Forum » Strojna oprema » AMD46 killer
AMD46 killer
Wendol ::
Ali je možno, da bi AMD64 bil razlog za unesposobljanje priklopljenih USB naprav (tipkovnica, miška, Joystic...)
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
Zheegec ::
Kako pa? Pošlje "self destruct request"? Plata že mogoče...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
xenon74 ::
imaš slučajno priključeno kakšno starejšo PCI kartico ali kaj podobnega, kar ne podpira IRQ sharing.
Poglej če si kakšna naprava deli IRQ skupaj z USB kontrolerjem - če je možno začasno izklopi to napravo, da vidiš če se sistem še obeša.
X74
Poglej če si kakšna naprava deli IRQ skupaj z USB kontrolerjem - če je možno začasno izklopi to napravo, da vidiš če se sistem še obeša.
X74
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319
Caligula ::
Ne. Nastavitve, ki jih imas so take, da sistem ne deluje 100% stabilno in to ti zaserje USB priklop.
Na novo nastavi vse v biousu v smeri vecje stabilnosti-ohlapni timingi RAMa,.. in probaj. Pa dobro preveri, da ni ob maticni kak kovinski koscek, vijak,.. ker se to rado zgodi, da kak tak brezvezen koscek dela kratek stik in pol recimo USBji nagajajo,...
Meni se je to zgodilo ze dvakrat na razlicnih platah. NAzadnje na A64 sistemu.
Na novo nastavi vse v biousu v smeri vecje stabilnosti-ohlapni timingi RAMa,.. in probaj. Pa dobro preveri, da ni ob maticni kak kovinski koscek, vijak,.. ker se to rado zgodi, da kak tak brezvezen koscek dela kratek stik in pol recimo USBji nagajajo,...
Wendol ::
Ne. Nastavitve, ki jih imas so take, da sistem ne deluje 100% stabilno in to ti zaserje USB priklop.
Vprašanja:
- na osnovi česa predpostavljaš, da imam sistem nastavljen tako, da NE DELUJE 100% stabilno in kako bi ga nastavil na 100% stabilno?
- kako nastavim BIOS, da je stabilnost večja, prosim malo bolj razloži "ohlapni timingi rama"
- matično sem "skeniral" in ni nobenih kovinskih ostankov
- ja, jest mam tud A64 sistem in mi full seka po USB priključkih.
Poskušali smo z vso diagnostiko in nismo uspeli odkriti, kje je napaka. Zdej mi bodo menjali matično. Samo vprašanje, če mi ne bodo našli defekta na matični, se zna zgoditi, da mi bodo dali isto matično nazaj.
Kako si ti rešil problem na sistemu A64. Je lahko sisitem sam kot tak razlog za napake???
Moj sisitem:
- Procesor AMD64 ATHLON 754 1MB predpomnilnik
- Osnovna plošča MSI K8N NEO PLATINUM (za ATHLON64)
- Grafična kartica WinFast GeForce6600 GT 128MB AGP
- RAM GEIL 2x512 DDR 200
- Trdi disk SEAGATE 120GB z 8 MB cache
- Napajalnik 420W
- Uporabljam Genius brezžično miško.
HVALA vsem za gornje komentarje
Ker se to dogaja-ce nekaj ne stima se pogosto zgodi, da USB zacne nagajat. Ali pise, da je naprava, ki jo priklopis v okvari ali podobne cvetke.
Daj timinge RAMov v biosu recimo na 3,3,3,10 pa tko.
Lahko tudi, da so kaj RAMi krivi oz nekompatibilni ipd. Tudi to je mozno.
PA probaj se enkrat rocno odinstalirat v device managerju USB driverje pa se enkrat nalozi tiste s CDja za plato,..
Daj timinge RAMov v biosu recimo na 3,3,3,10 pa tko.
Lahko tudi, da so kaj RAMi krivi oz nekompatibilni ipd. Tudi to je mozno.
PA probaj se enkrat rocno odinstalirat v device managerju USB driverje pa se enkrat nalozi tiste s CDja za plato,..
PA resetiraj CMOS.
To sem moral sam spet narest ravno prejle, ko so mi zaceli USBji srat spet. Sem mel slabo nastimane RAMe.
Skratka z jumperjem-v knjigi od plate ti pise keri je to-sprazni CMOS.
Ali pa vrzi ven baterijo, odklopi napajalni kabel z racunalnika pa se kak kabel za katerega sumis, da bi lahko tudi minimalni tok tekel v racunalnik... za kako minuto in pol vse daj nazaj in zalaufaj. Spet bos moral nastavit bios oz dat na default pa probaj.
To sem moral sam spet narest ravno prejle, ko so mi zaceli USBji srat spet. Sem mel slabo nastimane RAMe.
Skratka z jumperjem-v knjigi od plate ti pise keri je to-sprazni CMOS.
Ali pa vrzi ven baterijo, odklopi napajalni kabel z racunalnika pa se kak kabel za katerega sumis, da bi lahko tudi minimalni tok tekel v racunalnik... za kako minuto in pol vse daj nazaj in zalaufaj. Spet bos moral nastavit bios oz dat na default pa probaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Geil Value 3200 2x512 OCOddelek: Navijanje | 1314 (987) | HyperGL |
» | smiselnost navijalnega compa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 6698 (5379) | pinx |
» | A64 3000+ acting upOddelek: Strojna oprema | 1752 (1093) | PrimozR |
» | sempron 3000+ oz 2800+ do kolk (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3945 (3360) | AndrewSmith |
» | PC2700 na 467Mhz pri 2,2,2,5Oddelek: Navijanje | 2651 (1856) | BaRtMaN |