» »

Tualatini samo za prenosnike

Tualatini samo za prenosnike

VR - Zone - Na IDFju, ki se je zgodil v Taipeiju, je v javnost pricurljalo nekaj zanimivih novic v povezavi s prihajajočimi 0.13 mikronskimi nasledniki Pentiumov3, Tualatini. Sicer je že nekaj časa bilo jasno, da bo Intel naredil vse, da bi v Desktop trgu prevladal Pentium4, ter da bo zato na nek način okrnil Tualatina (ki bi bil prevelika konkurenca Pentiumu4). Najprej so se pojavile informacije o precej višjih cenah dotičnih procesorjev, sedaj pa je postalo jasno, da bo Intel Tualatine popolnoma umaknil iz Desktop področja. Tako bodo procesorji na voljo le v prenosnikih in sicer skupaj z novim i830M (Almador) čipovjem. Dame in gospodje, z zagotovostjo lahko rečemo, da je Pentium3 mrtev. Vsaj kar se nas, navadnih uporabnikov, tiče...

5 komentarjev

Jeebs ::

A je pol moj ''Poslednji Moxikanec''??? I don't think so! Sicer pa komej čakam, da si nabavm P4, ampak tale novica mi je dala občutek k da je moj računalnik prazgodovinski!

luni ::

v bistvu ne vem... po nekih drugih virih desktop Tualatini BODO.. zdaj res ne vem vec

frudi ::

kolk se meni zdi bo res najboljše, da intel pokoplje PIII in se preusmeri izključno na P4, ker PIII več niti približno ne more konkurirat Athlonu, skoraj sigurno pa bi Tualatina doletela enaka usoda proti Palominu.

Mate ::

Mah intel je zblojen... Pomoje Tualatini MORJO pridt na trg desktop racunalnikov..

element ::

Brezveze, da jih sploh daje vn. Pentiumi 3 so že zdej dragi ko hudič, prot athlonu pa ne morejo konkurirat, kaj šele prot palominu. :)) Tko da je bolš, če se intel 100% preusmeri na pentium 4ke. Je bolš za nas :D!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
727885 (6779) H3ro1n
»

Kateri procesor imate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1087924 (5325) GamingFish
»

Intel in "problemi" s Tualatini

Oddelek: Novice / Procesorji
91761 (1761) ||_^_||
»

Tualatini samo za prenosnike

Oddelek: Novice / Procesorji
51644 (1644) Jeebs
»

Intelov načrt za prihodnost

Oddelek: Novice / Procesorji
71741 (1741) bobby

Več podobnih tem