» »

E3 je zaključen

E3 je zaključen

Slo-Tech - Prireditev, ki vsako leto pritegne igričarje in nasploh vse, ki jih zanima zabavna plat tehnologije, se je 14. maja letos končala. Število obiskovalcev se je gibalo okrog 65 tisoč, svojih 5000 izdelkov, od katerih bi jih naj 3500 izšlo do konca leta, pa je predstavilo 400 razstavljalcev. Po besedah mnogih se na E3 ni dalo videti ničesar revolucionarnega, vseeno pa so pričakovanja izpolnjena. Največ pompa je povzročil Half Life 2, takoj za njim Doom 3, izmed vseh ostalih iger, ki so bile predstavljene, pa bi rad izpostavil še Call Of Duty: United Offensive ter World Of Warcraft. Za eno so nas torej odpikali, dvatisočpetega pa se bo stvar odvila med 18. in 20. majem. Do naslednjič!

17 komentarjev

undefined ::

PC igralništvo izumira. Le še FPSji se držijo, vse ostalo pa se seli na konzole. Kmalu bo tudi večigralništvo za komercialne igre na PCju postalo popolnoma plačljivo.

Filo ::

da in to lahko potrdijo razni 1000 let stari spisi v alexandriski knjižnici..

Tr0n ::

Bah, Guild Wars E3 is for Everyone event bi lahko omenli.

Preko 175.000 accountov kreiranih in navdusena mnozica.

Watch out for Guild Wars I tell ya :).

NoOrdinary ::

pa glih FPSjom slabo kaze, po raznih Halo, Metroid Prime itd. na konzolah mi ze leta cakamo dve spile... Na konzolah pa med drugim ni nobene pametne strategije ce odmisles Advance War za GBA, online frpji so tm bolj na izi vse skup, na PC mas DAoC, EQ, swg, zdej pride WoW, pa tud klasičnih frpjov tm primankuje, sicer ne da bi mel slabe frpje, samo kdaj se ti zalusta neki v stilu d&d. Na PCjih pa ni dobrih pretepačin v stilu Soul Caliburja in DoA, dirko dobrih sicer ne dežuje nikjer, samo na konzolah mas Gran Turismo, Project: gotham racing in ostale konzole only dirkacine + vse kr mas na pc s colini in nfs serijo.
Ampak mas pa na PCju flash igrce k so povrh usga se zaston!! :D

undefined ::

> pa glih FPSjom slabo kaze

Za Unreal Tournament, MOHAA, RTCW, Call of Duty, Doom 3, Half Life (2/CS) in podobno navlako pa ti še nisi slišal, kaj?

Zdaj mi pa povej, katere druge zvrsti iger se bolj držijo na PCju.

BlazP ::

Jap... razvoj graficnih kartic in procesorjev, NFSU, HL2, Doom3 Call of Duty, World of Warcraft, Everquest2, Guild Wars, Lineage 2... Vse to nakazuje da je igralnistvo na PCjih v propadu. >:D :P

Mirč ::

V propadu.Mislim da je v vzponu.
lp
mirč

BlazP ::

Mirč: ti si brihtn pjeb! Iz tebe se bo neki!:D

Jackass ::

En namig: Al pa če se je v zadnjih letih vs tehnološki razvoj močnom ustavu?! In igre so res t zadn kurac v tej dolgi verigi.

A je pršu vn kšn revolucionarn proc, grafa, ram, monitor, disk (ti so še posebej doživel tolk posodobitev - yeah right:\ ) itd.?

Vse gre v pm!;(
jAcKaSS

Mirč ::

Vaše glave grejo.....
lp:)

Aggressor ::

IceMan, če seže pos tari navadi usajaš, si vsaj razčisti pojme. Doom3 bo izšel a Xboxu, Unreal ima na njem svoj Championship, MOHAA ima prav tako svojega predstavnika, za CoD pa ne vem. Če kaj, potem se ravno FPS selijo na konzole (samo poglejte vso kolobocijo okoli Deus Ex 2). Kar manjka konzolam, so strategije vseh vrst ter določeni podžanri FRPjk in pustolovščin.

Trenutno je pomembna razlika tudi v večigralstvu, samo da bo z napredkom konzol šla proti ničli; tako bo modificiranje in razvijanje dodatnih vsebin praktično edini dejavnik, ki bo res razlikoval konzole od PCjev, ker verjemite da nočete nobenega od editorjev gledat na TVju, da n omenjam, kaj bi to naredilo iz vaših oči.

Na prvi pogld bi sicer lahko pričakovali da bo MP slej ko prej postal v splošnem plačljiv, ker bodo hoteli vsi čimveč zaslužiti, ampak sam v to dvomim, ker ga ravno brezplačnost poganja v največji meri - ljudje v klanovskih skupnostih niso prevladujoč delež nanetnih igralcev.

Pa zakaj ni nihče Unreal3.0 pogona omenil?

SavoKovac ::

Po moje je razvijanje iger za konzole prijaznejše za programerja (ena HW konfiguracija), piratiziranje iger pa je manjše vsaj za kakšen odstotek. Sem zadnjič gledal par oglasov za nove računalnike...P4-2800, 512MB in tadaaa: Radeon 9200SE:D. Potem pa igre pri sosedu na X-Box konzoli oz. na PS2 zgledajo tolko lepše...

undefined ::

Psi lajajo, karavana gre dalje. ;)

Aggressor ::

Pisanje iger za konzole je simpl, če delaš grafično povprečno igro. Če pa hočeš imeti grafično hudo izgledajočo stvar, je razvoj za konzole bržčas nsjtežja stvar sploh v kategoriji razvijanja iger.

undefined ::

Razvoj iger za določeno konzolo je precej lažji, ker imaš točno določen hardware in se samo tem prilagodiš enkrat in to je to. O kvaliteti grafike se tukaj ne da razkladat, ker govorimo le o specifični konzoli. Delanje igre za več konzol pa je že malce težja zadeva, ker imamo tu že nekaj več specifikacij in zmožnosti hardwarea. Razvijalci tu uberejo srednjo pot in potem prvič lahko grafika res izpade "povprečna", ker morajo gledati na limite več konzol. Pri PCjih pa je šmorn največji, saj je tu hardwarea malo morje in ga firme sproti producirajo, da je stvari sploh težko dohajati. Tu pa ponavadi grafika izpade celo podpovprečna, saj noben razvijalec ne more do časa izdati igre, ki bi tekla do maksimalnih zmožnosti na najnovejšem hardwareru, hkrati pa mora biti tudi pozoren, da stvar še vedno teče na starejših mašinah, ker se gre tu za večjo prodajo. Tako nemalokrat grafika na PCju celo zaostane za konzolami.

Aggressor ::

Glej, v razvoju iger za konzole je prisotna takšna stopnja optmizacije, kot je v PC igrah ne boš nikoli videl, to pa zato, ker je hardver, čeprav je fiksen, prav zaradi tega tudi hudo omejujoč dejavnik. Poglej recimo Ninja Gaiden, ki zgleda lepše kot večina PC iger, pa stvar laufa na mašini, ki bi jo lastniki PCjev mirno vrgli v kanto. Naslovov za konzole zato ne ustvarjajo v nekih ljubkih editorjih, ampak dostikrat na trdo v strojnih jezikih, pač odvisno od tega, kakšno kvaliteto hočejo.

undefined ::

Tako je, Aggressor. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gears of War

Oddelek: Igre
352430 (2121) Jst
»

The Club

Oddelek: Igre
71162 (905) Orbit89
»

Dreamfall aka. The Longest Journey II

Oddelek: Igre
302357 (1455) Mavrik
»

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Oddelek: Novice / Konzole
284196 (3494) Matevžk
»

Prihajajoče digitalne mojstrovine

Oddelek: Novice / Igre
82625 (2625) Mavrik

Več podobnih tem