Forum » Operacijski sistemi » softwerski raid
softwerski raid
pblaz ::
imam gentoo linux inštaliran na prvi ide disk (/dev/hda). zdaj pa bi rad uporabljal še dva Seagate 80 Gb SATA diska v raid 0 načinu.
v kernelu (2.6) sem omogočil podporo za raid ter sata kontrolerju za mojo plato. Diska delujeta (lahko ju mountam, pišem po njiju) - pojavita pa se kot /dev/sda in /dev/sdb pa tudi kot /dev/sg0 /dev/sg1. Zakaj?
Problem pa je v postavitvi raid polja - naredil sem sledeče:
- emerge mdadm
- emerge raidtools
-v /etc/raidtab sem napisal:
raiddev /dev/md0
raid-level 0
nr-raid-disks 2
persistent-superblock 1
chunk-size 4
device /dev/sda
raid-disk 0
device /dev/sdb
raid-disk 1
- mkraid /dev/md0
- naredil še mke2fs -j /dev/md0 za ext3 datotečni sistem
Hja ..... zadeva do sem deluje ..... /dev/md0 lahko uporabljam, težava pa nastopi, ko računalnik ponovno poženem - pravi, da je napaka z raid poljem in računalnik deluje le v single user načinu.
no, potem sem se prijavil in vrgel vse, kar se tiče raida ven, zdaj pa bi vam bil zelo hvaležen, če bi mi pomagali rešiti problem. sem kaj še pozabil dat v kernel al kaj?
v kernelu (2.6) sem omogočil podporo za raid ter sata kontrolerju za mojo plato. Diska delujeta (lahko ju mountam, pišem po njiju) - pojavita pa se kot /dev/sda in /dev/sdb pa tudi kot /dev/sg0 /dev/sg1. Zakaj?
Problem pa je v postavitvi raid polja - naredil sem sledeče:
- emerge mdadm
- emerge raidtools
-v /etc/raidtab sem napisal:
raiddev /dev/md0
raid-level 0
nr-raid-disks 2
persistent-superblock 1
chunk-size 4
device /dev/sda
raid-disk 0
device /dev/sdb
raid-disk 1
- mkraid /dev/md0
- naredil še mke2fs -j /dev/md0 za ext3 datotečni sistem
Hja ..... zadeva do sem deluje ..... /dev/md0 lahko uporabljam, težava pa nastopi, ko računalnik ponovno poženem - pravi, da je napaka z raid poljem in računalnik deluje le v single user načinu.
no, potem sem se prijavil in vrgel vse, kar se tiče raida ven, zdaj pa bi vam bil zelo hvaležen, če bi mi pomagali rešiti problem. sem kaj še pozabil dat v kernel al kaj?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MBWE-WL 1 TB nadgradnja na 2 TBOddelek: Pomoč in nasveti | 2119 (1745) | sas084 |
» | Software raid 1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11780 (10922) | uporabniik |
» | [Ubuntu] SambaOddelek: Programska oprema | 1849 (1639) | black ice |
» | Fedora 12 - migracija /home na raid particijoOddelek: Operacijski sistemi | 2598 (2429) | BlueRunner |
» | [ Linux ] RAID problem ...Oddelek: Operacijski sistemi | 1456 (1382) | kekz |