Forum » Pomoč in nasveti » Disk
Disk
Xenon ::
Moj problem!
Kupil sem nov disk in hotel posnet gor windose.. Začel z inštalacijo in vse je blo vredu vse lepo posname dokler pride do prvega restarta računalnika to je normaln da se nardi ponovni zagon sm potem pa bi mi moglo začet brat podatke iz diska pa mi kr na novo začne iz cdroma tko da gre inštalacija spet od začetka.. To je vse v redu 100%master slave itd. Potem pa sm dal nazaj notr stari disk in vse dela lepo tudi novega zazna kot slave in mi dela normalno sam da mam na starem sistem. Problem je v tem k sm dal novega na master je zelo dolgo trajalo da mi je zaznal na začetku zagona računanik tist primary master primary slve itd. Ko pa dam starega na master in novega na slave pa mi to zazna takoj.... Kabli niso težava ker dela z drugim disk. Sm mislu da je že disk novi fuč vendar dela normalno v windosih in vse lepo snema windose sm noče mi v drugo začet brat iz diska pr inštalaciji windosov..
Kupil sem nov disk in hotel posnet gor windose.. Začel z inštalacijo in vse je blo vredu vse lepo posname dokler pride do prvega restarta računalnika to je normaln da se nardi ponovni zagon sm potem pa bi mi moglo začet brat podatke iz diska pa mi kr na novo začne iz cdroma tko da gre inštalacija spet od začetka.. To je vse v redu 100%master slave itd. Potem pa sm dal nazaj notr stari disk in vse dela lepo tudi novega zazna kot slave in mi dela normalno sam da mam na starem sistem. Problem je v tem k sm dal novega na master je zelo dolgo trajalo da mi je zaznal na začetku zagona računanik tist primary master primary slve itd. Ko pa dam starega na master in novega na slave pa mi to zazna takoj.... Kabli niso težava ker dela z drugim disk. Sm mislu da je že disk novi fuč vendar dela normalno v windosih in vse lepo snema windose sm noče mi v drugo začet brat iz diska pr inštalaciji windosov..
www.igralec.com
DominusSLO ::
Mogoče pa le ni z jumperji vse v redu... Pazi na master-single varianto.
Ko se ti reštarta pc(prvič pri inštalaciji) naštimaj v biosu da se zažene iz novega diska.
Ko se ti reštarta pc(prvič pri inštalaciji) naštimaj v biosu da se zažene iz novega diska.
Xenon ::
To sm probal da mi v drugo štarta iz diska namest iz cdroma. Sm potem k hoče začet zaganjat iz disk neki časa traja je vse tiho:) pol pa mi vrže na cdrom k ga mam pod second device in spet normalno naprej
www.igralec.com
DominusSLO ::
pri master je razlika al je sam na kablu ali pa da je na slave kaj priklopljeno
master-single je če je sam
master-single je če je sam
droid ::
pobaj dat na cable select meni je tud dalav take težave pa ko sem dal tko je delal normalno
pviran3 ::
xp boot se inštalacija ne zažene(samo črtice izpisuje) samodenjo, razen če pritisneš kako tipko. Lepo pustiš in win z diska se zažene
sid911 ::
hja očitno imam enak problem kot ga je imel Xenon..namreč ko hočem inštalirat gre vse ok, pol ko se ponovno zažene mi izpiše da na disku ni operacijskega sistema. Sem poskusil še z jumperji malo se poigrat pa ni šlo...A je mogoče problem v tem da sem prej na disku mel linux? Ali je mogoče težava v disku?disk je WD 40 Gb, plata pa QDI Winnex.
ma kdo kako idejo?
ma kdo kako idejo?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
droid ::
western digital
jas sem mel dva diska WD in oba sta mogla bit naštimana na cable select da sta delala normalno
jas sem mel dva diska WD in oba sta mogla bit naštimana na cable select da sta delala normalno
pviran3 ::
Možno je, da je problem linux.
Zadevo sem odstranil tako, da sem šel v setup linuxa in tm, ko delaš particije vse izbrisal, potem pa shranil in zaprl. Potem je delal
Zadevo sem odstranil tako, da sem šel v setup linuxa in tm, ko delaš particije vse izbrisal, potem pa shranil in zaprl. Potem je delal
sid911 ::
jas tut linux sumim..ker ko sem nalagal linux je vse ok delalo..
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako preklopiti dodatni trdi disk na osebni računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 7062 (6745) | JanezC |
» | Problem pri nameščanju windowsa (prosim za pomoč- hvalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1597 (1308) | malini |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3274 (2298) | Blind |
» | SuSE 8.0 Atempting to kill init...Oddelek: Pomoč in nasveti | 973 (882) | freejack |
» | RAID FAkjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1954 (1658) | Paramedic |