Forum » Omrežja in internet » Pomoč za priklop ruterja
Pomoč za priklop ruterja
kanabis ::
Kupil sem ruter v Bigbangu, sedaj če mi samo kdo pove kako ga točno priklopim.
Sam sem ga pač dal za ADSL modemom in nato v moj PC.
Sedaj pa ne vem kako naprej saj niti moj PC nima povezave z netom.
Nekaj sem bral da če v Internet Explorer vpišeš svoj IP bi moral videt ruter oziroma nastavitve, samo se to ne zgodi, ker se mi javi da ni povezave.
Zdaj mislim da ne dela mprav..če mi lahko kdo z parimi stavki napiše postopek bi bil zelo hvaležen.
Sem iskal po starih postih, samo večina sprašuje bolj napredne zadeve in probleme.
Hvala
Sam sem ga pač dal za ADSL modemom in nato v moj PC.
Sedaj pa ne vem kako naprej saj niti moj PC nima povezave z netom.
Nekaj sem bral da če v Internet Explorer vpišeš svoj IP bi moral videt ruter oziroma nastavitve, samo se to ne zgodi, ker se mi javi da ni povezave.
Zdaj mislim da ne dela mprav..če mi lahko kdo z parimi stavki napiše postopek bi bil zelo hvaležen.
Sem iskal po starih postih, samo večina sprašuje bolj napredne zadeve in probleme.
Hvala
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Imam DIGITUS NETWROK DN 11005.
Zraven nisem dobil nič, samo navodila v nemščini in angleščini.
Aha tore jto glede IP naslova sem prvo naredil narobe kako pa vem IP routerja?
Kaj je še pomebno?
Pol za drug računalnik bi pa moralo če je vklopljen DHCP delovat z avtomatičnim IP nastavljenim. Kje pa DHCP vklopim?
KAj se bojo nastavitve pokazale ko se povežem z ruterjem?
Zraven nisem dobil nič, samo navodila v nemščini in angleščini.
Aha tore jto glede IP naslova sem prvo naredil narobe kako pa vem IP routerja?
Kaj je še pomebno?
Pol za drug računalnik bi pa moralo če je vklopljen DHCP delovat z avtomatičnim IP nastavljenim. Kje pa DHCP vklopim?
KAj se bojo nastavitve pokazale ko se povežem z ruterjem?
Daedalus ::
> Zraven nisem dobil nič, samo navodila v nemščini in angleščini.
Preber navodila...
Preber navodila...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Taras_Bulba ::
IP od routerja je verjetno 192.168.1.1
Tam imaš vse nastavitve, tudi DHCP. Na routerju potem tudi nastaviš način dostopa do interneta, vpišeš gesla...
Sicer pa, če si dobil zraven navodila, je to to.
Tam imaš vse nastavitve, tudi DHCP. Na routerju potem tudi nastaviš način dostopa do interneta, vpišeš gesla...
Sicer pa, če si dobil zraven navodila, je to to.
Saj zato pišem, ker ne razumem.
Takih pripomb ne rabim, prosim samo za pomoč v parih stavkih, kako in kaj po priklopu ruterja...hvala
Takih pripomb ne rabim, prosim samo za pomoč v parih stavkih, kako in kaj po priklopu ruterja...hvala
Aha no tako sem rabil, da vsaj vem kje začet probavat..hvala
Taras_Bulba ::
Glede DHCP: probi kaj ti bolj ustreza - vklopljen DHCP ali vnaprej določeni IP. Men je DHCP precej sral, pa tud omrežna soseščina ni delala najboljš. Pa mreža ni delala z vklopljenim DHCP in na enmu računalniku vnaprej določenim IP. Sicer je to router WRT54g, samo človek bi pričakoval, da bo določen IP povozil DHCP. No ja.
Sem uredil, nobeden mi ni povedal da v ruterju treba vpisat siolove strežnike. Čim sem to vnesel je začelo delat, DHCP sem pa že prej vklopil, tako da mi avtomatsko poštela IP-je. hvala vsem za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kanabis ()
pibomarco ::
Pozdravljeni.. Zanima me ali je možno priklopiti brezžični router na še en brezžični router(priklopljena s cca 10-15m kablom) Je to izvedljivo?
hvala
hvala
Let's bypass all the bullshit and get naked!
pibomarco ::
gre se da bom imel v sobah 12 računalnikov na brezžično povezavo v prvem in drugem nadstropju. V pritličju imam router in iz njega je trenutno napeljan kabel do prvega nadstropja v dostopno točko, vendar je signal še vedno prešibak. V mislih sem imel predvsem to da bi namesto te dostopne točke postavil še en brezžični ruter in iz tega ruterja potegnil še kakšne dve dostopne točke? Je to mogoče?
trenutno imam tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/114044...
pač razmišljal sem da bi še enega takega kupil.
Hm načeloma ja praviš.. Se priklopi kabel in napajanje pa bo zadeva funkcionirala ali ni to tako enostavno?
hvala, lp
trenutno imam tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/114044...
pač razmišljal sem da bi še enega takega kupil.
Hm načeloma ja praviš.. Se priklopi kabel in napajanje pa bo zadeva funkcionirala ali ni to tako enostavno?
hvala, lp
Let's bypass all the bullshit and get naked!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pibomarco ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5726 (4067) | Daniel |
» | Router kot dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 4027 (2648) | BlaY0 |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6716 (5029) | maremare |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3074 (2641) | Invictus |
» | Povezava dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 7603 (7195) | Leet1337 |