» »

Anonimka tokrat proti direktorju SiOLa

Anonimka tokrat proti direktorju SiOLa

Finance - V zadnjih dneh so v slovenski politiki aktualne anonimne prijave o domnevnih zlorabah in napakah odgovornih na vodilnih položajih. Tokrat je v primežu Miran Kramberger -- direktor SiOLa in član Telekomove uprave. Anonimko ( originalni zapis) so naslovili na sam državniški vrh, celo na Cerkev. Avtor anonimke gospodu Krambergerju očita obvladovanje celotnega telekomunikacijskega trga, neenakopraven položaj SiOLa na trgu, brisanje meje med SiOLom in Telekomom (prevzemanje poslov s strani SiOLa od Telekoma) in nenazadnje dajanje 50-70 odstotnega popusta SiOLu od Telekoma. In še bi lahko naštevali. Minister za informacijsko družbo Pavel Gantar bo zahteval pojasnila, a je danes zanikal odstavljanje Krambergerja.

7 komentarjev

Jux ::

Ne samo da bo siol prevzel posle telekomu, pravkar se zdruzujejo z mobitelom v novo podjetje Planet 9 in VOILA nov Terorist mislim Telekom nastaja. Pol bo spet trajal n let da ga proti monopolna komisija razbije in potem ponovimo zgodbo >:D? You gotta love them. Pomojem so eni izmed najbolj iznajdljivih pro-monopol ekonomistov prav slovenci. :D

Fight back pravim jst, za dobro trga, tlefon smo doma ze odklopl, net mamo prek telemacha, zej sam se na vego prestopmo pa smo zmagal.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

para! ::

Mi mamo pa ISDN priključek in ADSL internet preko SiOLa. Ker ISDN rabim, ADSL pa je hitrejši od kabla.

Dokler mi ponujajo kar rabim, mi je popolnoma vseeno, če so monopolisti.

Ti pa uživaj brez telefona in plačuj Telemachu za nebeško visoke hitrosti, Jux ;)

Lp
Death before dishonor!

Jeebs ::

Hm... Za moje pojme avtor tega pisma ni resen. Kaj pa ima zraven telekomunikacij Franc Rode???8-O :D Drgač pa lepo uporabljam ADSL in se nimam nad ničemer za pritožit.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

madmitch ::

Franc Rode rabi ADSL 4mb za porniče. Sovražnika moraš poznat.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

minmax ::

Tisti, ki je imel kdaj opravka z gospodom Krambergerjem ve, da si je verjetno nakopal že veliko sovražnikov. Njegov slog je namreč, da se obnaša kot buldožer in gre čez živo in mrtvo, da doseže cilj. Ta slog se tudi odlično poda k njegovi postavi.
Pa da ne bo pomote, je odličen retorik in res namazan z vsemi balžami svoje branže, tako da svaka mu čast.

O tem, da drži slovenske telekuminkacije 'za jajca' pa tud ni dvoma. Verjetno sicer ne misli nič slabega, je pač dober biznisman. Problem politike je, da dopušča tolikšno moč telekoma in hčerinskih podjetij. Seveda to počne zaradi lastnih apetitov. Vsi so krivi. Vsi po vrsti imajo ogromno masla na glavi in nato roka roko in glava glavo umije in spet je 'vse v najlepšem redu'.

Na sončni strani alp. Pa ne se slepit, da je kje drugje kaj bolje. Ampak to še ni razlog, da se ne bi boril za boljši svet.

Anonimke pa res niso potrebne, da povedo, kar v bistvu že vsi vedo, oziroma, da razkrivajo 'javno tajno'. Teoretično imamo zato medije, ampak no ja, zakaj so mediji tako krotki je lahko debata za drugič.

Keyser Soze ::

Mah jasno. Kamorkoli pogledaš sam gospodarski kriminal. In naša vrla Policija ima samo tistih par kriminalistov, ki rešujejo primere iz gospodarskega kriminala. Problem je pa, ker uporabniki razmišljajo v stilu kot je opisan v komentarju malo nad mojim.

Dokler mi nudijo kar potrebujem? Seveda, ampak vprašanje je koliko časa ti bodo nudili po sprejemljivi ceni. Eno podjetje ne more diktirati cen storitev na celem trgu.

Ljudje bi morali misliti kot potrošniki ne kot ekonomisti. Za ekonomista je monopol raj na zemlji. Za potrošnika je nuja konkurenca.

Korupcija in podobne stvari so stalnica naše dežele. Dokler bodo isti ljudje sedeli v 3, 4, ali več nadzornih odborih različnih podjetij ne bo nič bolje. Še hujše je, da isti ljudje vodijo tako močna podjetja kot so Telekom, Siol in Mobitel. Konkurenca je v teh primerih nemočna.

Za tuje investitorje pa verjetno nismo zanimivi na področju stacionarne telefonije.

Takšne anonimke so pa zelo dobra stvar. Ker so zadeve drugače še bolj potlačene v ozadje in se začnejo reševati ko je že prepozno. Preiskovanje gospodarskega kriminala je pa tako ali tako najtežje, saj imaš pred sabo same visoko izobražene osumljence.

nodes ::

Večina konkurence je kar slamnate, predvsem gre za kartelne dogovore, to se je dogajalo tudi v času najhladnejše vojne.
Potrošnik je zakon, kupi ali ne kupi.
Da se ga pa tudi spravit v kot.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
567893 (7893) Blue22
»

SiOL: konkurenca Volji ;-)

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
203073 (3073) Zheegec
»

Slovenska reakcija na mobilno afero Ericsson

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
62526 (2526) Highlag
»

Rast dobička skupine Telekom za 2002: 8,2 odstotka

Oddelek: Novice / Rezultati
72242 (2242) reXor
»

ADSL & AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
7970 (729) ||_^_||

Več podobnih tem