Forum » Zvok in slika » avi vs mpeg
avi vs mpeg
forplan ::
mene zanima kakšna je razlika med filmi avi in mpeg.
zanima me tudi kakšna je razlika meg mpeg-1 mpeg-2 in mpeg-3
zanima me tudi kakšna je razlika meg mpeg-1 mpeg-2 in mpeg-3
da se strinjam
gorann ::
mpeg1 je vcd. mpeg2 je svcd ali mpeg filmcki katere lahko gledamo tudi na dvdju(ni dvd video).mpeg3 je menda mpeg layer 3=mp3
avi in mpeg? hja ka pa vem kaj je kj, vem da je lahko avi vsak filmck v divx tudi, dv format je lahko avi, ce gledamo oznake same, nimam pojma kaj pomenijo kratice vse pa pomenijo filmcke.
mpeg filmck lahk pomeni vcd ali svcd ali pa filmck kompatibilen z dvd predvajalniki
mogoce se motim za velik se pa nisem zmotil;)
drugace pa google.com what is mpeg
what is avi:)
avi in mpeg? hja ka pa vem kaj je kj, vem da je lahko avi vsak filmck v divx tudi, dv format je lahko avi, ce gledamo oznake same, nimam pojma kaj pomenijo kratice vse pa pomenijo filmcke.
mpeg filmck lahk pomeni vcd ali svcd ali pa filmck kompatibilen z dvd predvajalniki
mogoce se motim za velik se pa nisem zmotil;)
drugace pa google.com what is mpeg
what is avi:)
SasoS ::
avi je samo container (tako kot zip recimo), nič ne pove o vsebini, edino pove osnovne informacije o filmu: velikost, bitrate, index keyframov in seveda kater codec ga zna dekompresirat. Teoretično lahko spraviš katerkol format v avi (od znanih divx, xvid, mp3, ac3, videl sem pa tudi že mpeg2 codece ki so pisali avi). Mpeg (film kot končnica mpg ki je združek videa in audia) je spet container, a precej bolj natančno definiran, predvsem zato da je lažje narest samostojne komponente. Tako se mpeg razlikuje ali drži mpeg1 (vcd) ali mpeg2 (dvd).
btw: vse grupe mpeg standardov se ne ukvarjajo z dejansko implementacijo stiskanja. Tako poznamo Mpeg-1, Mpeg-2 in Mpeg-4 ter Mpeg-7 ki je še v razvoju. Mp3 je del standarda Mpeg-1 in je točna oznaka Mpeg-1 layer III.
btw: vse grupe mpeg standardov se ne ukvarjajo z dejansko implementacijo stiskanja. Tako poznamo Mpeg-1, Mpeg-2 in Mpeg-4 ter Mpeg-7 ki je še v razvoju. Mp3 je del standarda Mpeg-1 in je točna oznaka Mpeg-1 layer III.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DLNA mreža za TV (PROGRAM)Oddelek: Programska oprema | 3710 (2856) | radmannsdorf |
» | DVD-video in ostali formatiOddelek: Zvok in slika | 2252 (2076) | fulgur |
» | seminarska - pomoč Bs Player ......Oddelek: Šola | 4255 (3709) | bobby |
» | Kartica za zajem videa iz zunanjih virov?Oddelek: Kaj kupiti | 2347 (2276) | kurjač |
» | AVI 2 VCDOddelek: Zvok in slika | 2153 (1944) | marS |