» »

Služba - igranje računalniških igric

Služba - igranje računalniških igric

BBC - BBCjeva novinarka se je pogovorila s "cyber atleti", da bi ugotovila, koliko lahko zaslužijo z igranjem iger. Po svetu so nastale lige v igranju računalniških iger na katerih lahko zaslužiš tudi do 40.000 dolarjev na noč (9.150.000 SIT). Za dobro pripravljenost ni potrebna samo vaja, temveč tudi prepoznavanje nasprotnikovih slabosti in taktike. Letos bo v Koreji tekmovanje imenovano "World cyber games" (svetovne računalniške igre), na katerem se bodo tekmovalci iz 49 držav pomerili v igrah Counter Strike, Age Of Empires in Fifi 2001 -- igre so verjetno starejše zato, da so originali cenejši. V Koreji so ustvarili 3 milijone vredno "olimpijsko vas" za potrebe tekmovanja. Takih tekmovanj je zmeraj več, nagrade pa so vedno višje in višje, saj se dvigajo od 150 000$ do 300 000$, na Microsoftovem turnirju v računalnišlem golfu pa je nagrada znašala celo milijon dolarjev.

V Sloveniji pa tako visokih nagrad na žalost še ni, čeprav bi si jih verjetno vsi želeli. Jaz bi bil profesionalni igralec brez pomisleka, če bi imel dovolj znanja in bi se s igranjem igric lahko preživljal. Do takrat pa na naslednji LAN party! Klik!

6 komentarjev

City ::

Mogoče pa bo takšna poklicna vojska nasledne generacije :D :D

NoUse4AName ::

quake3 je tudi med igrami btw

frudi ::

igre so verjetno starejše zato, da so originali cenejši
haha... AOK še vedno stane 12 jurjev, potem je pa tu še dodatek The Conquerors. ne gre torej za to, da bi bila igra cenejša, ampak preprosto za to, da je to najboljša in najbolj popularna strategija, period.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Beat-O ::

AOK? Age Of Kings. Govora pa je bilo o igri Age Of Empires, ki je starejša od Age Of Kings in zato verjetno cenejša. Kdo pa pravi, da rabiš še dodatek če si zadovoljen že z prvo verzijo.

Mikelus ::

Te igre se ne igrajo zato, ker so poceni, temvec zato, ker nudijo ultimativno MP preizkusnjo, kjer je veliko konkurence. Sama igra pa mora poleg tega nuditi tudi kaksn dodten nacin spremljanja samega dogajanja, saj je gledalcev dosti vec kot tekmovalcev ( in ne, ne gledajo u monitorje posameznega igralca)

CaqKa ::

a grki bodo tudi lahko špilali tu zraven?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Industrija reinkarnacij: V 4K ločljivosti se vrača legendarni StarCraft

Oddelek: Novice / Igre
369516 (4662) opeter
»

Doping testi na turnirjih v računalniških igrah so realnost

Oddelek: Novice / Igre
4116587 (13034) brunoland
»

Doping testi tudi za igralce računalniških iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
9530554 (23365) Superboyy
»

World Cyber Games v Sloveniji

Oddelek: Igre
232977 (2040) gruntfürmich
»

Kaj si pa po poklicu? Kiberatlet! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
1169067 (7334) Matev

Več podobnih tem