» »

Firefoxu je uspelo

1
2
»

TheJack ::

Še o odzivnosti. Na obeh računalnikih do katerih imam dostop, se FF zažene hitreje od Opere. Pri odzivnosti pri samem brskanju nisem opazil nobenih razlik.

Marjan ::

Eh, Whale... patetične so kvečjemu tvoje (sedaj že tipične) opensource-zagovorniške izjave. A res ne moreš nekoliko objektivneje pogletat na sceno?!

...naprednejše, zahtevnejše uporabike... call it what ever you like. Dejstvo je, da Opera nudi (dosti) več kot FF. Sej pravim - upam, da jo bo kdaj slednji dohitel. Vedno sem na strani potrošnika.

TheJack ::

Tole tudi ni res. To, ali je nekaj boljše ali slabše (nudi več/manj) je subjektivna reč. Firefox seveda Opere nikoli ne bo ''dohitel'', ker kot sem že povedal, nima tega namena.

Marjan ::

> Tole tudi ni res. To, ali je nekaj boljše ali slabše (nudi več/manj) je subjektivna reč.

Pejd štet funkcije, če mi ne verjameš. Primerjaj malo optimiziranost, konfigurabilnost,...


P.S.
Sam podpiram opensource, vendar tale politika, ki se jo gre ST gre pa že čez mejo strokovnosti. Problematično je predvsem ker se je zažrla v sam vrh ST ekipe... o tem bi lahko še veliko povedal, ampak ne tukaj.

TheJack ::

>Pejd štet funkcije, če mi ne verjameš. Primerjaj malo optimiziranost, konfigurabilnost,...

Pejd brat moje zgornje poste. To, da je ena reč naphana z opcijami in funkcijami je za nekoga prednost, za drugega slabost. Meni se recimo bolj dopade Firefox ker meni nudi več (recimo preprostost uporabe, pregleden vmesnik, nima milijona funkcij, ki jih ne uporabljam...itd.), ti imaš rajši Opero, ker tebi nudi več. Okusi so različni.
Jasno sedaj?

Marjan ::

Menda se ne bomo šli semantike na področju funkcionalnosti browserja? :P

"nudi več/manj" se pri software-u ponavadi uporablja kot število opcij, ki ti jih program ponuja. Vsaj, če govorimo o objektivni oceni. Subjektivna ocena je seveda drugo.

TheJack ::

Okej, priznam (že ene petič), da Opera nudi več opcij in več funkcij kot Firefox. Sam sem besedno zvezo ''da nekaj nudi več'' pač uporabljal v drugačnem, subjektivnem pomenu.

Nihče pri zdravi pameti ne bo zanikal, da Opera pride z več funkcijami in da ima več možnosti nastavljanja (opcije) kot Firefox. Ampak to še ne pomeni, da je superiornejša in boljša kot FF (kot si trdil ti, če se ne motim). Ker to je čisto subjektivna reč. Zato ne govori naj nekdo ''objektivneje pogleda na sceno'' in da upaš, da ''bo FF kdaj dohitel Opero''. Kajti mnogo nas misli, da jo je že zdavnaj obšel po drugi poti.

Se ti pa opravičujem, če si v tem topicu, ko si hvalil Opero pred Firefoxom, že od začetka mislil preprosto le na to, da Opera nudi več funkcij/opcij. Ker tega ni, če se ne motim, nikoli nihče zanikal.

Marjan ::

TheJack, pri tej temi se skoraj v celoti strinjava... edino tam ne, kjer se ne strinjam tudi z Whaletom (tista moja kritika je letela predvsem nanj!)

> Zato ne govori naj nekdo ''objektivneje pogleda na sceno"

Jaz mislim, da je možno objektivno pogledat. Sem pred časom tudi mislil spisat članek za ST o primerjavi browserjev... toda, verjetno bo to storil raje kak zagrizen opensourcar, da bo skladneje s ST politiko ;))

TheJack ::

Seveda je možno napisat objektiven članek o primerjavi browserjev. V smislu ''ta browser je tak in tak'', ''ta nudi to, drugi to'', in tako dalje. Nikakor se pa ne da objektivno pokazati na en določen browser in reči: ''Ta je najboljši. Tega uporabljajte!''

Operina prednost je recimo to, da se je da konfigurirati in nastavljati do onemoglosti, in da pride z malim morjem takih in drugačnih funkcij. To bo nekaterim všeč. Mnogim pa ne bo, saj se jim bo zdel vmesnik zaradi ogromno opcij nastavljanja raznih reči in ogromno različnih opcij in zmožnosti (ki jih tako ne bodo uporabljali) prezapleten in zmeden. In telih zadnjih bo, si upam trditi, bistveno več kot prvih. Opera je pač browser, ki je namenjen eni zelo ozki skupini uporabnikov.
Vsakomur svoje.

Marjan ::

No vidiš, tako kvalitetno debato bi si jaz želel... morda še malce širšo: problematika opensource skupnosti, konkurenčnost, kaj kaže prihodnost, itn.
Morda bi bil čas, da se na ST začne debatirat o tej tematiki brez vsiljivih enostranskih aspektov!

kopernik ::

Naj mi en našteje tri stvari, ki jih Opera ima in zaradi katerih mu ostali browserji niso dovolj. Me samo zanima, kaj je tisto, brez česar vam živeti ni ;).

Jaz osebno nikoli nisem dal kaj preveč teže na browser ... hotel sem le enostavnost uporabe in čimvečjo mero funkcionalnosti (pač to, da se strani prikažejo pravilno). No, pred nekaj leti sem dodal še eno zahtevo - browser mora biti opensource. Ampak to je že druga stvar ...

Magic1 ::

Pa kater debilizem trosite okoli vsi povrsti?!? Opero opisujete kot eno deveto čudo, s katerim je skoraj nemogoče delat, ker ima toliko opcij in je nasploh zahtevna ko hudič za uporabo!!! Vsak nepoučen uporabnik se bo ustrašu, ko bo slišal te cvetke in posledično se ognil temu browserju.

snow ::

Ka delajo te mouse gestures v operi?

(Ok jasno mi je kaj so, ampak kaj si s tem pomagaš?)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Magic1 ::

Mause gestures delajo v operi, pomeni pa da z določenim klikanjem po miški izvajaš neke poteze. Npr.: klikneš desni knof in ko še držiš ta knof pritises se levega in to je enako kot skok na prejšno stran(nazaj), enako je za naprej samo v drugem zaporedju,...

poweroff ::

Vojna, vojna, dajmo se kregat.

Ali pa dajmo pogledat iz drugega zornega kota... oba brskalnika se razvijata in oba sta čedalje boljša. In uporabniki smo čedalje bolj srečni. :D
sudo poweroff

kanabis ::

KAj pa MAXTHON (prej MYIE2) je kdo probal...
Maxthon...prej MYIE2

ahac ::

kanabis: to je samo UI patch za IE.
Spodaj je še vedno tista zastarela M$ova stvar, ki je kriva za večino problemov z virusi in spywarom.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ginekolog ::

s tem da zna maxthon blokirat nezaželjene active X komponente (to je tiso kar ti spyware namesi, ko te vpraša Yes No)
Divers do it deeper.

SXR ::

Hehe..

...ahem...

...hmm...

Spet ena anti-microsoft novica !!!

p.s. Dej no. Sem prov mogu.:D
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

BigWhale ::

Marjan, ne mores se it kvalitetne debate, ce vse uporabnike, pardon, vse ki ne uporabljajo opere takoj diskreditiras.

Opera ima vec funkcij in opcij. Lahko da jih ima, nisem jih stel. To je to in to je vse kar je. Kakrsna koli druga ocena, da je zaradi tega za naprednejse, bolj zahtevne uporabnike je pa subjektivna in trapasta.

Moje menje ni nic open source oriented, vidis, opcije, ki jih ima brskalnik so precej subjektivnega pomena, nekdo ima rad mouse gestures, kdo drug pa 'Identify as IE', enim je celo vsec vanilla Internet Explorer...

Okarakteriziranje, da pa naprednejsi uporabljajo Opero je pa pateticno... Resno.

darkolord ::

Vseeno je Opera (bila vedno) bolj napredna

Tarzan ::

Komur FireFox nima dovolj funkcij, naj pa TUKAJ pogleda in si gor da še tisto, brez katere mu živeti ni.
Opera je kul, FireFox je kul, IE je malo manj kul ampak še vedno uporaben (no ja, skoraj:D ). Vsak od teh treh ima nekaj slabih lastnosti, zato imam jaz na linuxu poleg Konqi-ja še FireFox in Opero. Slednjo uporabljam bolj malo, ker je v glavnem vprežen FireFox.
Človek nebi verjel, kakšni tabori se delajo, komaj IE malo popuši, takoj se začne razčefuk nasprotnikov IE na dve frakciji. Meni je vseeno kater od browserjev bo najboljši, glavno je, da na tem področju ostane zdrava konkurenca, ki vozi razvoj v pravo smer.
:\

pivmik ::

Am uporabljam Opero in mi je zakon. Meni je zakon.
ko grem komu nanovo dat Windows mu namestim FireFox ker:
-Je v slovenščini,
-je enostaven in pregleden,
-je varen,
-ima VSE kar rabi 'povprečen janez'.

Opera je pač za SAMO napredne uporabnike.
In s tem NE pravim da če nimaš Opere nisi napreden. Napredni uporabniki FF-ja si pač namestijo razširitve.
Še sam dostikrat bemtim Opero zakaj toliko komplicira in se skoraj preserava z nekaterimi funkcijami/možnostmi/vmesnikom.

Po tehnični plati (kjer prijaznost in enostavnost ni upoštevana) je Opera boljša od FireFox-a:
-Ker deluje hitrje kot FF,
-porabi manj RAMa,
-zasede manj prostora,
-je bliskovito odzivna
Tehnološka nadmočnost Opere se kaže tudi de deluje brez problema na telefonih, dlančnikih, Mozilla/FF pa ne.. preveč je požrešna.

Jazst se strinjam z TheJack-om(preberite še enkrat njegova sporočila), razen pri tem:
Še o odzivnosti. Na obeh računalnikih do katerih imam dostop, se FF zažene hitreje od Opere. Pri odzivnosti pri samem brskanju nisem opazil nobenih razlik.
Čeprav pravi da on ni opazil razlike v odzivnosti, razlika JE.
Recimo ko greš večkrat nazaj "< Back" se strani ne prikažejo v miljoninki sekunde kot pri operi ampak desetinki.
Pa recimo preklapljenje sekcij v Nastavitvah v FF je zelo počasno še neki kurzor melje, pri Operi pa je bliskovito. Probajte držat miškin gumb in se pomikat po seznamu sekcij.. Opera bo bliskovito menjavala sekcije. V FFju to ni in ne bo mogoče. Pa to sem napisal samo kot dokaz, da je opera hitra FF pa ne oz. je manj hiter. Da mi ne bo kdo pisnil da itak nastavitev se ne nastavlja vsakih 5 minut ali kaj podobnega, ker tukaj ni bistvo hitrost nastavitev ampak hitrost/odzivnost browserja, hitrost nastavitev sem dal pač le kot primer kjer lahko tudi sami stestirate.
Zgleda da FF ustvarja sam svoj UI preko njegovega engina za izrisovanje HMTL strani, engine paje počasen. Opera pa pusti UI operacijskemu sistemu, njen rendering engine pa je tudi zelo hiter. Pa tudi JavaScript je počasnješi v FF, vseeno pa oni uporabljajo nek svoj javascript za XPI pakete in verjetno tudi za interni UI.

Pa še neki FF Mouse Gestures so neuporabne zame ker jaz v Operi za iti 10 strani nazaj:
-držim desni gumb
-desetkrat kliknem levega
-spustim desni gumb
In to naredim v manj ko dveh sekundah v Operi.
V FFju pa ni variante. Zakaj?
-ker moram v 10-krat ponovit: držim desni gumb, kliknem levega, spustim desni gumb
-ker ima slabo odzivnost (dokler prikaže prejšnjo stran grem lahko na WC)

Jaz kot napredni uporabnik to nujno potrebujem, navadni povrpečni Janez pa ne, zato on uporablja FF, jaz pa Opero.
LP, Gregor GRE^

jamiroq ::

v FFju je pač lažje držat desno tipko in s koleščkom skrolat na željeno stran kot drkat knofe ;).

Marjan ::

Whale:
> Moje menje ni nic open source oriented ...aha, in krokodili letajo v Marsovi orbiti :\

Sicer pa preberi kar je Picnik napisal.

BigWhale ::

Marjan, odlicno si argumentiral svoj post!

Piknik? Piknik je napisal eno traparijo:

> Opera je pač za SAMO napredne uporabnike.

Se pravi je moja mama, ki niti ne ve kaj so mouse gestures ali pa tabs napredni uporabnik? V bistvu sploh ne ve kaj je opera, ima samo ikono 'za na internet it'. ali si hotel kaj drugega povedat? Da je ne zna uporabljat?

Nehajte ga srat. Opera je browser, ki im en kup funkcij, taksnih in drugacnih. Ta trditev je edina resnicna. Vse ostalo, v stilu "opera je za tiste userje, ni za tiste userje, ff je za one in spet ni za tiste druge", je pa navadno sranje, za katerim ne stoji pol kastrole pokvarjenih lesnikov. In zgolj subjektivna ocena.

Kar se pa rama tice sem pa prej ze napisal, opera mi pozre tri procente skupnega rama manj... Pri masini, ki ima 256mb rama. Well, boo-fucking-hoo...

PS: V sluzbi uporabljam opero, doma FF. Javascript imam pa v vecini izklopljen...

Marjan ::

> Marjan, odlicno si argumentiral svoj post!

Mi ni bilo treba... točno vemo kdo so v open source struji tukaj na STju.

Veš kaj me pri takšnih debati moti? To da se gre v resnici za boj med open source in closed source skupnostmi, pa tega noče nihče priznat. Tukaj se lepo pokaže, da closed source prekaša open source... in to je boleč trn v riti opensourcarjev.

Na STju je to skoraj prepovedano omenjat.

BigWhale ::

> Veš kaj me pri takšnih debati moti? To da se gre v resnici za boj med open source
> in closed source skupnostmi, pa tega noče nihče priznat. Tukaj se lepo pokaže, da
> closed source prekaša open source... in to je boleč trn v riti opensourcarjev.

Eh? V katerem filmu ti zivis?

> Na STju je to skoraj prepovedano omenjat.

Ne bit paranoik Marjan, cesa se pa bojis?

A ti res nisi razumel mojega posta? Evo, se enkrat, zate in mogoce se za koga:

Opera je browser, ki ima veliko funkcij. Uporabniki pa so napredni, nenapredni in manj napredni, pa se kaksna niansa vmes. Po tej lastnosti pa se ne delijo glede na browser, ki ga uporabljajo, kakor tudi se ne delijo browserji glede na skupino (bolj ali manj naprednih) uporabnikov za katere so namenjeni.

Kaj je pa bolj prijazno za uporabo je pa subjektivna ocena, ki jo doloca ocenjevalec sam. Opero lahko uporablja moja stara mama, prav tako jo lahko uporablja nekdo, ki zna vse geste na pamet in jih ima v malem prstu in je 'power user'.

Torej s katerim od zgornjih dveh odstavkov se ne strinjas?

PS: Pusti open/closed source debato ob strani. Ne vem iz kje si jo potegnil ampak, spravi jo nazaj, ker beres med vrsticami, pa ni vmes nic napisano....

Marjan ::

Ha, Whale bi me rad utišal... ravno v tvojem PSju se skrivajo tiste "medvrstice"!

To kater brawser kdo uporablja in zakaj, kater je boljši/slabši so brezvezne malenkosti, ki so samo posledica vzroka.

Tisto kar je pravo vprašanje je ravno to, kar ti praviš naj pustimo ob strani. Ravno to leži v ozadju in o čemer bi blo treba nepristransko debatirat. To pa je (ponavljam): Ali / kako je sposoben open source konkurirat dobrim closed source podjetjem? Kaj kaže prihodnost? Itd.

Jaz pač vidim nekoliko širšo sliko.

TheJack ::

>Nehajte ga srat. Opera je browser, ki im en kup funkcij, taksnih in drugacnih. Ta trditev je edina resnicna. Vse ostalo, v stilu "opera je za tiste userje, ni za tiste userje, ff je za one in spet ni za tiste druge", je pa navadno sranje, za katerim ne stoji pol kastrole pokvarjenih lesnikov. In zgolj subjektivna ocena.

Dejstvo, je da je filozofija Firefoxa (oz. njegovih ustvarjalcev) biti preprost, ''no fuss'' browser, ki ima raje kakšno funkcijo in opcijo premalo, kot preveč. ''Less is more'' je bila vodilna filozofija pri njega nastajanju. Kajti ne smemo pozabiti, da je FF (oziroma takrat še Phoenix) nastal zato, ker se je zdela nekaterim razvijalcem Mozilla Suite čedalje večji bloat, da so zato hoteli narediti samo browser brez nepotrebnih dodatkov (email, IRC...). Firefox je namenoma narejen tako, da ga lahko brez predpriprav takoj začne uporabljati vsakdo (za razliko od Opere). To ne pomeni, da je namenjen samo neukim uporabnikom, gotovo je pa zanje primernejši od s funkcijami naphane in zmedene Opere.

Razpravljati, za katere userje je kateri brskalnik, morda res ni najbolj politično korektno. Je pa gotovo res, da niso vsi browserji enaki, ter da konkretno Opera in FF dajeta prednost (popolnoma) različnim rečem (Opera množici funkcij, FF preprostosti uporabe). Iz tega neizbežno sledi, da bosta všeč različnim ljudem in da bosta imela različno uporabniško bazo. Tako pač je, pa če v vsakem stavku napišeš 'sranje'.


Moram pa še tole povedati. V svojem prvem postu tukaj sem se narobe izrazil. Ko sem govoril o ''naprednih in zahtevnejših uporabnikih'' nisem mislil na neke računalniške big kahune ampak na ljudi, ki hočejo veliko opcij ter funkcij in jih znajo izkoristiti. Ne gre za več/manjvrednost v kakršnemkoli pomenu. Gre za osebne preference različnih ljudi.

Matev ::

meni so se v IEju venomer odpirala nadležna okna - reklame

odkar uporabljam FF pa o tem ni ne duha ne sluha

IE je po mojem mnenju skorumpiran - amapk se zavedam da je samo vprašanje časa da naphajo z reklamam tudi FF

potem bomo pa spet kako alternativo morali poiskati

ripmork ::

na žalost imaš prav...sicer pa ne vem kaj morate zmeraj mešat Opero tu zraven.T oje tema o firefoxu,najbolj preprostem in varnem brskalniku...ki je za ,moje pojme najboljši.
Kdor pa ima pač rad "zakompleksane" brskalnike naj gre pa drugam...to je to.8-)

darkolord ::

ker se je zdela nekaterim razvijalcem Mozilla Suite čedalje večji bloat
ker je bla velika, požrešna in počasna

SmasHy|| ::

sem že parkat poskušu presedlat na firefox, ampak nekak nisem mogu ... pač, težko spremenit staro navado.

V operi se mi predvsem dopade funkcija mouse gestura, ko gledaš slike s foward (levi ter nato desni klik), saj ti avtomatično pokaže naslednjo sliko (uporabno pri /index straneh in pr0n-u) - obstaja to slučajno za FF ??

Poleg tega pogrešam opcijo v operi (lahka bi bla tud v FF), da bi v quick preferences imel ne samo možnost vklop/izklop cookijev, ampak tudi "Let me decide every time I recieve one" ter "Treat as specified in Server Manager", ker rabim cookije sam za par strani, ostale navlake pa itak ne rabim (no, sej se da vse na enkrat vnest v Server Manager, ampak bi blo to bolš :))

Starega IE se pa poslužujem samo takrat, ko morem na hitro neki pogledat in se mi ne da čakat, da bi se opera s svojimi 10 tabi zagnala (hehe, bi rabu še eno ikonco za čist blank:opero)

drugače pa slava in čast za spoof extention za FF (refspoof) :D; Opera - where are you???

... konkurenca je vedno zdrava in prinaša napredek na obeh straneh...
lp

Gandalfar ::

Smashy: tole ti ni kul? http://optimoz.mozdev.org/gestures/

SmasHy|| ::

@Gandalfar: sej nimam nč proti njim, edino ne vem, če obstaja možnost, da bi s tem šu foward po kakšni /index strani...?

MasterMind ::

Glede hitrosti in uporabnosti UI-ja.. Men se zdi, da ima Tlele Opera malo prednosti, ker je spisana v Qt ;). FF pa v GTK+. (zdaj je pršel tudi port za Qt, čeprav ni namenjen Windowsom >:D). Mimogrede, uporabljam Konqueror zaradi njegove integracije s KDE-jem. (Aspell ;))

MasterMind ::

1. Če kašna funkcija manka, si jo napišeš ;). (Way of the Open Source!)

2. Če hočte kak brskljalnik primerjat z Opero? Primerjite Mozillo Suit. (In v temu primeri mislim, da ga Opera prekaša...). FireFox pa primerjite z IE-jem.. Pa bo use kul. Če bo pa Opera izdala še kak browser, ki bo samo browser...

pivmik ::

Gandalfar, SmasHy|| govori o temu:
<link rel="home" href="http://www.slo-tech.com/" title="Slo-Tech Novice" />
<link rel="next" href="http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=116068" title="Naslednja tema" />
<link rel="prev" href="http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=116066" title="Prejšnja tema" />

http://www.w3.org/TR/html401/struct/lin...

In avtomatska detekcija raznih Next, Forward, >>, -> linkov.
FForward / Rewind

Opera je pač naprden browser :)
Bo rabil FF še nekaj časa, da bo vse funkcije skopiral. HI HI }:)
LP, Gregor GRE^

pivmik ::

MasterMind:

Z verzijo 7.60 boš lahko pri prvem zagonu Opere izbiral med 'Internet Suite' ali web browser only. Jaz itak imam ročno spremenjeno opero v web browser only :)
LP, Gregor GRE^

MasterMind ::

Odpreš source kode od Firefoxa in si sam dopišeš določeno število vrstic kode? Oz. narediš extension.. Men se zdi, d se FF lahko doda KEROKOL funkcijo.. Sam spišeš jo.. In to je ena VELKA prednost, ki jo pa Opera "žal" nima. In ti že prav na začetku zamori z vsemi funkcijami. (IN kdo ti rab en preklet mail client vgrajen v browser?)

MasterMind ::

@Picnic: Sam vseeno more vse te šhity funkcije cukat z neta? FF je samo osnova, ki jo nato dograjuješ po svojih željah. Če kaj nima, in znaš programirat. Napišeš par vrstic kode in voila... A se da to naredit v Operi? Pri Operi si pa ODVISEN od NJIH!

BigWhale ::

> Ha, Whale bi me rad utišal... ravno v tvojem PSju se skrivajo tiste "medvrstice"!

Nevem sicer na cem si ti danes ampak bluzis. Resnicno bluzis.

Gandalfar ::

Aja, to... bo ze kmalu narejeno. Trenutno pa ne vem.

darkolord ::

Ko bo to narjeno se bo pa kej druzga najdlo... :D

Marjan ::

Whale, poglej mojo novoodprlo temo, pa ti bo morda jasno o čem govorim :P

pivmik ::

@Mastermajnd: Jazst osebno ne rabim ekstenšonov, bi pa blo fino da tudi Opera ima Extensione. Samo fora je v tem da v FF 99 uporabnikov ki sploh namesti razširitve namesti Mouse Gestures, All-in-tab/OneWindow, ImageZoom, AdBlock... kar je že v Operi po defaulti (razenAdblock, ki je treba mešetarit po ini fajlu).

V Operi mi gre meni ful stvari na qrac(npr: vse-v-tabih, history, transfers..), še vedno pa mi je boljša od FFja. A misliš da bom slepo pravil da je Opera brez napak in popolna?
(provuciranje: Ne spuščam na vaš nivo - hec :) , se ne morem zadržat)

Ko postane FF hitrejši/odzivnejši od Opere bo takoj letela z namizja, v trenutku ji pokažem figo in skočim na FF. V glavnem me v bistvu le to drži pri Operi.
A obstaja kak extension da bi povečal odzivnost FireFoxa? :)

Pa mail vgrajen v browser je idiotizem. Če bi bil Mail posebej, bi bil najboljši program za mail, tako pa ja zame neuporaben (uporabljam Outlook Express z onemogočenim HTML prikazom). Se pa da M2 Mail z eno kljukico odstranit.
LP, Gregor GRE^

CaqKa ::

A obstaja kak extension da bi povečal odzivnost FireFoxa? :)

bo moral microsoft kupit FFja da se bo to zgodilo :)


uporabljam myie 0.927 in se imam za naprednega userja :) in ja .. ne ljubi se mi desettaužnt ekstenšnov inštalirat zato da bom imel mouse gestures in podobne fore :)

Bakunin ::

Odzivnost Fireforxa lahko morda pridobis s tem.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox 3: Download Day 2008! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Kiberpipa
28341466 (17460) MrStein
»

Firefox podira svetovni rekord !

Oddelek: Loža
121815 (1154) bluefish
»

Slovenija druga v popularnosti Firefoxa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10715181 (12249) MrStein
»

Celostranski oglas Firefoxa v The New York Times?

Oddelek: Novice / Brskalniki
152721 (2721) MrStein
»

Pomoč in predlogi pri prevodu Firefox 5 Minute Challenge

Oddelek: Izdelava spletišč
71878 (1773) M.B.

Več podobnih tem