Forum » Pomoč in nasveti » ''move to, copy to'' ukaz
''move to, copy to'' ukaz
kingkong ::
torej ali mogoče kdo ve kako priti do tega ukaza (ob kliku z desno tipko miške).
nekoč sem dobil navodila za to, danes pa jih žal google ni hotel izpljuniti!
nekoč sem dobil navodila za to, danes pa jih žal google ni hotel izpljuniti!
harvey ::
Govorim za Explorer (Raziskovalec) označeno zadevo vlečeš z desno mišjo in spustiš. Odpre si ti menu o katerem govoriš.
to že, samo potem je potrebno tisto datoteko (npr. na desktopu) ročno zbrisati, ker imaš potem dve isti datoteki!
ukaz o katerem sprašujem je tak, da dejansko prenese datoteko z enega mesta na želeno mesto in ne naredi kopije, ki jo prenese.
ukaz o katerem sprašujem je tak, da dejansko prenese datoteko z enega mesta na želeno mesto in ne naredi kopije, ki jo prenese.
harvey ::
A to je pa druga pesem. Mislim, da ti to možnost naredi en dodatek ala Power Toys če se prav spomnim. Ali pa kak poseg v register.
ja nekaj takega, bom še enkrat pogledal po netu.
če pa slučajno kdo pozna rešitev, naj prosim to zapiše. havla!
če pa slučajno kdo pozna rešitev, naj prosim to zapiše. havla!
mano ::
ne vem če čist dobr razumem kaj bi ti želel naredit, ampak s pritiskom na tipko CTRL (medtem ko vlečeš datoteko) preklapljaš med ukazoma Move/Copy.
gre za to:ko označiš datoteko z desnim gumbom miške se odpre okno z opcijami. tu je mogoče dopolniti tudi opcijo COPY TO ali MOVE TO. teh opcij drugače ni.
vem da se v registru al nekje to da nardit, sam se ne spomnem več kako sem to enkrat že izvedu. je bilo pa to možno nardit v SP2, čeprav je bil drugačen od tistega uradnega z microsoftove strani, saj je bilo pred namestitivijo še mnogo možnosti kaj inštalirati in kaj ne. na žalost tega SP2 nimam več.
vem da se v registru al nekje to da nardit, sam se ne spomnem več kako sem to enkrat že izvedu. je bilo pa to možno nardit v SP2, čeprav je bil drugačen od tistega uradnega z microsoftove strani, saj je bilo pred namestitivijo še mnogo možnosti kaj inštalirati in kaj ne. na žalost tega SP2 nimam več.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program se ne izbrišeOddelek: Pomoč in nasveti | 816 (697) | kolitjer |
» | Izšel KDE 4.6Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7111 (6184) | Jst |
» | XP - Poganjanje programov v omejenem računu z administratorskimi pravicamiOddelek: Operacijski sistemi | 1187 (1062) | McMallar |
» | Premikanje avi datotek v explorerjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1202 (951) | Jose |
» | This means WAR! Windows Commander vs. Windows ExplorerOddelek: Programska oprema | 2202 (1667) | TheHijacker |