» »

Kloniranje CD-jev

Kloniranje CD-jev

Paramedic ::

Nameravam kupit Teacov pekač 12/10/32, ki je pri JAE 38 ksit. Zanima me ali ima taisti sigurno eno različico Burn-Proofa in če bom lahko z njim v kombinaciji s sedanjim Teacom 32x lahko on-the fly kloniral cd-je (s Clone CD?). A se da to še v kakem drugem kot v RAW formatu? Ker če ne bom pa lahko samo npr. ISO, kar ni čista kopija, ane?
End transmission.

asPeteR ::

Sta dve oznaki TEAC-ov 12x. CD-W512E ni burn proofa in CD-W512EB burn proof inkludet.:D

Če delaš kopijo iso ni dovolj, saj mora vsebovati tudi info iz "kanalov" clone CD pa ta "problemček" zrihta.

Han ::

Teaci 12x brez BURN-Proofa že dolgo niso več naprodaj, zato brez panike. ;)

CloneCD: Teaci preberejo vse, le zelo počasi. Klone SafeDisc 2 zaščitenih plošč boš verjetno lahko poganjal samo v pekaču. Drugače pa si pomagaš s programom Insektors, ki popatcha iso, narejen s programom BlindRead...

Paramedic ::

Ja, ampak nekje sem prebral, da tut Clovn-CD ne more tako skopirat, če enota, ki piše in enota, ki bere ne podpirata RAW snemanja in branja. Pač nekako v tem smislu.A mogoče kdo ve ali ima tista Teacova enota v JAE, ki stane ok. 38k v sebi BurnProof?Dodatek: a pol moram uporabljat za snemanje ta dva programa, BlindRead in Insektors za popatchanje. Pa zakaj se da samo v pekaču jih brat, ani vseeno kje bo kloniran CD? A potem ga tut nihče drug brez pekača ne more uporabljat?
End transmission.

Han ::

Za popolnoma delujočo kopijo s SafeDisc 2 zaščiteno ploščo potrebuješ dober čitalec, ki prebere vse "subchannel" podatke, in dobro pečko, ki zna "Correct EFM encoding of regular bit patterns". Za omenjeno zaščito torej DAO RAW ne zadošča...

Govori se, da bodo kmalu zunaj nove zaščite, ki se jih spet vsaj nekaj časa ne bo dalo klonirati. Skratka začaran krog.

JAE in tudi ostali prodajajo Teace CD-W512EB, torej z BURN-Proof.

Za snemanje lahko uporabljaš različne programe. Če misliš izdelovati varnostne kopije zaščitenih iger, posežeš pač po CloneCD, BlindWrite Suitu in dodatkih zanju; tu je še npr. DiscJuggler, CDRWIN ipd. Izbira je pestra.

Zakaj se da nekatere zaščitene kopije brati samo v pekaču? Neumen odgovor: ker zna le ta brati za sabo. Pekači imajo navadno boljši mehanizem, firmware in laser za branje.

Skratka, Teac in večina konkurence ne zmore zapeči klona, zaščitenega s SafeDisc 2, ki bi deloval v vsakem pogonu. To zmorejo npr. nekateri Acerji in Philipsi, ki pa so po drugi strani slabi čitalci in vsaj v primerjavi s Teacom tudi manj kvalitetni. Na uradni strani CloneCD je zelo dober spisek pečk, ki jih program podpira... Ostale, starejše zaščite, Teac lepo klonira.

Paramedic ::

Hvala Han. Zdej me sam še zanima, ali večina današnjih zaščit najbrž temelji na SafeDisc2? Do kdaj se je pa enka uporabljala približno? To bo bolj ko ne vse. Hvala :D
End transmission.

Han ::

SafeDisc 2 je samo ena od danes uporabljanih zaščit. Zelo dober je tudi Securom 2. SafeDisc 1 ni več v splošni uporabi slabo leto.

GameCopyWorld je zelo dobro izhodišče, kjer si lahko pogledaš, katero zaščito uporablja igra...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katerga?

Oddelek: Kaj kupiti
111080 (916) ABX
»

Kopiranje CD-jev (slabi sektorji?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
91239 (1074) AlienRex

Kako skopirati OFP?

Oddelek: Igre
6938 (794) Tomi
»

CD RW NEC 12

Oddelek: Pomoč in nasveti
6766 (711) Han
»

snemanje

Oddelek: Programska oprema
101464 (1293) Misty

Več podobnih tem