» »

Odklepanje TBreda malce drugače

Odklepanje TBreda malce drugače

HardOCP - Na Slo-techu se je pred časom že pojavila novica o odklepanju TBredov, v kateri ste lahko izvedeli, da za učinkoviti odklep od sedaj naprej morate povezati mostičke L3. No, s tem ne bi bilo nič narobe, če se ne bi začele po internetu širiti govorice o odklepanju 0.13 mikronskih Athlonov 2200+ s povezavo samo petega L3 mostička. Ker nekemu uporabniku vse te govorice niso dale miru, se je odločil, da vse skupaj preizkusi v praksi. Na svojem 0.13 mikronskem TBredu z oznako 2200+ je povezal samo peti L3 mostiček in stvar je delovala, saj je sedaj lahko izbiral vse množilnike od 12.5x navzdol. Kako je potekal celoten postopek, si lahko preberete v zelo zanimivi debati na tem forumu.
Če samo povzamem: če imate slučajno TBred 2200+ (na ostalih TBredih ta postopek najverjetneje ne deluje), potem ga lahko precej enostavno odklenete. Sploh vam ni treba uporabiti sekundnega lepila, ampak samo elegantno obidete luknjico s srebrno pasto po zunanji strani. Na koncu vse skupaj izgleda nekako takole: Na forumu pa se je pojavil celo neki norec, ki mu je ta poseg uspel z uporabo svinčnika. Da, prav ste prebrali - svinčnika.

2 komentarja

[out] ::

Azkaj mu pa to ne bi uspelo s svinčnikom? Saj grafit zelo dobro prevaja elektriko

slycer ::

Fora je v tem, da "organska" plast, ki pokriva površino Athlona XP ni ravno tako prijazna do grafita, kot je na primer keramika. Ampak očitno je tisti tip toliko časa in s tako silo drgnil po svojem XP-ju, da ga je odklenil tudi s svinčnikom. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrosti Tbred B procesorjev

Oddelek: Kaj kupiti
151225 (1010) Zheegec
»

kako prepoznat thoroughbread-a ??

Oddelek: Strojna oprema
312663 (2183) jani
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535093 (4457) krucymucy
»

AMD XP in jedra

Oddelek: Kaj kupiti
271308 (887) Uporabnik
»

Zopet navijanje TBreda

Oddelek: Novice / Procesorji
102135 (2135) OldSkul

Več podobnih tem