašini več kot en disk (oz karkoli več na ide vodilu) ne moreš govoriti le o hdax. Primer: imaš 2 HDD-ja in en CD-ROM. Prvi HDD je Primary Master == /dev/hda (particije se označujejo s številkami, torej /dev/hda1, /dev/hda2 ... /dev/hda*), CD-ROM je Primary Slave == /dev/hdb , in drugi HDD je Secondary Master == /dev/hdc . Torej bi bilo četrto IDE vodilo (Secondary Slave) označeno kot /dev/hdd.
Če imaš torej Windows na prvem HDD-ju (Primary Master) ga mountaš z # mount /dev/hda (seveda z ustreznimi opcijami). Če pa so na drugem disku (Secondary Master) jih pač mountaš z # mount /dev/hdc. ~velja za dotični primer~
Se opravičujem če sem preveč 'predaval'
Če imaš torej Windows na prvem HDD-ju (Primary Master) ga mountaš z # mount /dev/hda (seveda z ustreznimi opcijami). Če pa so na drugem disku (Secondary Master) jih pač mountaš z # mount /dev/hdc. ~velja za dotični primer~
Se opravičujem če sem preveč 'predaval'
Life is as complicated as we make it...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Gentoo] Kernel upgrade (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4869 (4395) | Trubadur |
» | Linux filesystem in particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1981 (1708) | BigWhale |
» | SuSE ne vidi FAT32 particijOddelek: Operacijski sistemi | 1107 (1038) | root |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5917 (4512) | TICKO |
» | Linux in ostali pogoniOddelek: Operacijski sistemi | 826 (741) | luka |