» »

Navijanje 1 GHz Celerona A

Navijanje 1 GHz Celerona A

X-Bit Labs - Najbrž se vsak zanesenjak spomni, da se je doba navijanja dodobra začela s predstavitvijo prvih Celeronov. Zagotovo pa se bo tudi vsak zanesenjak spomnil, da so Celeroni tako hitro kot so prišli tudi odšli, saj jih je čez noč popolnoma zmasakriral konkurenčen Duron, ki se je poleg odlične zmogljivost lahko pohvalil tudi z zelo dobrim navijalnim potencialom. Vendar pa Intelu zopet diši stara slava, zato je pred kratkim predstavil dva nova modela, ki naj bi Celerone spet popeljala med najbolj priljubljene navijalske primerke. To sta 1 in 1.1 GHz različica. Da pa se ne bi morebitni kupci počutili nategnjene, so se na navijanje 1 GHz različice spravili Rusi na X-bit labsih. In kako se obnese? Glede na ceno kar solidno, saj v nekaterih testih dohiteva celo manj zmogljive Palomine, Kljub temu pa je naložba v nove Celerone vprašljiva, saj platforma Socket370 nima prihodnosti, poleg tega pa Celerone muči še zastarelo vodilo, višja cena od Duronov in dejstvo, da se v navezi s pomnilnikom DDR niti slučajno ne obnesejo tako dobro kot konkurenca. Prihodnost je v novih Celeronih, ki bodo bazirali na jedru Wilamette128, ki pa zaradi hib, ki jih prinaša tehnologija P4 in majhnega pomnilnika, gotovo bolj spominjajo na polom kot pa na bodoči uspeh.

4 komentarji

Wolverine ::

Zakaj bi placeval vec, ce konkurenca pri isti nazivni hitrosti prehiti vse, pa se krepko cenejsa je?:

tha_man ::

Tale Celeron je več kot vreden svoje cene če ga naviješ (in če te ne skrbi nadgradljivost). Sicer pa je s S370 platformo konec. Sprva so mislili izdati C1.5G, sedaj pa slišim da bo 1.4G zadnji Tualatin... Celeron 1.8 bo verjetno performančno nadaljeval tole serijo, torej bo po hitrosti nekje na ravni 1.4 Tualatina.

Brane2 ::

To spljoh ni pomembno. Pomembno je to, da mi stari Celeron 1.1 GHz SKORAJ dela na 133 MHz FSB v cheap Intelki z I815. To bi pomenilo 1.46 GHz !!!

Kar je bolj pomembno je to, da so novi 1.3 Ghz precej bolj overklokabilni (pri 133 MHz FSB ciljam torej na na 1.77 GHz) . Ni slabo za tistih še ne 40 jurjev, če ti zato ni treba plate menjavat. Pa tudi 2x večji cache naj bi lepo anuliral razliko v prepustnosti FSB v večini aplikacij...

Resno razmišljam, da bi ubodu enga... BTW: Od kdaj so 1.1 GHz Celeroni novost ?

slycer ::

Brane, od takrat, ko jih je Intel oplemenitil z 0.13 mikronskim Tualatin jedrom.
Drugače pa dvomim, da bi ti uspelo 1.3 GHz različico naviti na 1.77 GHz, ker tudi 1.2 GHz verzija ni ravno kak navijaški čudež, ker gre po nekaterih poročilih samo tam do 1.5 GHz - tako kot 1.1 in 1 GHz Celeron.
Jaz bi se raje odločil za kakšnega Morgana, ki se prav tako solidno navija, poleg tega pa ga lahko podpremo tudi s hitrim pomnilnikom DDR SDRAM.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

3D mark 2003 - 1060 točk!!??

Oddelek: Navijanje
411254 (938) morphling1
»

Celeron 1.0a (imam ga)

Oddelek: Navijanje
301524 (930) ABX
»

Navijanje Celerona

Oddelek: Pomoč in nasveti
8986 (845) akulp
»

AMD Duron 1.1 GHz in Intel Celeron 1.2 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
111780 (1780) tha_man

Več podobnih tem