Forum » Omrežja in internet » Sosedov kabl
Sosedov kabl
Orchestra ::
Zivjo!
Zanima me,kako vzpostaviti LAN povezavo s sosedom,ki je 15m stran,in si zreva iz okna v okno.
Prebral sem si nekaj člankov na to temo.
Sosed ima kablski internet.Stvar je sledeča:kablske povezave ne bom uporabil,ker živim v bloku pa še vprasanje kako bi jo cez "luft" speljal.Ostane mi samo se brezžična povezava.Stvar se zaplete pri tem:Ali uporabiti 2xbrezžična mrežna kartica,ali1x navadna mrežna kartica,1x brezžična mrežna karticav ter brezžični ruter(ali pa brezžični hub...samo da je poceni oz. ceneje)
-Prosim pomagajte mi priti do dokaj poceni "brezžične" rešitve
-povezava mora biti NEODVISNA od sosedovaga racunalnika
Dean
Zanima me,kako vzpostaviti LAN povezavo s sosedom,ki je 15m stran,in si zreva iz okna v okno.
Prebral sem si nekaj člankov na to temo.
Sosed ima kablski internet.Stvar je sledeča:kablske povezave ne bom uporabil,ker živim v bloku pa še vprasanje kako bi jo cez "luft" speljal.Ostane mi samo se brezžična povezava.Stvar se zaplete pri tem:Ali uporabiti 2xbrezžična mrežna kartica,ali1x navadna mrežna kartica,1x brezžična mrežna karticav ter brezžični ruter(ali pa brezžični hub...samo da je poceni oz. ceneje)
-Prosim pomagajte mi priti do dokaj poceni "brezžične" rešitve
-povezava mora biti NEODVISNA od sosedovaga racunalnika
Dean
Gandalfar ::
Uporabnik s kablskim internetom naj si omisli AP router. Kabel do svojega racunalnika bo priklopil kar v ta router, prav tako kablski internet.
Tadrugi pa naj lepo kupi brezzicni wifi po moznosti s pigtail oz. kaksno usmerjeno anteno in jo usmeri vanj. Pa ne pozabit zakriptirat linka, ce nimata namena zadeve delit s celo sosesko.
Tadrugi pa naj lepo kupi brezzicni wifi po moznosti s pigtail oz. kaksno usmerjeno anteno in jo usmeri vanj. Pa ne pozabit zakriptirat linka, ce nimata namena zadeve delit s celo sosesko.
Orchestra ::
link#1
To je ruter-je pa še par modelov z isto ceno,tko ce se kermu da pogledat,prosim
link#2
Tukaj velja isto:ce imate boljso idejo..samo da ne bom kupil šare
Dean
----------------
samo oba linka sem ti skrajšal - P
To je ruter-je pa še par modelov z isto ceno,tko ce se kermu da pogledat,prosim
link#2
Tukaj velja isto:ce imate boljso idejo..samo da ne bom kupil šare
Dean
----------------
samo oba linka sem ti skrajšal - P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Predator ()
primus1024 ::
Predlagam, da pogledas na http://www.wlan-sat.com/modules.php?nam...
Je forum namenjen prav za wireless.
Drugače pa, na 15 m ti mora delati pravzaprav karkoli. Sam imam prav tako Linksys WRT54G in dela brez problemov. Če se odločiš zanj si potegni z neta Sveasoftov firmware, ki ti omogoči cel kup dodatnih funkcij.
Je forum namenjen prav za wireless.
Drugače pa, na 15 m ti mora delati pravzaprav karkoli. Sam imam prav tako Linksys WRT54G in dela brez problemov. Če se odločiš zanj si potegni z neta Sveasoftov firmware, ki ti omogoči cel kup dodatnih funkcij.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zamenjava komponentOddelek: Kaj kupiti | 1475 (1166) | jest10 |
» | Nakup Novega Compa Po KomponentahOddelek: Kaj kupiti | 4295 (3649) | cassiel |
» | MišoniOddelek: Kaj kupiti | 979 (904) | Mulh |
» | Sheranje interneta preko WLAN povezave?Oddelek: Omrežja in internet | 2524 (2287) | ABX |
» | Kateri brezžični router & kartico?Oddelek: Kaj kupiti | 1420 (1335) | Ignorant |