» »

najhitrejša konfiguracija za prenosnik

najhitrejša konfiguracija za prenosnik

pulsar ::

katera izmed konfiguracij za prenosnik je najhitrejša.
Vse ostale komponente so iste

1. Intel® Celeron® M Processor 330 1.40GHz,
512kB cache (centrino technology), 265 rama

2.intel celeron 2400, 512 rama
3. intel celeron 2800, 256 rama

tomaz321 ::

Odvisno kaj misliš z računalnikom počet!

Moj nasvet je :

1. izogibaj se navadnih procesorjev v notebooku (lahko so problemi s pregrevanjem, veliko manjša je avtonomija in lahko imajo zelo tuleče ventilatorje)
2. Danes je že kar dobro imeti 512 rama na enmu slotu, da lahko mogoče kasneje še nadgradiš (nisi navedel kako hiter ram je notri)
3. Tudi plate se med seboj razlikujejo, zato je odvisno od proizvajalca (ni vse samo procesor in ram)
4. Sprobaj računalnik (obstajajo že programi za testiranje notebookov, ki ga neseš na USB flash disku sabo in ga tam samo zaženeš in takoj dobiš rezultate o hitrosti)
5. Če ga nameravaš uporabiti tudi za igre & podobno, malo glej tudi po grafičnih karticah oz. vsaj možnostih za nadaljno vgradnjo!

Odg. na kater je hitrejši ni enostaven, zato povej zakaj ga rabiš!

emc2 ::

ja rabim ga za vsega po malo: net, pisanje, igre...
uglavnem pa bo doma (na štromu). bo pa užgan kar lep del dneva, je to lahko problematično za prenosnike

tomaz321 ::

A si ti isti avtor, kot avtor izvornega sporočila?

Še vedno ni dovolj informacij. Če želiš igrati igrice druge od card/board/table games (soliter,..) rabiš 3d pospeševalnik (beri grafično kartico). Danes je wireless router zelo poceni, zato se splača gledati tudi to, da ima notebook wireless LAN!

Firme, ki po mojem mnenju sodijo v najvišji rang so: IBM, Dell, Toshiba, HP Compaq
Firme, katerim bi jaz še zaupal: Fujitsu Siemens, Gericom (sedaj so boljši kot pred leti), Asus, Acer, mogoče še kakšen Chiligreen
Ostalih firm (ki jih tudi običajno ne najdeš na svetovnem spletu) se jaz raje izogibam : vsi -NOTEi (GERY-, SLO-, TRO-), butterfly & co.

Po mojem mnenju so trenutno najboljše zadeve (cenovno gledano):
Kakšen HP nx9105 2800+, ki bi mu jaz dodal še 256 MB rama ; al pa tale isti HP samo z manjšim diskom in brez wirelessa (kar bi jaz dokupil)
Al pa tale HP, ki ima že 64-bitni procesor, ki bo v prihodnosti postal nuja, če boš želel poganjati novejše windowse, in ima tudi 512 MB rama, večji disk in dvd pekač
Al pa v anni.si Gericom Hummer AMD za 245.900 SIT, ki ima dokaj dobro grafično v primerjavi s prejšnima in ima že 512 rama, ima tudi DVD pekač, vendar pa nima wireless LANa

Med temi bi se jaz odločal, če bi gledal cene do 300k SIT (in kupoval pri nas)!

Jaz bi celo raje vzel kakšnega Pentiuma centrina, sam če bi ga dobil v kakšni dobri akciji in ne v naših NOTE-jih & co.

Drugače so pa kakšne dobre akcije v tujini, kjer npr. lahko dobiš centrino procesor (1.6), 9700 128MB, 512 RAM,....in še kakšna firma ala Fujitsu Siemens za 1300 EUR, glej npr. www.saturn.de akcijski katalog)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomaz321 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916739 (7700) Seb4
»

Kateri prenosnik ? (strani: 1 2 )

685085 (3954) _marko
»

Kateri 15,4WXGA prenosnik do 250.000sit?

151586 (1460) CCfly
»

ComTron prenosniki...

253159 (2672) DjTonic
»

Nakup prenosnika, žnjtič

402108 (1565) Wolfram

Več podobnih tem