Forum » Operacijski sistemi » Namestitev linuxa
Namestitev linuxa
alkoo ::
Torej ta wikend bi rad namestil linux...de mal probam
V mašini mam 2 diska (60GB 7200 + 20GB 5400 = 4 particije). In zdej bi jz rad namestil linux na ta hitrejši disk. In tle mi nastane problem...
Hotu sm že namestit slo-tech linux. In treba je izbrat disk kamor pol avtomatsko nardi particije (tak sm zastopu). In nebi rad de mi tak povozi sistem in 3 particije.
Tak de me zanima: kak naj namestim na ta disk linux? A potegnem dol npr. partition magic pa nardim ene 2 linux particije že v naprej al kak naj se drugač izognem particioniranju celega diska?
Pa še tole: je treba kej posebej še pazit de mi ne bo boot loader pozabu na windows pol? Kr bi ga rad še (zaenkrat) obdržal.
Že vnaprej lepa, lepa hvala!
LP
V mašini mam 2 diska (60GB 7200 + 20GB 5400 = 4 particije). In zdej bi jz rad namestil linux na ta hitrejši disk. In tle mi nastane problem...
Hotu sm že namestit slo-tech linux. In treba je izbrat disk kamor pol avtomatsko nardi particije (tak sm zastopu). In nebi rad de mi tak povozi sistem in 3 particije.
Tak de me zanima: kak naj namestim na ta disk linux? A potegnem dol npr. partition magic pa nardim ene 2 linux particije že v naprej al kak naj se drugač izognem particioniranju celega diska?
Pa še tole: je treba kej posebej še pazit de mi ne bo boot loader pozabu na windows pol? Kr bi ga rad še (zaenkrat) obdržal.
Že vnaprej lepa, lepa hvala!
LP
moj_nick ::
Naredi eno Linux particijo s partition magicom in potem TOČNO TO izberi med setupom, ki ti jo bo potem še enkrat formatiral.
Bootloader je pameten, dokler imaš Windowse na disku, jih lahko zbootaš.
Bootloader je pameten, dokler imaš Windowse na disku, jih lahko zbootaš.
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win10 back-up in namestitev Linux OS (dual boot, en notranji disk na laptopu)Oddelek: Operacijski sistemi | 2563 (2261) | zero_max |
» | Linux - particioniranjeOddelek: Operacijski sistemi | 1238 (1002) | Daedalus |
» | Uninstall Suse Linux 10?Oddelek: Operacijski sistemi | 2242 (1860) | Gapi |
» | Partricije ter win XP in RH9Oddelek: Operacijski sistemi | 1260 (1094) | DixieFlatline |
» | Namestitev Red Hat 7.3 <- priklop particije ??Oddelek: Operacijski sistemi | 1082 (961) | CWIZO |