» »

Fedora proti Fedora

Fedora proti Fedora

Slo-Tech - O tem, da je RedHat opustil podporo za Linux za delovne postaje in ga preimenoval v Fedora Linux smo že pisali. Tudi naši uporabniki si ga že nekaj časa veselo nameščajo na svoje računalnike in preizkušajo njegove zmožnosti. Zdaj pa so se oglasili predstavniki Cornellške in Virginijske univerze, ki sta skupaj že davnega leta 1998 osnovali Fedora Project, odprtokodni digitalni sistem za upravljanje s podatki. Skrbi jih predvsem to, da je RedHat zaščitil blagovno znamko Fedora, ki so jo do zdaj uporabljali oni.

Seveda pa to ni prvi takšen primer. Tako je pred časom morala Mozilla.org preimenovati brskalnik Phoenix v današnji Mozilla Firebird, a še tedaj niso bili vsi zadovoljni, saj prav tako obstaja odprtokodna zbirka podatkov Firebird. Upajmo, da se bodo lahko razvijalci dogovorili glede imena in s čim manj motnjami nadaljevali z razvojem.

4 komentarji

||_^_|| ::

a ni pri linuxu vse zastonj in ni pomembno čigavo delo je kaj?:D

mathjazz ::

Največji paradoks je pa ta, da na prvi strani obeh domačih straneh zasledimo besedo Fedora, ki ji ddela ružbo gospod ™. Očitno oboji "imajo papirje". >:D
www.getfirefox.com

Person ::

eh, ni pomembno... Pol pa svizec zavije čokolado:D
Let's make something useful!

CCfly ::

a ni pri linuxu vse zastonj in ni pomembno čigavo delo je kaj?


Nikjer nisem zasledil, da bi kdo trdil karkoli od tega. Morda si pa malo napačno predstavljaš. Čisto vse ni zastonj, čigavo je delo je pa ena najpomembnejših stvari. Eden od motivatorjev je namreč zasloveti v geek skupnosti. Drugi je pač stremljenje k odličnosti, ali pa zabava.


Sicer pa je govora o tržni znamki, tako da če te Linux pač tako grozno moti, ga pač ne uporabljaj. Izbiro namreč v tem primeru imaš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšla Fedora 16 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5911726 (9170) Ales
»

Izšla Fedora 15

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
184929 (3872) driver_x
»

Izšla Mandriva Linux 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
839550 (7322) 5er-->
»

uporaba besede redhat...fedora

Oddelek: Operacijski sistemi
91311 (1171) Gandalfar
»

Fedora Core 1 je zunaj ...

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
162460 (2460) undefined

Več podobnih tem