Forum » Pomoč in nasveti » IRQ_not_less_or_equal in sesuvanje sistema
IRQ_not_less_or_equal in sesuvanje sistema
kingkong ::
imam hud probelm, ki mi para živce!
pred kratkim sem zamenjal plato in procesor (sedaj imam 64bitnega).
stvar lepo zložim skup. naložim software za osnovne komponenete:grafična, blabla...
in začeli so se problemi:vsake tok časa se winsi sesujejo, pokaže se prelepi modri zaslon, ki me vedno opozarja isto: IRQ_not_less_or_equal, javlja pa tudi napako v zvezi z win32k.sys.
prvi problem naj bi bil povezan z driverji od grafične (vsaj to so namignili na številnih forumih), pri drugem pa sem dobil kopico odgovorov in možnosti tako da sedaj preprosto ne vem kaj storiti.
zamenjal se driverje (dal sem gor starejše, ki so prej brez problemov delovali).
ali je mogoče kdo imel podobne probleme, ali je možno da je za problem kriv 64bitni procesor (čeprav sam menim, da to ni pravi vzrok!).
--------------------------
dopolnil sem ti naslov - P
pred kratkim sem zamenjal plato in procesor (sedaj imam 64bitnega).
stvar lepo zložim skup. naložim software za osnovne komponenete:grafična, blabla...
in začeli so se problemi:vsake tok časa se winsi sesujejo, pokaže se prelepi modri zaslon, ki me vedno opozarja isto: IRQ_not_less_or_equal, javlja pa tudi napako v zvezi z win32k.sys.
prvi problem naj bi bil povezan z driverji od grafične (vsaj to so namignili na številnih forumih), pri drugem pa sem dobil kopico odgovorov in možnosti tako da sedaj preprosto ne vem kaj storiti.
zamenjal se driverje (dal sem gor starejše, ki so prej brez problemov delovali).
ali je mogoče kdo imel podobne probleme, ali je možno da je za problem kriv 64bitni procesor (čeprav sam menim, da to ni pravi vzrok!).
--------------------------
dopolnil sem ti naslov - P
- spremenil: Predator ()
XCom ::
Tudi sam sem imel podobne probleme kot ti.
Pomagala je zamenjava RAMa, čeprav so mi vsi testi pokazali, da je z ramom vse v redu. Prav tako ima dosti plat (predvsem Nforce) probleme z nekatermi firmami ramov.
Po zamenjavi ramov, pa sistem dela ko šus, ter povsem stabilno (se mi še ni sesulo).
Lahko je kriv tudi bios, potem pa mi že zmanjka idej.
Vztrajnost se izplača.
Pomagala je zamenjava RAMa, čeprav so mi vsi testi pokazali, da je z ramom vse v redu. Prav tako ima dosti plat (predvsem Nforce) probleme z nekatermi firmami ramov.
Po zamenjavi ramov, pa sistem dela ko šus, ter povsem stabilno (se mi še ni sesulo).
Lahko je kriv tudi bios, potem pa mi že zmanjka idej.
Vztrajnost se izplača.
ganzi ::
Tako kot je bastadu rekel, da je primerno na sveže naložiti sistem ob menjavi osnovne...
Tako da je to prvo kar moraš poskusiti če še nisi.
Tako da je to prvo kar moraš poskusiti če še nisi.
LP
gzibret ::
Poskusi pogledat v device manager, če 2 napravi uporabljata isti IRQ. Jaz sem imel nestabilni sistem, ker je zvočna kartica uporabljala neki IRQ (mislim da 5), ki je že bil zaseden. Ko sem ročno uštimal zadevo je stvar laufala bp.
Vse je za neki dobr!
možno je, da je problem v ramu (res je da ga še nisem stestiral!).
sistem pa sem naložil na novo, tko da...
bom pogledal še te irq-ju.
sistem pa sem naložil na novo, tko da...
bom pogledal še te irq-ju.
DominusSLO ::
Tvoj problem mi "diši" po overclocku... Po moje si napačno nastavil bios, obvezno pa naloži sistem na nenavit comp..
PS voltaže na auto niso vedno optimalne
PS voltaže na auto niso vedno optimalne
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
MKrmec ::
Winse se enkrat gor!! A ne razumes? 2 sta ti ze povedala
To bo 100% ti jest pravm sm mel ze 3x to srajne.
To bo 100% ti jest pravm sm mel ze 3x to srajne.
pa sej sm winse dal na frišno sformatiran disk, razumeš!
memtest je pokazal napake na ramu, zdej testiram s sposojenim ramom-bomo vidli če se bojo problemi pojavljal!
memtest je pokazal napake na ramu, zdej testiram s sposojenim ramom-bomo vidli če se bojo problemi pojavljal!
DominusSLO ::
pa sej je povedal v njegovem drugem postu
zgleda pa da je že našu problem
zgleda pa da je že našu problem
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
no ja, vsaj krešne ne več (zamenjava rama očitno deluje).
ne morem pa izločiti tistega prekletega IRQ_LESS_OR_EQUAL (vem da je problem u driverjih, samo ne vem zakaj prej nisem imel teh problemov).
ne morem pa izločiti tistega prekletega IRQ_LESS_OR_EQUAL (vem da je problem u driverjih, samo ne vem zakaj prej nisem imel teh problemov).
sej ni panike MKrmec!
u glavnem:kako naj rešim problem s temi IRQju, a se da kje to nastavit (v system-device managerju ni nobenega vprašaja pred nobeno komponento in vsi driverji delajo kao u redu)!
u glavnem:kako naj rešim problem s temi IRQju, a se da kje to nastavit (v system-device managerju ni nobenega vprašaja pred nobeno komponento in vsi driverji delajo kao u redu)!
dejte mi še en nasvet:imam gigabytovo plato K8NS Pro in probleme imam z silicon sata driverji. ko namreč inštaliram speedfan in ga poženem dobim moder zaslon (smešno ne!) in izpiše da je problem v SI3112r.sys (driver sata).
poskusil sem downloaudat driver z gigabytove strani, vendar zgleda da ga ne inštalira, drugih driverjev pa enostavno ne dobim na netu. kaj mi je storiti?
poskusil sem downloaudat driver z gigabytove strani, vendar zgleda da ga ne inštalira, drugih driverjev pa enostavno ne dobim na netu. kaj mi je storiti?
AngelOfDeath ::
Maš vse najnovejše voznike ?
Poskusiš lahko tudi ročno nastavit IRQ-je samo ta problem je bil ponavadi pri starih ploščah
Vrže še kdaj kaki drugi error ven ali samo tega ?
Poskusiš lahko tudi ročno nastavit IRQ-je samo ta problem je bil ponavadi pri starih ploščah
Vrže še kdaj kaki drugi error ven ali samo tega ?
AngelOfDeath ::
kingkong ne inštaliraj speedfan-a
edit: slovnica
edit: slovnica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AngelOfDeath ()
javlja mi v glavnem dve napaki:SI3112r.sys in win32k.sys.
pri prvem nekako sklepam, da gre za sata driver, pri drugem javlja napako za driverje grafične?
dobil sem stran z sata driverji (http://www.short-media.com/download.php..., vendar ne vem kateri so pravi!
speed fan sem sprobal, da bi videl ali se vsakič sistem sesuje-in se je!
pri prvem nekako sklepam, da gre za sata driver, pri drugem javlja napako za driverje grafične?
dobil sem stran z sata driverji (http://www.short-media.com/download.php..., vendar ne vem kateri so pravi!
speed fan sem sprobal, da bi videl ali se vsakič sistem sesuje-in se je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzrok za BSoDOddelek: Strojna oprema | 1008 (760) | McAjvar |
» | Blue screen IRQ address not less or equalOddelek: Pomoč in nasveti | 1046 (954) | Netrunner |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2798 (2675) | jELKO |
» | BSOD v XPjih - IRQL driver not less or equal - sistem se mi sesuva ko hočem dostopatOddelek: Strojna oprema | 1252 (1117) | mafijc |
» | 2diska@sata si3112 = problemOddelek: Pomoč in nasveti | 965 (833) | fictionel |