Forum » Operacijski sistemi » uporaba linux
uporaba linux
Screamboy ::
mene zanima kera distribucija linux se uporablja največ za workstation?
ker bi jo jaz potem mal preizkusil kako to deluje ;)
mandrake pač ni zame debian za server mi sam lepo slacware me neka zajebava nedeluje oz negre niti namestiti vedno neka napaka ko že namešča na disk suse tud mi ni všče kaj še potem preostane? za workstation?
ker bi jo jaz potem mal preizkusil kako to deluje ;)
mandrake pač ni zame debian za server mi sam lepo slacware me neka zajebava nedeluje oz negre niti namestiti vedno neka napaka ko že namešča na disk suse tud mi ni všče kaj še potem preostane? za workstation?
Poldi112 ::
Nisem najbolj razumel kaj je z debian? Ce ga imas na serverju si ga daj se na desktop.
Drugace pa je Fedora najpopularnejsa. Pa Ubuntu bojda postaja.
Drugace pa je Fedora najpopularnejsa. Pa Ubuntu bojda postaja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
saj premišljeval sem da bi ga dal še za deskop ker mislim da ima tudi kar veliko podporo ali?
Daedalus ::
Probaj Ubuntu, ki je lepo za desktop uporabo pripravljen debian. Če že uporabljaš debiana za server, pol res ne vem, zakaj ga ne bi za desktop...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
gpg ::
Če je možno kaj sklepati s statistike obiskanosti strani distrowatch.com, je s popularnostjo takole:
1. Mandrakelinux 1407
2. Fedora 1277
3. SUSE 943
4. MEPIS 893
5. Debian 859
6. KNOPPIX 817
7. Slackware 644
8. Gentoo 641
9. Ubuntu 600
10. Damn Small 494
Scream, kaj pričakuješ od distribucije?
PS
Je kdo pripravlje dopolniti primerjalno tabelo distribucij?
1. Mandrakelinux 1407
2. Fedora 1277
3. SUSE 943
4. MEPIS 893
5. Debian 859
6. KNOPPIX 817
7. Slackware 644
8. Gentoo 641
9. Ubuntu 600
10. Damn Small 494
Scream, kaj pričakuješ od distribucije?
PS
Je kdo pripravlje dopolniti primerjalno tabelo distribucij?
ql000 ::
Suse 9.1 rulz (če mene vprašaš se kaka Fedora Core X lahk 15x skrije, pa to govorim iz izkušenj!!)
christooss ::
Ubuntu rules! Moja mtka ga bo imela v enem tednu gor sam de spizdi za kšne tri ure pol pa:
cHRü$tooß: Mati to je Ubuntu.
mati od cHRü$tooßa: A ma internet
cHRü$tooß: Da. Če klikneš na to ikono se ti prižge Brskalnik. Če na tole drugo pa pregledovalnik pošte.
mati od cHRü$tooßa: Kul pol a ma pasjanso pa kralja.
cHRü$tooß: Seveda mati ima tudi Writer ki je isto kod Word.
mati od cHRü$tooßa: Aja kul pol. Joj kje pa so Moji dokumenti! Ti mulc hudičev vse si mi zbrisov
(cHRü$tooß se usede pred računalnik in naredi bližnjico Moji dokumenti ki kaže na /HOME/mati od cHRü$tooßa in mati od cHRü$tooßa skače v luft od veselja ker bo lahko gledala pps-e )
(cHRü$tooß mati nauči uporabljati besedico PON in POFF in od takrat naprej se mati ne loči več od linuxa ker igra igrice)
cHRü$tooß: Mati to je Ubuntu.
mati od cHRü$tooßa: A ma internet
cHRü$tooß: Da. Če klikneš na to ikono se ti prižge Brskalnik. Če na tole drugo pa pregledovalnik pošte.
mati od cHRü$tooßa: Kul pol a ma pasjanso pa kralja.
cHRü$tooß: Seveda mati ima tudi Writer ki je isto kod Word.
mati od cHRü$tooßa: Aja kul pol. Joj kje pa so Moji dokumenti! Ti mulc hudičev vse si mi zbrisov
(cHRü$tooß se usede pred računalnik in naredi bližnjico Moji dokumenti ki kaže na /HOME/mati od cHRü$tooßa in mati od cHRü$tooßa skače v luft od veselja ker bo lahko gledala pps-e )
(cHRü$tooß mati nauči uporabljati besedico PON in POFF in od takrat naprej se mati ne loči več od linuxa ker igra igrice)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
christooss ::
gpg: kako pa sodeluješ pri tem
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
gpg:
samo dobro podporo strojne opreme
mogoče še programsko podporo
mislim da je to vse drugo ne potrebujem
ah pa še to zakaj nikoli nemoren v eggdropa prit v win xp pa sem lahko prišel normalno!!!! kaj je sploh tu narobe kaj je drugače v xp kot v linux da potem ne morem v eggdropa
samo dobro podporo strojne opreme
mogoče še programsko podporo
mislim da je to vse drugo ne potrebujem
ah pa še to zakaj nikoli nemoren v eggdropa prit v win xp pa sem lahko prišel normalno!!!! kaj je sploh tu narobe kaj je drugače v xp kot v linux da potem ne morem v eggdropa
Pithlit ::
gpg: za Gentoo -
emerge --sync == emerge sync
emerge unmerge == emerge -C
razvojne veje: dodaj hardmasked - unstable
Sicer je zlo fajn tabela ampak tud precej posplošena. Za začetek pa čist dovolj. Aja, una unstable veja niti ni tolk unstable . Bi blo lepo če bi dodal še config update (etc-update na Gentoo) not pa kako opozorilo (da je recimo emerge -u world nevarna zadevščina) kompliciram že, pa tudi ne spada ravno v to temo.
emerge --sync == emerge sync
emerge unmerge == emerge -C
razvojne veje: dodaj hardmasked - unstable
Sicer je zlo fajn tabela ampak tud precej posplošena. Za začetek pa čist dovolj. Aja, una unstable veja niti ni tolk unstable . Bi blo lepo če bi dodal še config update (etc-update na Gentoo) not pa kako opozorilo (da je recimo emerge -u world nevarna zadevščina) kompliciram že, pa tudi ne spada ravno v to temo.
Life is as complicated as we make it...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 2532 (1389) | Border |
» | Enlightenment-0.17 v slovenščiniOddelek: Operacijski sistemi | 1822 (1500) | christooss |
» | Ubuntu 5.04 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9339 (7674) | Tarzan |
» | Mozilla Firefox geslaOddelek: Programska oprema | 1099 (1015) | dr.J |
» | Težave z inštalacijo LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1359 (1215) | christooss |