DeLonghi-ju najprej pohvala za zelo dober test dveh zelo aktualnih CD-ROM pogonov.
Druga stvar, ki me je malo razdražila, pa je testiranje pogonov (le in samo) v sistemu Win98. Kaj težim, porečete? Sam uporabljam
Win2000 zaradi njihove zanesljivosti, ki jim jo (na srečo) nihče ne more oporekati. Tudi sam imam enoto 540E in sem jo kupil ravno zaradi izjemnih rezultatov testa. Pod Win2k pogon šiba ko metek, jasno, z vklopljenim DMA. Tudi sama obremenitev procesorja je zanemarljiva, skoraj kot SCSI. Težava se pojavi, ko sem hotel narediti
direktno kopijo enega CDja. Tu stvar odpove.
Preskusil sem programa
Nero 5 in
CDRWIN 3.8x. Z nobenim mi ni uspelo direktno (s)kopirati CDja. TEAC enostavno ne da znakov življenja od sebe. Zakaj, mi še ni jasno. Tudi ob nadgradnji Firmware-a na verzijo 3.0a se stvar ne popravi. Da ne boste mislili, da je stvar loklane (moje) narave. Tudi PaJo ima enak problem. Zadevo sem uspel rešit le tako, da sem izklopil DMA, s tem se je zasedenost procesorja dvignila tudi do 100% ob kopiranju velikih filetov, hitrost pa padla na pičlih 2,8Mb. Skratka, pod Win2k v smislu direktnega kopiranja z vključenim DMA, razočaranje. Sedaj lepo kopiram CDje z izključenim DMA, a vseeno ni problemov.
Druga stvar. Škoda, da DeLonghiju ni uspelo dobiti kakega Plextorja SCSI 40x, ki bi se najbrž držal bolje kot legendarni TEAC SCSI 32x. Zaključku in pa končni oceni niti pod razno ne želim oporekati, sem pa hotel opozoriti na težavo, ki se pojavlja pod Win2k. Upam, da jo bosta TEAC ali pa M$ rešil v doglednem času. Vztrajajočim do konca se lepo zahvaljujem.