Forum » Pomoč in nasveti » disk
disk
Binji ::
Jap se en problem. Imam WD10GB ATA33 disk, ki mi je lepo deloval, dokler ga nisem nesel h enmu prijatlu, ko sem ga prnesel nazaj pa vidim luknjo na tistem traku okoli. Sicer dela, a karkoli instaliram mi najprej nekaj naredi, pol moram 10 min cakati da se odfrizne, itd. CE ga mam na RAIDu mi pa bolj ali manj dela! Je disk fuc? Aja in ce ga imam na RAIDu mi Win98 ne zaznajo se drugega cdroma (2 imam na locenem IDE kablu na navadnem IDE kontrolerju). Imam pa KT7RAID
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
yjj ::
Po moje sta ga pokvarila s prijateljem, trak pa sploh nima pomena. Pomembno je če je disk doživel kakšne večje udarce. RAIDa ne potrebuješ zato kontroler v Biosu izklopi, ko pa priklaplkjaš disk pazi na mostičke
Ales ::
Trak ima na žalost zelo resen pomen. Je namreč edino kar preprečuje prašnim delcem, kamnom, zablodelim hrčkom in ostali svojati, da pridejo naravnost na podatkovne cilindre tvojega diska. Je edina stvar med zunanjim svetom in popolnoma sterilnim okoljem znotraj diska.
TAKOJ zalimaj luknjo s selotejpom ali podobno pripravno nalim zadevo.
WD ima namreč nekoliko neroden design diskov, ker je trak prav tam, kjer se disk drgne ob ohišje... Če se trak strga disk običajno kmalu... hmm... kmalu kr umre. Ponavadi s prav zabavnim nabijanjem glav in podobnimi zvoki. Prah in podobne zadeve namreč ne sodijo v notranjost diska.
Zalimaj takoj, pa redno si shranjuj podatke z njega. Žal :(
RAID pa direktne veze tukaj nima prav nobene. Poskusi še s kakšnim podobnim diskom, verjetno se ti hardver ne pošteka najboljš...
lp,
Aleš
TAKOJ zalimaj luknjo s selotejpom ali podobno pripravno nalim zadevo.
WD ima namreč nekoliko neroden design diskov, ker je trak prav tam, kjer se disk drgne ob ohišje... Če se trak strga disk običajno kmalu... hmm... kmalu kr umre. Ponavadi s prav zabavnim nabijanjem glav in podobnimi zvoki. Prah in podobne zadeve namreč ne sodijo v notranjost diska.
Zalimaj takoj, pa redno si shranjuj podatke z njega. Žal :(
RAID pa direktne veze tukaj nima prav nobene. Poskusi še s kakšnim podobnim diskom, verjetno se ti hardver ne pošteka najboljš...
lp,
Aleš
Binji ::
Sem takoj zalimal ma zgleda da je prepozno ker dela kar pac dela.. Disk, I loved you very much.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprememba iz AHCI na RAID0Oddelek: Pomoč in nasveti | 3861 (3215) | zee |
» | Kreiranje RAID1 v linuxuOddelek: Pomoč in nasveti | 999 (827) | c3p0 |
» | a daš lahko samo en disk na raidOddelek: Strojna oprema | 828 (789) | partysound |
» | RAID 0 In velikosti diskovOddelek: Strojna oprema | 1429 (1268) | Kriko |
» | RAID - 4 diskiOddelek: Pomoč in nasveti | 1466 (1265) | Hojne |