Forum » Pomoč in nasveti » Zamrzovanje compa kriv napajalnik al kej druzga?
Zamrzovanje compa kriv napajalnik al kej druzga?
roli ::
Jaz mam pa eno težavo in sicer mi comp zamrzuje.
Tako linux ( ubuntu ) in windows ( XP home ).
Sam sumim napajalnik vendar je lahko tud kej druzga.
KONFIGURACIJA:
noname napajalc 320W
matična plošča ECS elitegroup L4WXA2
512 MB RAM
ATI radeon 9200 SE
disk IBM deskstar 180GXP ( 120 GB )
excelstor technology J680 ( 80 GB )
Aopen CD-RW
DVD pogon
disketni pogon
Ram ni sem ga testiral z memtestom.
LP!
Tako linux ( ubuntu ) in windows ( XP home ).
Sam sumim napajalnik vendar je lahko tud kej druzga.
KONFIGURACIJA:
noname napajalc 320W
matična plošča ECS elitegroup L4WXA2
512 MB RAM
ATI radeon 9200 SE
disk IBM deskstar 180GXP ( 120 GB )
excelstor technology J680 ( 80 GB )
Aopen CD-RW
DVD pogon
disketni pogon
Ram ni sem ga testiral z memtestom.
LP!
http://www.r00li.com
mojsterleo ::
Nisi napisal kater procesor maš! Drugače pa je pri tebi max poraba cca 250W(prej manj kot več, odvisno od vrste proca), kar bi tvoj napajalnik vseeno moral prebavit(razen če overclockaš).
Če vseeno sumiš napajalnik, malo čekiraj napetosti na 5V in 12V liniji, odstopanja ne smejo biti večja od 5%!
Drugače pa bi bil lahko za zmrzovanja krivec tudi kašljajoči disk ali grafična kartica...
-- Leo
Če vseeno sumiš napajalnik, malo čekiraj napetosti na 5V in 12V liniji, odstopanja ne smejo biti večja od 5%!
Drugače pa bi bil lahko za zmrzovanja krivec tudi kašljajoči disk ali grafična kartica...
-- Leo
Mam intel P4 2666 Mhz ( northwood ).
Disk se mi zdi vredu.
Navijam nič.
Grafo pa sem enkrat že sumil.
Za disk pa bi prosil kak program za testiranje ( link ).
LP!
Disk se mi zdi vredu.
Navijam nič.
Grafo pa sem enkrat že sumil.
Za disk pa bi prosil kak program za testiranje ( link ).
Če vseeno sumiš napajalnik, malo čekiraj napetosti na 5V in 12V liniji, odstopanja ne smejo biti večja od 5%!Kako pa?
LP!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roli ()
mojsterleo ::
Disk se mi zdi vredu.
>A to je subjektivno mnenje, ali si ga pretestiral? Programe za diagnostiko dobiš ponavadi na domači strani proizvajalca.
Kako pa?
>Hm poglej če si zraven plate na cdju dobil kak proggy(jaz sem ga), drugače pa motherboard monitor, hardware monitor ali kaj podobnega (sam teh programov ne uporabljam ker sem dobil zraven plate, tako če ti ne delajo ti preostane brskanje po googlu itd). Drugače pa mislim da bi mogle bit tudi v biosu nekje napisane te linije, samo to ni najbolj realna meritev(lahko pa nakaže na morebitne probleme).
Kar se pa grafične karte tiče pa malo preišči cel forum, ker smo imeli že kup debat na to temo!
-- Leo
>A to je subjektivno mnenje, ali si ga pretestiral? Programe za diagnostiko dobiš ponavadi na domači strani proizvajalca.
Kako pa?
>Hm poglej če si zraven plate na cdju dobil kak proggy(jaz sem ga), drugače pa motherboard monitor, hardware monitor ali kaj podobnega (sam teh programov ne uporabljam ker sem dobil zraven plate, tako če ti ne delajo ti preostane brskanje po googlu itd). Drugače pa mislim da bi mogle bit tudi v biosu nekje napisane te linije, samo to ni najbolj realna meritev(lahko pa nakaže na morebitne probleme).
Kar se pa grafične karte tiče pa malo preišči cel forum, ker smo imeli že kup debat na to temo!
-- Leo
Ne zraven ni blo nobenega takega programa.
Sem pa nekoč probal motherboard monitor in čim sem ga zagnal se
je po 5 sekundah comp restartal.
LP!
P.S. Računalnik pri boljših igrah ne zamrzuje ( starlancer,GTA... ).
Sem pa nekoč probal motherboard monitor in čim sem ga zagnal se
je po 5 sekundah comp restartal.
LP!
P.S. Računalnik pri boljših igrah ne zamrzuje ( starlancer,GTA... ).
Zgodovina sprememb…
`SanDMaN` ::
Če sumiš napajalnik poskusi računalnik zagnati s čim manj komponentami. Odklopi disk, na katerem nimaš sistema, cd-rw, dvd rom ter disketnik, ter poženi prime95. Pa napetosti preveriš, kot je napisal že mojsterleo. Pa temperature poglej...mogoče se ti pregreva procesor, če imaš kak slab ali pa s prahom zabasan hladilnik. Grafično pa najboljše, da si sposodiš drugo od kakega frenda pa probaš, če težave izginejo. Lahko je pa tudi plošča kriva, če so kaki kondenzatorji za k****. (Ti dve možnosti pusti za konec, če prej ne najdeš rešitve ).
Včasih je kriva nekompatibilnost komponent?!?
Včasih je kriva nekompatibilnost komponent?!?
Rodili smo se utrujeni in živimo, da počivamo!
Procesor se mi ne pregreva.
Speedfan mi kaže skos nekje 20-30 stopinj.
Razen pri temp 3 je 45-60 stopinj ( kaj je temp 3 ),SAMO VČASIH čeprav že dolgo ne.
Kompatibilnost dvomim,ker gre za že sestavljen PC PLUS računalnik.
Grafe si ne morem sposodit .
Sem pucal mašino danes.
Še kaka ideja?
Pa AIDA32 ne kaže kakih napak.
LP!
Speedfan mi kaže skos nekje 20-30 stopinj.
Razen pri temp 3 je 45-60 stopinj ( kaj je temp 3 ),SAMO VČASIH čeprav že dolgo ne.
Kompatibilnost dvomim,ker gre za že sestavljen PC PLUS računalnik.
Grafe si ne morem sposodit .
Sem pucal mašino danes.
Še kaka ideja?
Pa AIDA32 ne kaže kakih napak.
LP!
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TAGAN napajalnikiOddelek: Strojna oprema | 1981 (1450) | cbelica |
» | A se mojemu napajalniku blede?Oddelek: Strojna oprema | 1009 (852) | BaRtMaN |
» | Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?Oddelek: Navijanje | 3036 (2163) | schurda |
» | (+12V) - (+5V) = 7VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2276 (1632) | CaqKa |
» | Vezava 2 atx napajalnikov z izkorisceno deljeno mocjoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2498 (2116) | Brane2 |